Srpanj 19, 2025, 23:17:14 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Još jedan .....!  (Posjeta: 2636 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: Još jedan .....!
« Odgovori #25 u: Srpanj 29, 2011, 00:49:33 prijepodne »
da, slazem se sa kolegicom veselom i sa vecinom.. treba sve postovati, bila to zivotinja ili bilo sto drugo.. Ako se je netko na njoj izivio, mogao ju je ipak staviti negdje gdje se nece vidjeti ili ju bar pokupit u neku vrecu ili kutiju, pa odnest na mjesto gdje nije vidljivo, al ovo je bas kao neko provociranje za one koji se brinu o njima, tj o svim zivotinjama.. Ali to je tako samo kod nas, ovdje na balkanu, da se je to dogodilo negdje podalje od nas, nebi to tako se zavrsilo.. Ali sta je tu je, takav je zivot.. Ima zemalja, gdje ljudi leze mrtvi ko zivotinje na cesti, a ljudi prolaze kraj njih i niko se nista nepita, a kamoli da za zivotinju neko nesto kaze..

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #26 u: Srpanj 29, 2011, 01:39:17 prijepodne »
Uopce ne  znam zasto pisem ovo, jer postoji stvarno  n  ovakvih tema,  no ajmo opet;

-naime  kao  sto je receno 500 puta već,  problem je  u društvu, naime  isto ko' i kad  smo pričali o klincima koji su  ubili ljenivca bez dlake,  ljudi reagiraju  onako kako  ih se  uči reagirati. Četvero male  djece   kamenovalo je  životinju jer  ih je  podsjecala na  goluma, lik je  ubio zmiju i  zatro  joj glavu jer  je  izgledala ko sotona, ma samo joj je  jabuka falila... Dakle  kao  što smo 800 puta zakljucili  i kolegice su vec rekle, ne treba trošiti vrijeme i  riječi na opravdavanje ili nazivanje počinitelja idiotom po forumu, jer osim možebitnog "čudimosesvikopuradreku" efekta nema  ničeg  dobrog što se iz toga rodi. Drugi put kad  to vidite jednostavno odlučite svom dijetetu  objasniti da nisu sve  zmije  opasne i da se životinje  ne ubijaju te da će rijetko kada koja napasti čovjeka. Jednako tako kad vodite  dijete  u crkvu ili ga upisujete na vjeronauk nemojte potrošiti  prvih par  godina djelovanja istog tog sistema  da  obiteljskim prijateljima pokazujete dječje crteže  koje  je  mladi biser iznjedrio u bilježničicu pod nagovorom raznoraznih vjero i nevjero učitelja/ica, nego s njim sjednite i objasnite mu da goli ljudi nemaju smokvine listove na genitalijama i da  je zmija  koja istima sustavno prijeti samo ilustracija nečeg drugog... vjerujem da se tom metodom mogu riješiti i neke nadolazeče nedoumice  dijeteta koje nedugo zatim, na ulazu  u pubertet skonta da su ga zakinuli za smokvin list.

No da ne mislite da napadam crkvene krugove preči ću na svoju  branšu i spomenuti  animirane  uspješnice poput  "Ben Tena", "Baqugana", "Pokemona", "Bay Blejda" itd. u kojima djecu sustavno  futraju agresijom. Zatim jednako tako  ugasite televizor kad vam Grissom  i ini likovi u  jednobojnim mandurama iz epizoda  poput onih u CSI franšizi počnu  kopat  po mrtvacima i uzoomiravat na raskasapljene krvave glave. Mislim da bi nam svima bilo bolje da ne vidimo bar 2 puta tjedno najbrutalnija kasapljenja u tako zamamnom 3D slou-moušn-u.

No eto čak i ako niš od toga ne probate, možda s vremenom vaše dijete ipak postane svojevrsni frik u ovom društvu koji, makar je odgajan u tradicionalnom vjerskom domu, nema ništa protiv zmija i koji usprkos  u potpunosti izljepljenom CroArmy albumu i  sličicama vojnika na ratištu te nekolicini duplića sa skiciranim modelom  M-16 pljuce i dalje ne brije na agresivu.. te  ako stvarno zabrazdi mozda mladac nakon zaključka da su životinje ok dođe i do spoznaje da su svi ljudi ljudi, pa čak i bez obzira na onaj smokvin list te što tko sa svojim radi.. no velim tad je čeljade stvarno zabrazdilo pa napišite temu na forumu, čudit ćemo se, obečajem.
« Zadnja izmjena: Srpanj 29, 2011, 02:00:58 prijepodne od Smilas »

Offline Dombe

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #27 u: Srpanj 29, 2011, 10:06:11 prijepodne »
Odrastao sam na Pokemonima,Digimonima,Yu-gi-oh-u,gledam CSI svaki dan,Grissom tj. William Petersen mi je jedan od najboljih glumaca ali uz svu tu agresivu kako kažem nikad mi nije došlo na pamet da napravim tako nešto.Ako se rodiš sa barem malo razuma nemožeš tako nešto napravit bez obzira na crtiće,glazbu ili nešto treće.Ista situacija je kao i što su se neki likovi ubili zbog pjeseme Better By You, Better Than Me od Judas Priesta,ili što su neki tamo ubili curu na faxu zbog par stihova Slayera,sad bi ja nakon što poslušam Fade to black trebao skakati u Bjelovarsku u kojoj i uz ove silne kiše ima pol metra vode,pa da si noge potrgam,nisam lud,makar sam u Dragon Ball gledo kak skaću sa planete na planetu. :D

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #28 u: Srpanj 29, 2011, 11:31:59 prijepodne »
Ma jasno je da  postoji  zdravi razum,  bio sam  vrlo  zajedljiv u tom  što sam pisao.  No naravno da  uz   malo zdravg  razuma  stvarima  ipak pristupaš  drugačije, no  stvari koje  gledas  točnije koje ti se  prikazuju i modeli po kojima  učimo  nešto  su što  može  na tebe, mene i  mnoge  druge djelovati i na ne  nužno svjesnoj razini (za to su ti super primjeri iz  danasnje filmske umjetnosti i vrlo definirani profili likova i situacija koje  u gledateljima moraju proizvesti  određene reakcije), ajd da to formuliram ovako: stvari kojima se okružuješ (radnje, atmosfere, situacije, agresije) postepeno ti postaju stvarnost, gube razinu ikakve začudnosti, nepravilnosti ili neprirodnosti.   

Offline markomed

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #29 u: Srpanj 29, 2011, 15:03:33 poslijepodne »
ovakve teme ne bi trebalo lock, neka se i zavrse svaki put skoro isto ali barem ljudi iznose svoja stajalista s kojima se ne moras slagati no opet ih mozes razumjeti i iz toga nesto nauciti sebe a ubuduce i druge (npr. djeca).
Meni osobno nije u redu ovo sa zmijom, izuzev toga sto ih volim...ali....realno kad bi se našao u situaciji ja ili zmija, ili bilo koja druga zivotinja primjenio bih silu da se spasim.
Ne znamo sto se tocno dogodilo i mozemo samo nagadjati i bacati svoje scenarije, što je opet u neku ruku zanimljivo barem za čitati :)

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #30 u: Srpanj 29, 2011, 18:12:49 poslijepodne »
...ali....realno kad bi se našao u situaciji ja ili zmija, ili bilo koja druga zivotinja primjenio bih silu da se spasim.
Ne znamo sto se tocno dogodilo i mozemo samo nagadjati i bacati svoje scenarije...

Pa da, neotrovna zmijurina od čak 50cm, debljine olovke, vjerovatno se bacila na tog nedužnog čovjeka i pokušala ga ubiti svojim smrtonosnim stiskom. Sva sreća da je naš heroj posjedovao vještinu i snagu da se obrani od takvog čudovišta...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #31 u: Srpanj 29, 2011, 18:28:46 poslijepodne »

Mod se vratio s mora.. ;)  Imaju li smisla ovavke teme...možda samo kao informacija...ali bez komentara koji su već po nti puta svima znani, na kraju ćete se svi i posvađati.

Zato  :lock: