Srpanj 18, 2025, 09:01:18 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoc otisla ukruta  (Posjeta: 1086 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jojs

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Pomoc otisla ukruta
« u: Studeni 01, 2011, 08:42:35 prijepodne »
Pozdrav

Eto imam orginal juwel aquarium rio 300 i on u sredini ima ukrutu da se prednje i zadnje staklo ne savine .. nakon cca 10 god u radu desilo se tj jucer navecer da je nesto puklo u akvariju gledam i gledam ali nista nisam primjetio ...
naravno danas ujutro idem hraniti svoje ribice i primjetim da je ukruta pukla naravno prednje i zadnje staklo napravilo bubreg od cca svaki po pola centimetra
na slikama se vidi razmak tj koliko su se udaljili .. ispraznio sam 1/4 vode  da smanjim pritisak.

E sada moje pitanje je koliko debela bi trebala biti ukruta tj staklo i koliko siroko za te dimenzije  i koji silikon i gdje ga kupiti pa da to konacno vratim na mjesto
naj ljepse je to da se to desilo znaci na hellowin tj. dan(  noc oko 21h) prije sisveta tj neradni dan ..  :'( pa nemogu odmah nista napraviti nego samo iscekivati radni dan pa da to napravim ...
znam da moram staviti uzduznu ukrutu s jedne i druge strane i jednu poprečnu po sredini

akvarij je rio 300
dimenzije 121 x 51 x 66 cm

Nemojte djeci dopustiti da ribe uce plivati ...
Zagreb,Svetice

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Pomoc otisla ukruta
« Odgovori #1 u: Studeni 01, 2011, 10:14:17 prijepodne »
pa bilo bi dobro da je 8mm debljine staklo za ukrutu, mmm moj savijet ti je da sve isprazniš i pravac aqua terra  da ti to srede, ako se hočeš zaj... sam  kupiš si crni silikon ceresitov mislim da je c23 oznaka, kod staklara naručiš ojačanja koja če te koštat mmmm 30 kn. uostalom ojačanja si napravi min. debljine stakla od akvarija, a posredini si lupi ukrutu širine kakva je i bila plastična. zakelji i vualla. nema više trbuščića...

Offline jojs

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Pomoc otisla ukruta
« Odgovori #2 u: Studeni 02, 2011, 17:08:56 poslijepodne »
eto sta da ti kazem hvala na uputama tako sam i ja nekaj mislio ..
silikon kupljen  staklo naručeno sutra slaganje da se to sve vrati na mjesto ..  :)

thx

Nemojte djeci dopustiti da ribe uce plivati ...
Zagreb,Svetice