Kolovoz 08, 2025, 17:06:54 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: mikro i makro!  (Posjeta: 995 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zoomba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vinkovci
mikro i makro!
« u: Rujan 12, 2011, 20:07:45 poslijepodne »
Po ovom pitanju nista ne pomaze kao iskustvo, a meni bas to nedostaje :D

Prema clanku kojeg sam procitao na "akvarij.net"-u dosta elemenata nije potrebno dodavati jer se nalaze npr. u vodi iz slavine ili u zemlji koja ih ispusta ( http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=191:mikro-i-makroelementi&catid=34:lanci&Itemid=118 ).

Zanima me vase misljenje, dali je uopce potrebno ubacivati u vodu neke pripravke koji u sebi "sadrzavaju sve" potrebno?

TikaTaka, MadaFaka

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: mikro i makro!
« Odgovori #1 u: Rujan 12, 2011, 20:29:45 poslijepodne »
ovisi što imaš od bilja, kakva je rasvjeta, dal imaš dobru podlogu..puno faktora ima koji bi trebali bit da bi stavio nešto u tank..
princip je jednostavan, ako nema algi u tanku, ako bilje lijepo i normalno napreduje, nema potrebe ništa dodavati..
ibanez je radio članak da od viška makrosa ne nastaju alge i problemi, u što sam se i sam osobno uvjerio, ako zadovoljiš ostale faktore (svcjetlo i dovoljna količina co2)..
kompliciram, al drž se ovog kak sam reko, ako je sve ok, zaboravi na doziranje makroelemenata ;)

Offline Zoomba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vinkovci
Odg: mikro i makro!
« Odgovori #2 u: Rujan 12, 2011, 20:47:14 poslijepodne »
ovisi što imaš od bilja, kakva je rasvjeta, dal imaš dobru podlogu..puno faktora ima koji bi trebali bit da bi stavio nešto u tank..
princip je jednostavan, ako nema algi u tanku, ako bilje lijepo i normalno napreduje, nema potrebe ništa dodavati..
ibanez je radio članak da od viška makrosa ne nastaju alge i problemi, u što sam se i sam osobno uvjerio, ako zadovoljiš ostale faktore (svcjetlo i dovoljna količina co2)..
kompliciram, al drž se ovog kak sam reko, ako je sve ok, zaboravi na doziranje makroelemenata ;)

tenks! :up:
TikaTaka, MadaFaka