Lipanj 26, 2025, 23:23:23 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Kraljevski piton pomoć  (Posjeta: 1064 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Toni

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Kraljevski piton pomoć
« u: Listopad 10, 2011, 13:22:17 poslijepodne »
Pozdrav svima. odlučio sam kupiti Kraljevskog pitona, ali prije bi htio da neko tko se jako jako dobro kuzi u zmije da mi objasni tocno sta mu sve treba bit u terarij. hvala

Offline tomzZy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
Odg: Kraljevski piton pomoć
« Odgovori #1 u: Listopad 10, 2011, 13:37:16 poslijepodne »
klasicno ka za svaku zmiju ... treba mu podloga... treset ili novine... mjesto za skrivanje ... neka kora od drveta koja grana kamen itd... da se moze trljati od to tjekom presvlacenja  :up:

Offline Toni

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Listopad 10, 2011, 13:43:26 poslijepodne »
hvala ti puno, jos nesto koji je bolje grijac kupiti za zmiju, je dosta grijac ili mu treba i svijetlo da ima unutra? I sta mi preporučiš uzet muškog ili ženku?
« Zadnja izmjena: Listopad 10, 2011, 13:50:45 poslijepodne od Toni »

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #3 u: Listopad 10, 2011, 13:50:33 poslijepodne »
Polako..polako...
Niti jednu zivotinju nije samo tako lako smjestiti....i, svakako, prije nabavke zivotinje trebalo bi se dobro informirati o uslovima drzanje iste...o njezinoj prehrani(hoces li biti u mogucnosti svakodnevno...svako jednom na tjedan osigurati stakora.....??)
Ima jako puno tema o kraljevskim pitonima (nisam stucnjak...i, inace se ne usudjujem nesto tvrditi).....imas kore desno na forumu trazilicu....upises kraljevski piton i, malo procitas teme....proucis....
U svakom slucaju...vjerujem da ce se javiti netkostrucniji od mene i, bolje ti objasniti potrebe Kraljevskog pitona(vjerojatno po 50-ti puta......)
Trazilica(Upisite pojam) ------> Kraljevski piton ------> enter...i, citaj :):):9
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline tomzZy

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 10, 2011, 14:34:38 poslijepodne »
ofc... to se sporazumjeva da bi trebali prvo prouciti zmiju... kraljevski piton je uredu za pocetnika ali u svakom slucaju moras se puno informirati da znas sta te ceka unaprijed.... unutra ti je npr... (moje misljenje) dosta jedna spot lampa koja dode 4 - 5 kn... mislim da ti poslje te lampe ne treba grijac jer ja u terariju bradate agame koji je velicine 110x60x60 imam samo jednu spot lampu koja mi drzi temperaturu od 35°C .... a sad neka ti strucnije osobe pomognu .... i to sto kaze Delbi... imas puno tema o kraljevskom pitonu na ovom forumu tako da odvoji malo vremena za citanje i proucavanje pa onda kreni ispitivat ako ti nesto nije jasno ;)

Offline Toni

• Novi član
  • *
hitna pomoc za kraljevskog pitona
« Odgovori #5 u: Listopad 10, 2011, 23:44:30 poslijepodne »
Pozz svima kupio sam danas kraljevskog pitona. Samo bi vas zamolio ako je dobro da sam u terarij stavio pola malo vise mokrog treseta a pola manje mokrog dali je ok tako? I jos me zanima kad uzmem zaleđenog misa dali da ga pustim da se odledi ili sta da napravim. HvalA

Offline tomzZy

• Punopravni član
Odg: hitna pomoc za kraljevskog pitona
« Odgovori #6 u: Listopad 11, 2011, 00:33:47 prijepodne »
nema panike... ne znam tocno kolka treba biti za njega vlaga ali neces pogrijesiti za pocetak ;) sto se tice hranjenja... ostavis ga da se odmrzne na sobnoj temperaturi i onnda ga stavis u vrucu vodu i ostavis ga jedno 10tak min ali u medu vremenu promjenis tu vodu jer ti se brzo ohladi... ali najbolje bi ti bilo da zmiju hranis u posebnoj posudi di nece zahvatiti dio treseta .... ali ako ne onda stavi misa prije zagrijavanja u neku vrecicu i s vrecicom ga stavis zagrijavat tako kad ga izvadis da bude suh.... da se ne skuplja na njega treset i onda stavis u terarij neki komad papira i namamis ga na taj dio da jede da ne uhvati treseta... ako ne bude htio jest ostavi ga par dana da dode k sebi zbog stresa (promjena prostora itd...)  :up:

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #7 u: Listopad 11, 2011, 01:36:59 prijepodne »
Zamolio bih te da pocetnicka pitanja postavljas ovde u "Novi u teraristici" i da ne otvaras za svako pitanje u vezi kraljevskog pitona posebnu temu. Napravio si nepotrebno dve teme "Hitna pomoc za kraljevskog pitona" i "Kraljevski piton pomoc" koje sam spojio! Inace, dobrodosao i nadam se da ces ovde dosta nauciti o tvom novom ljubimcu!

Offline kikizg

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #8 u: Listopad 12, 2011, 09:31:59 prijepodne »
Bilo bi dobro da nam napišeš koliko je stara zmija koju si kupio, kolki je terarij da ti se lakše odgovori na tvoja pitanja.
Treset nije loše staviti u mikrovalku prije stavljanja u terarij da pobiješ nametnike koji mogu biti u njemu.
I znaju bit malo mušićavi oko hranjenja....bar moja :)