Srpanj 19, 2025, 16:54:22 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kuli-kuli  (Posjeta: 1296 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Strega

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
kuli-kuli
« u: Rujan 14, 2005, 08:24:00 prijepodne »

Zanima me da li netko od vas ima kulije,te kakva su vam iskustva snjima?????

Moji su kod mene oko 3godine,i uglavnom ih ne viđam.Rano u jutro prije paljenja svjetla još su aktivni ili kasno navećer kad se sve umiri.

E ,ali sada unatrag tjedan dana,pun ih je akvarij,cijeli dan,svim ribama smetaju,plivaju ko pravi zmijci....Meni su ustvari sada coool....baš je veselo,ali se bojim da im nešto nije,iako ništa ne pokazuje da je s akvarijem nešto,a i ostali ribci se normalno ponašaju.
Zg/D.Selo

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
kuli-kuli
« Odgovori #1 u: Rujan 14, 2005, 09:02:00 prijepodne »

3 godine, a njih više, odjednom plivaju... ako vidiš zelenkasta jaja na površini znat ćeš zašto su odjednom nemirni ...

ako su svi parametri normalni , moguće da imaju mrijestne gliste, iako ti to nije garancija da će se zaista izmrijestit

Offline Strega

• Punopravni član
  • **
kuli-kuli
« Odgovori #2 u: Rujan 14, 2005, 19:55:00 poslijepodne »

Pa to bi bilo zgodno,baš sam sad bolje volje,kako su druge ribe ok,predpostavljala sam da bi moglo biti nešto sl.,ali .....nikad se nezna.

Znaći zelene kuglice na površini,a ja sam mislila da ih ostavljaju na lišču......

Puno hvala,pa kako bude.....
Zg/D.Selo

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
kuli-kuli
« Odgovori #3 u: Rujan 14, 2005, 23:01:00 poslijepodne »
i jel ima jajceka na kraju?
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Strega

• Punopravni član
  • **
kuli-kuli
« Odgovori #4 u: Rujan 15, 2005, 11:21:00 prijepodne »

Još nema niš.....Ali ako i ne bude,ovo je tako lijepa predstava,budući da ih sviiiiih ovih godina nisam viđala..svi uživamo.

Jedan ribac uglavnom stoji ščučuren u čošku akvarija,a drugi (zamislite zmijicu kad pliva-ali bih rekla brže) ide dijagonalom prema površini,radi kolut,i blizu dna se vrača u čošak kod druge ribe.Nakon nekoliko krugova,zajedno-skoro okomito klize do površine,da bi opet jedna(predpostavljam ista)ostala u čošku,a druga ponavlja plivanje po dijagonali...........Ne znam,možda to i nije ništa,ali kako se ponavlja već dva tri dana ,možda je to kakav ritual.......zanimljivo u svakom pogledu
Zg/D.Selo

Offline igica

• Punopravni član
kuli-kuli
« Odgovori #5 u: Rujan 15, 2005, 20:43:00 poslijepodne »
Kuliji su velike face.

Nepredvidljivi su, nekad izlaze danju, nekad ne, jedu ono što im daš,podivljaju na tabletice.

Svoja dva zovem" besmrtnici" jer su najstarije ribe u akvariju, jedini preživjeli od formiranja akvarija prije 2 god.
ora et labora

Offline Feather

• Punopravni član
  • **
kuli-kuli
« Odgovori #6 u: Rujan 16, 2005, 20:14:00 poslijepodne »

Ja sam prije imao kulije al su mi nažalostuginuli

Dok su bili živi lijepo su plivali i izvan skrovišta i bili su zakon, mislim da ću ih opet staviti u aq.
Pero
Sisak/Caprag/Hr.

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
kuli-kuli
« Odgovori #7 u: Rujan 16, 2005, 21:27:00 poslijepodne »

..ja mislim da je ovo da ih ima vise bilo figurativno..

oni se jako tesko razmnozavaju.. i kada sam bila trazila po netu..izbacivane ..su jako male brojke zabiljezenih pojava jaja u akv..( samo mi nije jasno od kuda nasi kuliji ....

ja ih imam 5, dva su stara 4-5 g .
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline Strega

• Punopravni član
  • **
kuli-kuli
« Odgovori #8 u: Rujan 17, 2005, 10:21:00 prijepodne »
još se ništa ne događa,osim što i dalje nore po akvariju,a kako imam samo dva sumnjam da su baš u paru,no dobro,u svakom slučaju su mi veselje,ovakvi zmotani
Zg/D.Selo