Srpanj 29, 2025, 14:44:27 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ptičji paukovi  (Posjeta: 1629 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ptičji paukovi
« u: Listopad 08, 2005, 10:41:00 prijepodne »

Juče sam bio u novootvorenom ZOO centru Tukana u LJ i imaju puno raznovrstnih tih paukova.

Može li koji opči opis,zašto se taku zovi,ishrana ,i slično....a cena im je bila ako me memorija nije izdala od 400-600 kuna /omjer 1 kuna 30 tolara/

i hvala na informacijama več unapred.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
Ptičji paukovi
« Odgovori #1 u: Listopad 08, 2005, 11:06:00 prijepodne »

prva stvar ne kupuj u zoo shopu iz iskustva. evo posto sam ja koji ce prvi odgovorit napisat cu sto znam iako ces kasnije dobit vjerojatno bolje odgovore.

naravno kod nas ih nema zbog klime traze visoke temp i visoku vlagu bas zato ejr zive po tropskim sumama. hrane se kao i svi ostali pauci zivom hranom ..insektima mladim pticama kada narastu i slicvno. love pomocu vibracija. osjetilni organi su dlake to se sjecam jos iz biologije iz sedmog razreda hehe. to su arborealne vrste sto znaci da zive na visinama u odnos na terestrilne vrste koje zivot provode na tlu..terra..

ja imam samo jednu tarantulu upravo pauka pticara..avicularia avicularia. jako su zahvalne za drzanje i svakako jako zanimljive pogotovo kada love i rade mrezu. strahovito brzi refleksi neki dan je hranim i namjesto na crva napadne pincetu pa se povuklanadam se da nije unistila zub. al poslije je jela pa je sve okej. to je ono NAJVAZNIJE.

da se vratim na zoo shop. vidio sam tu u riejci drze aviculariju u nekom terariju sa jedva pola cm podloge koja je suha kao barut. i posto sam skuzio da je avic avic pitam koja je vrsta a da ne zna da mora pogledat u papirima. glupost. ja kazem koliko vlage treba da kao ovo je dovoljno. kaze mi cak se i kupaju u posudi za vodu a to je znak dehidracije. nikad ne smije ici u vodu to je moj stav uvijek mora imat dovoljno vlage. tako je i kod ljudi kad smo zedni to je vec dehidracija. ah raspisao sam se dosadno je kisna subota neki blagdan ovo ono....sick

† BLACK RAIN †

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
Ptičji paukovi
« Odgovori #2 u: Listopad 08, 2005, 11:08:00 prijepodne »
zaboravih pitati.....da li se mahovina treba nekako ..dezinfecirati da tako kazem jer bi je stavio u terarij. pricalo se o nekom imunoloskom sustavu ovo ono...pa cisto da pitam.
† BLACK RAIN †

Offline zulu

• Punopravni član
Ptičji paukovi
« Odgovori #3 u: Listopad 08, 2005, 14:04:00 poslijepodne »

Pa ja mislim da netreba jer ti je dobro kako je Ronin reko da ubaciš male živinice koje će ti poboljšat imunost pauka na kojekakve tvari, stvari, živine tj. bakterije i sl.
Helou ljudovi!!! Hau ar vi duing tudej? Dec oukej!

Natura in minimis maxima!

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
Ptičji paukovi
« Odgovori #4 u: Listopad 08, 2005, 19:49:00 poslijepodne »

ubacio sam crnu udovicu unutra.
† BLACK RAIN †

Offline zulu

• Punopravni član
Ptičji paukovi
« Odgovori #5 u: Listopad 08, 2005, 23:30:00 poslijepodne »
...?!?
Helou ljudovi!!! Hau ar vi duing tudej? Dec oukej!

Natura in minimis maxima!

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
Ptičji paukovi
« Odgovori #6 u: Listopad 09, 2005, 11:23:00 prijepodne »

haha samo sam htio vidit reakcije....

† BLACK RAIN †

Offline Niko984

• Punopravni član
Ptičji paukovi
« Odgovori #7 u: Listopad 09, 2005, 16:25:00 poslijepodne »

Tukanou Sloveniji imapuno trgovinica i neke od njih su užasne jer se ne brinu lijepo za životinje. Zanima me samo koliko dugo če izdržati i ova trgovinica u lijepom stanju. Imali su i dosta jeftine paukiče neko vrijeme su bili čak i po 200-300 kuna.

Pozdrav

Nikola
Pozdrav
Nikola