Možda bi čak i uzeo, al slaba mi je, planiram cijeli kat kuće hladiti za što mi definitivno nije 2.5kW dovoljno prema tablicama koje sam gledao.
Moja iskustva pa sam zakljuci:
- Negdje 2003g. uzeo prvu klimu i kako mi se nije uzimao neki jeftini kinez tako sam uzeo razvikanog i skupog Daikina.
Istina da je mali vrhunski hladio ali godinu dana kasnije prolupa kompresor i ode hrpa love u smece (neka kompenzacija pa garancije nije bilo).
Pouka glasi; ako je nesto skupo to ne znaci da je dobro.
- 2004g. taman prije rodenja netjaka nazovem lokalnog klimadziju i uzmem od njega nekakav kineski noname ali on jamci da radi pa ajde.
Dode s ekipom, sve umontiraju i prc - klima ne radi, kaze junak nema problema i zaleti se u skladiste po drugu (kasnije je ispalo da je bio trivijalan problem u kablu).
Ta se klima nije gasila od 2004-2010g bilo zima bilo ljeto, a uredno radi i danas - povremeno ociscena, nikakva nadopunjavanja plina ili sl.
Pouka glasi: ako uzimas klimu uzmi je od nekoga tko ti je nudi u paketu s ugradnjom jer zamisli glupu situaciju da nabavis klimu pa nades nekoga tko ce ti je montirati i ona ne radi - za garanciju ce te otfikariti, a ovaj koji je montirao trazi svoje novce jer je on svoj dio odradio.
Od tada sam od istog ugradivaca uzeo jos tri klime (kinezi) i sve rade besprijekorno, evo sjedim bas pod jednom iz 2006g. koja na ovih +35C prostor od 45 kvadrata s 400 litara akvarija hladi na 23C

Od istoga sam prosle godine po zimi uzeo Vivax 3.5 kW s inverterom i grijacima za 3100 kn s ugradnjom, ostao sam ugodno iznenaden kako to cudo divno grije pri -10C
Da rezimiram - uvijek se drzim one da nisam dovoljno bogat da kupujem jetino, ali sam sa klimama naucio da se barem u njihovom slucaju moze to pravilo lagano zaobici pod uvjetom da je distributer fer i da zna sto radi.