Srpanj 24, 2025, 04:00:17 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoć oko odabira filtera za 120 litara  (Posjeta: 1070 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mmf

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Pomoć oko odabira filtera za 120 litara
« u: Kolovoz 07, 2011, 21:41:26 poslijepodne »
pozdrav,

upravo sam danas nabavio akvarij od 120 litara, no polovni unutarnji filter mi se ne svidja ( previse zapusten)
te ga namjeravam baciti.

Moje pitanje za sve je koji mi kvalitetan unutarnji  filter preporučate ?

Pošto se ne razumijem baš još dobro molim preporuku nekog boljeg filtera tj. koliko bi trebao biti protok vode u /h za moj akvarij.
Koje firme filtera su ok.?

koju pumpu za zrak da nabavim a da je kvalitetna i tiha?
Sorry na početničkim pitanjima li ja sam ipak početnik koji je koristi osearch ali nisam našao ništa što bi mi odgovorilo na ova pitanja kompletno

Hvala.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 07, 2011, 22:03:17 poslijepodne od mmf »

Offline gstaraz

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
Odg: Pomoć oko odabira filtera za 120 litara
« Odgovori #1 u: Kolovoz 08, 2011, 02:04:58 prijepodne »
ako je pumpa u redu u filteru kojeg trenutno imaš, preporučam ti da ga saniraš, a za pare koje biš potrošio za novi filter nabavi brdo bilja koje če vršiti filtraciju

- Razmontiraj, očisti, izribaj, složi nove medije unutra i eto ti novog filtera.

Za 120 litara ti je inače dovljna jačina pumpe u fiteru koja če 2-3 puta okrenut 120 litara u biljnom akvariju.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Pomoć oko odabira filtera za 120 litara
« Odgovori #2 u: Kolovoz 08, 2011, 10:52:32 prijepodne »
Ovisi i sto ce od riba ici unutra..... Ali u principu, kapacitet filtera (pumpe) = litraza akvarija puta 2 ili 3 = filtracija bez greske, ne valja ni pretjerivati sa jakim filterima....

Osim ako ne mislis drzati zlatne, onda kapacitet akvarija puta barem 5, sve ispod toga moze proci, ali vjeruj mi, to su ti prave svinje, i imati cistu vodu sa slabim filterom je jako tesko....