Resetiranjem biosa ces ga samo vratiti na tvornicke postavke, ali u velikoj vecini slucajeva neces ponistiti postavljenu lozinku, samo ces ucitati defaultne postavke. Jumper sluzi za to, a u jako jako rijetkim slucajevima i za micanje lozinke.... Micanje baterije ima jednak ucinak, "obrisat" ce se postavke, po sljedecem paljenju ce se ucitati defaultne, medjutim, lozinka je ionako "zapisana" u dijelu na koji ne utjece nestanak struje, micanje baterije i igranje jumperima....
Ucinkovitost nekakvih programa za micanje pasworda je upitna, barem ovih koji se mogu nasiroko pronaci na netu, jer (barem oni koji sam ja vidio) podrazumjevaju da imas pristup kompjuteru, drugim rijecima, bios mora biti ucitan, onda tek startas program. Nekakav program koji bi bio u mogucnosti ucitati svoj bios po samom paljenju kompjutera, znaci ignorirati bios od ploce....hmm....nista mi ne pada na pamet trenutno.....
Nisam jako dugo vec u toj "problematici", nekad se to rjesavalo sa programatorom, bogami ne sjecam se tocnih detalja, postojala je fora i "dizanja" preko nekakvih kartica, tipa scsci kontrolera i slicnih, medjutim, to se radilo u slucajevima da se bios ne moze ucitati, palila je fora i "hot-swapa", ali....... nisam siguran dali je ista od toga primjenjivo u ovom slucaju....
MOzda bi kakav podatak o ploci, modelu, proizvodjacu pomogao, neke ploce omogucavaju da i prije POST-a radis flash biosa, u tom slucaju bi se sve svelo na kompletno brisanje biosa, i ucitavanje "nove" verzije....
Evo, nista ti ovo ne pomaze, ali......