Srpanj 06, 2025, 18:58:51 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bolesni diskusi????  (Posjeta: 5271 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mick1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://digital.planetq.org/
Bolesni diskusi????
« Odgovori #25 u: Rujan 25, 2005, 11:01:00 prijepodne »
Ne kažem da je to u vašem primeru, ali diskus mnogo puta zatvori jednu škrgu sam iz preventive. A onda je kroz kojih par dana sam otvori. Tako da ako je par dana jedna škrga zatvorena još ne pokazuje na škržne parazite.

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
Bolesni diskusi????
« Odgovori #26 u: Rujan 25, 2005, 12:55:00 poslijepodne »

@Mick-moguće je to što ti kažeš,ali da se baš to u isto vrijeme dogodi svim diskusima u akvariju to je nemoguće.Ne bi to dijagnosticirali da se radi o jednom diskusu,ali o svih 10???I ne samo to: Iz škrga im visi kao nekakva bijela sluz,tako da je i to jedan od znakova da sa škrgama nešto ne valja!!!Tretirali smo cijeli akvarij lijekom,zbog jajašaca koja se nalaze u pijesku,pa bi se mogla ponovo razviti ako se ne liječi cijeli akvarij.Diskusi bi uginuli ovako-ionako,pa sad ako im lijek pomogne-super,ako ne-barem smo ih pokušali spasiti!!! Eto,očito nitko nije odgojio diskuse bez dodatnih komplikacija. U ovom slučaju-Kako Bog da!!!!

Offline Njofra

• Punopravni član
Bolesni diskusi????
« Odgovori #27 u: Rujan 25, 2005, 16:06:00 poslijepodne »
Ako se vidi bijela sluz onda se očito radi o nekim škržnim parazitima,ali čudno je ipak da su ama baš svi isti čas obolili obično se to primjeti na jednom ,drugom i tak se proširi.Po ovim slikama bi odma rekao da je stres jer se u takvim situacijama obično tak postave jedni na druge.Ja nemam diskuse ali Tropheusi su isto jako osjetljivi na stres i dogodilo mi se da se bez razloga svi nabiju u čoškove i odbijaju hranu baš ovak kao na vašim slikama a da stvarno neznam neki razlog.Obično su za 2,3 dana ok. Stvarno bi bila šteta ovih vaših jer baš lijepo napreduju što možemo i pratit na ovom forumu.Sretno!
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline mick1

• Punopravni član
    • http://digital.planetq.org/
Bolesni diskusi????
« Odgovori #28 u: Rujan 25, 2005, 16:45:00 poslijepodne »
Evo i jedne stranice, ako če vam bar malo pomoči.

http://diskus.slohost.net/cgi-bin/stran.pl?id=13&izris=pisiH TML&st_strani=2&templ=6&jezik=slo

Offline Suzana

• Punopravni član
Bolesni diskusi????
« Odgovori #29 u: Rujan 25, 2005, 18:59:00 poslijepodne »

LJUDI MOJI DRAGI!!!! Jako smo veseli,diskusi su se svi izvukli iz bilja i plivaju!!!!!

Ovakva je stvar: Ujutro u 9 sati smo stavili lijek i sada su se izvukli iz bilja i došli svi na prednje staklo.Boja im doduše još uvijek nije prava,ali trgnuli su se.Jedna škrga i dalje ne radi,a također i perajica na toj strani,ali nadam se da će ovaj lijek u par dana i to srediti. Bitno je da su došli k sebi i da se više ne skrivaju,što je znak da su puno bolje!!! Hvala vam svima na savjetima,dobroj volji i podršci koju ste nam pružili,zakon ste

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
Bolesni diskusi????
« Odgovori #30 u: Rujan 25, 2005, 19:11:00 poslijepodne »
Medonje jeste li kontrolirali PH vode jer škrge znaju nastradati od preniskog PH!!!!
Automatski ribe promjene i ponašanje.

Offline Suzana

• Punopravni član
Bolesni diskusi????
« Odgovori #31 u: Rujan 25, 2005, 19:12:00 poslijepodne »

Jesmo i ph je 6,5.To je u redu???

moram naglasiti jednu stvar koja je možda vrlo važna: Prije dva mjeseca smo primjetili na jednom diskusu istu stvar,da mu jedna škrga ne radi,a na ostalim ribama ništa,pa nismo tome pridavali veliku važnost,jer su ribe normalno jele i normalno se ponašale,ali izgleda da smo tu napravili veliku grešku,jer su se očito sve ribe zarazile. A hebiga,na greškama se uči!!!!Edited by: Medonje

Offline Damir1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Bolesni diskusi????
« Odgovori #32 u: Rujan 25, 2005, 21:26:00 poslijepodne »
Jeaaaaah,super!!!

Hvala bogu da je sve uredu,drago mi je zbog ribica i zbog vas!!!

SUPER! Ajde lijepo spavajte!!!!!

Iz Dioklecijanovog grada!

Offline Suzana

• Punopravni član
Bolesni diskusi????
« Odgovori #33 u: Rujan 25, 2005, 21:41:00 poslijepodne »

Hvala na dobrim željama!!!!

Offline okram00

• Punopravni član
Bolesni diskusi????
« Odgovori #34 u: Rujan 26, 2005, 19:23:00 poslijepodne »
super.....sretno......
Rijeka/Hrvatska

http://okram00.my-album.us/ -pogledaj i uživaj

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
Bolesni diskusi????
« Odgovori #35 u: Rujan 27, 2005, 09:16:00 prijepodne »

..ljepo je cut ovakvu vijest.
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Suzana

• Punopravni član
Bolesni diskusi????
« Odgovori #36 u: Rujan 27, 2005, 22:01:00 poslijepodne »

Eto diskusi su danas već puno,puno bolje. Sva sreća je što imamo još jedan akvarij,jer smo bilje iz velikog akvarija morali hitno premjestiti u manji,zato što još dan-dva i sve bi istrunulo. Počelo je trunuti i imalo na sebi nekakvu "ljigu" a sve od tog lijeka s kojim smo lječili diskuse. Još nešto: taj lijek ne samo da je pomogao diskusima,već će i poubijati sve puževe koji su se u zadnje vrijeme namnožili tako da ih je bilo milijardaAkvarij je sada potpuno prazan,samo je podloga u njemu,ali zato je u manjem đunglaU nedjelju moramo ponoviti tretman sa lijekom,pa onda do tada nećemo ni stavljati bilje unutra,nego tek iduču srijedu kada moramo izmijeniti 1/3 vode i to bi bilo to.Ma bitno je da su ribe žive......

Offline mancini

• Punopravni član
Bolesni diskusi????
« Odgovori #37 u: Rujan 28, 2005, 07:43:00 prijepodne »

Ista mi se stvar desila sa mojim diamond blu diskusom vel 14 cm,samo što mu iz škrga nije bilo te bijele sluzi,a potamnio je i krio se tri dana iza panja,i nije htio jesti.Međutim,poslije tri dana takvog stanja se trgnuo i opet sve po starom,rasplivo se,jede i sve ok.Drago mi je da su vam ribe bolje,10 kom. to bi bilo stvarno previše odjedanput.

Ko rano rani,sam u nju upada

Offline alenquer

• Novi član
  • *
    • http://www.aquariumwild.com
Bolesni diskusi????
« Odgovori #38 u: Rujan 28, 2005, 07:55:00 prijepodne »
Zdravo

Ova situacija kod Medonje pokaže, da si imala previše nitrita (ne nitrata!!!). Kad su diskusi nekoliko dana u vodi koja ima previše nitrita onda jih napadnu paraziti (ovo je zbog slabljenja imunskog sistema).
Moraš si nabavit testere za nitrit i nitrat. Ja upotrebljam testere od JBL i mi vrlo dobro služe. Kod ovakvih slučaja kao je bio kod medonje, da su svi diskusi u jedno "bolestni" onda je sigurno problem u kvaliteti vode.

Offline okram00

• Punopravni član
Bolesni diskusi????
« Odgovori #39 u: Rujan 28, 2005, 08:22:00 prijepodne »
ajde medonje ako nije bed opišite postupak lječenja te naziv lijeka
....da u slučaju da i nas to dohvati znamo kako postupiti!! tjs. kako
se bolest razvijala i koja je u biti dijagnoza!!!"

hvala

Rijeka/Hrvatska

http://okram00.my-album.us/ -pogledaj i uživaj