U subotu primijetih vlagu na komodi oko akvarija.Hm.Nije valjda?!Ne mogu opisati mijesanje emocija,nemoc,paniku i strah u tom trenu.
Krenem pregledavati i traziti eventualna ostecenja.Nigdje nije mokro,osim na komodi.
Zakljucak:curi na dnu!
Posto je subota popodne(a curenje je slabo)nema sanse do noci izvlaciti i premjestati sve iz akvarija od 50 gal.Da napomenem da je akvarij u upotrebi manje od 3 mjeseca.
Cijelu noc okretanje,budjenje,planiranje,ne daj Boze nikome.
Nedjelja.Dorucak na brzinu i u akciju.
Iz podruma iznesemo predhodni akvarij od 30 gal.Kante su tu i sva ostala oprema.
Akcija pocinje!
Nedjeljni rucak ce pripremiti McDonalds!
Sacuvana potrebna kolicina vode,pocupane biljke,ribe u kantu prebacene,podloga prebacena u ispravni akvarij.Posto je u podlozi sljunak i ,kako neko rece,kupovni supstrat,sa tim nije bilo problema,jer supstrat je sitniji i klizi na dno kroz sljunak.Filter iz pokvarenog akvarija smo namjestili u ovaj trenutni u upotrebi,da bi izbjegli eventualne problemcice.
Rastavljanje i sastavanje je okoncano oko 7 PM.
Prodje nedjelja mucno,djecu iznevjerih pa ne posjetise ZOO,rucak traljav,ali oprostili su mi

Sada razmatram da napravim poklopac posto mi treba jace svjetlo,a na orginalnom poklopcu nemam mjesta za jos jednu lampu.A vuce me neki djavo da ponovno nesto kreiram i realiziram.
Eto,izjadah vam se,a za maramice se snadjite.Ustvari,nemojte plakati vise

Odoh piti kaficu,a vi budite dobri