Srpanj 21, 2025, 14:09:05 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Poliranje vode  (Posjeta: 1363 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
Poliranje vode
« u: Kolovoz 27, 2011, 19:31:21 poslijepodne »
Jedna od mojih filozofija je ta da se filter ne pretrpava sa prefinom filter masom, koja ce previse smanjiti protok i uzrokovati prebrzo prljanje filtera i cesce ciscenje. Pogotovo to sve vrijedi jer imam diy filter koji je kompleksniji za otvaranje/zatvaranje, pa sam nabavio nabavio jednu filter vrecicu i montirao je na izlaz da mi pokupi onu sitnez koja je prosla kroz filter. Ostavim je tako preko noci i kad se napuni smecem ona se sama odvoji pod mlazom iz filtera i pluta po akvarij (smece ostaje u njoj, ne gubi se ponovo u vodi)

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: Poliranje vode
« Odgovori #1 u: Kolovoz 27, 2011, 20:04:30 poslijepodne »
ako tebi radi i valja  :up: men je lakše   oćistit filter  mislim pa tu  vrećicu  moraš stavljat stalno to jest svaki put kad hraniš ribe
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #2 u: Kolovoz 27, 2011, 20:39:16 poslijepodne »
Pregradni filter je meni zakon. Ima dovoljno mjesta da staviš filter materijala koliko hoćeš, pa se ništa neće provući. Jednom u 3 mjeseca je kod mene čišćenje. Jedino je problem sve pokupiti kod čišćenja filtera, pa se malo zamuti kod ponovnog uključivanja pumpe. Ali nakon pola sata opet je potpuno bistro.
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 27, 2011, 21:09:16 poslijepodne »
Pregradni filter je meni zakon. Ima dovoljno mjesta da staviš filter materijala koliko hoćeš, pa se ništa neće provući.

Imam ja 20L filter materijala, nije stvar u tome. Ako stavis prefini filter materijal, smanjis drasticno protok a to nastojim izbjeci.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 27, 2011, 21:10:43 poslijepodne »
ako tebi radi i valja  :up: men je lakše   oćistit filter  mislim pa tu  vrećicu  moraš stavljat stalno to jest svaki put kad hraniš ribe

Ne stavljam je stalno, mozda 2x tjedno. A poklopac mi je ionako otvoren kad su ove vrucine.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Kolovoz 27, 2011, 21:33:24 poslijepodne »
Nekak mi ta vrečica  ne sjeda dobro u oko , ružno izgleda

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 27, 2011, 21:38:40 poslijepodne »
Nekak mi ta vrečica  ne sjeda dobro u oko , ružno izgleda

To je gore samo preko noci.  Da je bas zelim sakriti, mogao bih, ali nema potrebe

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #7 u: Kolovoz 28, 2011, 01:50:30 prijepodne »

Svaka oprema bi se trebala sakriti od pogleda a filter vrećica spada u opremu..pa makar i po noći. ;)

Inače to je dobro poznata stvarčica koja se češće koristi u morskoj akvaristici i sakriva se ispod akvarija u ormarić gdje je drugi akvarij (sump) te se često rade baš DIY izvedbe iako nisam siguran koliko se isplati...bar u morskoj akvaristici.

« Zadnja izmjena: Kolovoz 28, 2011, 01:54:37 prijepodne od Renta »

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Kolovoz 28, 2011, 09:20:54 prijepodne »

Svaka oprema bi se trebala sakriti od pogleda a filter vrećica spada u opremu..pa makar i po noći. ;)

Istina, uvijek mi je na umu sakrivanje opreme

Inače to je dobro poznata stvarčica koja se češće koristi u morskoj akvaristici i sakriva se ispod akvarija u ormarić gdje je drugi akvarij (sump) te se često rade baš DIY izvedbe iako nisam siguran koliko se isplati...bar u morskoj akvaristici.

Ideju sam upravo i dobio gledajuci neke morske sumpove sa tim vrecastim filterima.  I fino kupi ono najsitnije smece, dobra stvar ako zelis recimo pocistiti vodu prije fotografiranja.
Inace su te vrecice na ebayu 20-30 kn
« Zadnja izmjena: Kolovoz 28, 2011, 09:25:21 prijepodne od majstor76 »