Prosinac 01, 2025, 21:47:31 poslijepodneNajnoviji Član: Nikki928

Autor Tema: Pomoc oko skorpiona...  (Posjeta: 2320 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sheksare

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
Pomoc oko skorpiona...
« u: Kolovoz 21, 2011, 11:31:19 prijepodne »
Danas sam nasao skorpiona na moru i jako se cudno ponasa. Bio je na plocicama u boravku i lezao! Prebacio sam ga u staklenku nakon cega je jednostavno skroz klonuo! Mislio sam da je uginuo jer se nije micao dobrih sat dva. Pincetom sam ga dirao ali nine mrdao i iznjeo sam ga van i nakon nekog vremena se vratio! Uglavnom cijelo vrijeme se piga kao glista i okretao se na ledja! Sada je jako usporen i ne znam sta da radim da mu pomognem! Zao mi ga je gledati! Frend ima skorpiona i nikada nisam vidio da se tako ponasa! Sav se sklupca u kuglicu a rep mu je najcesce ispruzen! Sutra ujutro putujem doma pa ako itko ima savjet kamo da ga pustim ili sta radim jer ne bi htio da vani bude plijen gusterima jer ih ima kao u prici! Ne hoda nego se samo komesa na mjestu! Hvala svima na pomoci!!

Offline zniranac

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Pomoc oko skorpiona...
« Odgovori #1 u: Kolovoz 21, 2011, 16:22:18 poslijepodne »
Napisao si da si ga stavio vani. Ako je jos uvijek vani stavi ga u hlad. Ne smije biti na suncu. Zasto se ponasa onako kako si napisao? Tko zna, mozda je dosao u kontakt s nekim sredstvom za ciscenje ili necim slicnim. Moze biti milijun razloga. Mozda netko drugi ima bolju ideju. Probaj mu kapnuti malo vode ispred njega.

Offline Sheksare

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Kolovoz 21, 2011, 17:00:02 poslijepodne »
Ne ne u hladu! Znam da nesmije bas na sunce! Stavio sam ga u kutiju od naocala da je u mraku i da ga nista ne smeta! Ostavio mu prostora da moze izaci u slucaju da mu bude bolje! Istina u kuci je ali kaj sad... Nece mi nista biti jos jednu noc! Stavio sam i vode bio malo kraj njega ali nije previse reagirao na to! Moguce da je naisao na nesto protiv mrava itd jer ima svega po kuci! Svasta je moguce,samo da znam gdje da ga pustim kad cu odlaziti! Ovako umoran se nemre obraniti od nikoga! Hvala ti puno na savjetu!

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #3 u: Kolovoz 21, 2011, 18:00:53 poslijepodne »
Samo si mu pogorsao. Verovatno si ga uhvatio u trenutku kada je trebao da se presvuce. Ne verujem da ce preziveti kod tebe,bolje ga pusti

Offline Sheksare

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Kolovoz 21, 2011, 22:13:37 poslijepodne »
Drago mi je vidjeti da pokusavas pomoci ali daj molim te procitaj post! Ne planiram ga nositi doma nego me samo zanimalo ima li netko kakvu ideju sta mu je jer mi ga je zao da se muci! Nebitno pustio sam ga na neki kamen iza kuce! Stanje je i dalje isto cak se jos vise smirio kad sam mu dao kap vode! A da se presvlacio vrlo vjerojatno da bi se do sada vec presvukao! Bas mu je lose! Nadam se da ce se oporaviti di sutra! Ostavio sam ga u debelom hladu da ga sutra sunce ne sprzi! Hvala na savjetima!

Offline zniranac

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Kolovoz 21, 2011, 22:25:03 poslijepodne »
Mislim da bi ga trebao pustiti negdje ispod drveca, gdje je po danu hlad, pa sto bude (iako bi ga nesto moglo pojest) jer mislim da mu ne mozes pomoci o cemu god da je rijec. E sad... Je li moguce da se presvlacio bas na tako otvorenom mjestu? Ako je onda vidim jednu dilemu. Premjestiti ga van sa sto manje uznemiravanja ili ga jednostavno ostaviti na podu gdje netko moze nagaziti na njega? Vjerojatno je zato ovaj skorpion i premjesten. 

Offline zniranac

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Kolovoz 21, 2011, 22:28:31 poslijepodne »
Sorry, sad tek vidim da si ga pustio u hlad.

Offline Sheksare

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Kolovoz 21, 2011, 23:37:36 poslijepodne »
Ma sve 5. Stavio sam ga na poviseno malo da nije na samoj zemlji pa cu jos ujutro vidjeti je li tamo! Ako se muci i ugiba mozda mu je i bolje da ga nasto pojede nego da sutra bude na 35 minimum! Tesko je za objasniti ali ima odmah do kuce jedan zapusteni dio jer je kuca iz dva dijela pa je tamo na relativno sigurnom! Tesko ga je vidjeti da se tako muci a nemam ga srca ubiti! Neki bi mu skocili na glavu istog trena cim bi ga vidjeli ali ja to nemrem! Zato sam molio za pomoc one koji su vlasnici pa su mozda vidjeli negdje te simptome! Ja se nadam da ce se oporaviti jer je bas lijep primjerak!

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #8 u: Kolovoz 22, 2011, 01:26:24 prijepodne »
Drago mi je vidjeti da pokusavas pomoci ali daj molim te procitaj post! Ne planiram ga nositi doma nego me samo zanimalo ima li netko kakvu ideju sta mu je jer mi ga je zao da se muci! Nebitno pustio sam ga na neki kamen iza kuce! Stanje je i dalje isto cak se jos vise smirio kad sam mu dao kap vode! A da se presvlacio vrlo vjerojatno da bi se do sada vec presvukao! Bas mu je lose! Nadam se da ce se oporaviti di sutra! Ostavio sam ga u debelom hladu da ga sutra sunce ne sprzi! Hvala na savjetima!
Ne citam dugacke postove jer nemam vremena, nadjem o cemu se radi pa odgovorim.
Kada ga prekines u presvlacenju on ce se verovatno vratiti na noge pa ce to odraditi za koji dan, ma da ne znam, ne bih sa tim eksperimentisao.
Srecno

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #9 u: Kolovoz 22, 2011, 06:26:34 prijepodne »
Neće dugo preživjeti u zatočeništvu tako da je bolje da ga pustiš van u prirodu...

Offline Sheksare

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Kolovoz 22, 2011, 06:41:41 prijepodne »
E ajde molim vas dajte nemojte s tim zatocenistvom itd! Nikada nisam rekao da ga nosim doma nego da trazim pomoc kamo ga je najbolje pustiti ili mu nekako pomoci! Majstore ako nemas vremena procitati sve onda te lijepo molim da ne odgovaras jer ce ti odgovori samo pogorsati situaciju! Uglavnom za one koga zanima... Skorpion je otisao preko noci! Izgleda da se oporavio i da je dobro jer ga u 6 ujutro vise nije bilo na mjestu! U svakom slucaju hvala ekipa!!