Srpanj 31, 2025, 01:28:19 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Izbor riba za mrijest  (Posjeta: 1694 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
Izbor riba za mrijest
« u: Lipanj 28, 2011, 12:56:56 poslijepodne »
Zanimalo bi me slijedeće, kada birate parove za potencijalni uzgoj u budućnosti kako ih kupujete? Da li ih uzimate po 1 kom. u različitim dućanima (tako da ste sigurni da su iz različitih legla) ili uzmete npr. 6 komada u istom dućanu (a to bi onda značilo da su ribe vjerojatno u vrlo bliskom srodstvu). Pretpostavljam da je bolje uzimati ribice u različitim dućanima ali to je primjerice lako izvedivo kod učestalijih vrsta ribica ali kod teško dobavljivih vrsta ribica situacija se već bitno komplicira!?  :o

Offline zekonja

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
  • moj cilj je bit dobar akvarist i uzgajat ribice
Odg: Izbor riba za mrijest
« Odgovori #1 u: Lipanj 28, 2011, 16:16:45 poslijepodne »
za uzgoj riba su ti najbolje živorotke kao naprimjer gupi, moli, bleck moli ,švertovi ...ako ih želiš uzgajati
kupi u pet shopu 3 ženke na jednog mužjaka nikako ne kupuj previše mušjaka jer svakome mužjaku su potrebne barem dvi ženke.a boje možeš kombinirati i dobiti nešto novo a najbolje je da budu iste boje mužjak i ženka.a kada primjetiš da ženka ima crni trbuh odvoji je i stavi u kotilicu a tek kada nebude više crnog droba možeš je izvaditi samo pazi živorotke jedu mlade.malce nepuštaj dok ne narastu batem 15 milimetara
to ti je moj savjet jer ja radim već tako 2 ipol godine i uvjek bude uspješno
:) :P

Offline Werther

• Punopravni član
    • Betta Svijet
« Odgovori #2 u: Lipanj 29, 2011, 23:37:58 poslijepodne »
Znači ti ih sve ipak kupiš na jednom mjestu...? A ima li netko tko uzima istu vrstu ribica radije na različitim mjestima?

Npr. planirate kupiti 6 skalara da se evenutualno s vremenom izdvoji par, biste li ih uzeli na jednom mjestu ili na više njih? Ili npr. mužjak i ženka ramireza, uzeli biste ih na jednom mjestu ili na 2 različita mjesta? Čuo sam da neki na portalu svako toliko malo između sebe razmijene puževe helene čisto da ih malo "promiješaju"... zar ne bi bilo tako dobro i s ribicama? Čini mi se da je to bolje nego križati npr. braću i sestre  :-[

Ili se samo ja zamaram s takvim dilemama?  -?

Offline Matej Plugel

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 30, 2011, 10:21:13 prijepodne »
za uzgoj riba su ti najbolje živorotke kao naprimjer gupi, moli, bleck moli ,švertovi ...ako ih želiš uzgajati
kupi u pet shopu 3 ženke na jednog mužjaka nikako ne kupuj previše mušjaka jer svakome mužjaku su potrebne barem dvi ženke.a boje možeš kombinirati i dobiti nešto novo a najbolje je da budu iste boje mužjak i ženka.a kada primjetiš da ženka ima crni trbuh odvoji je i stavi u kotilicu a tek kada nebude više crnog droba možeš je izvaditi samo pazi živorotke jedu mlade.malce nepuštaj dok ne narastu batem 15 milimetara
to ti je moj savjet jer ja radim već tako 2 ipol godine i uvjek bude uspješno

A što napraviš s tim svim guppy-ćima... ja sam imao u 2 mjeseca 2 okota guppy-ja i neznam kuda ću s njima...

Offline zekonja

• Punopravni član
  • moj cilj je bit dobar akvarist i uzgajat ribice
« Odgovori #4 u: Srpanj 02, 2011, 21:11:12 poslijepodne »
pa ja svoje dajem prijateljima djelim ih ko god ima tropski sada ih više ne dajem odlućijo sam kombinirat i parir razlićite vrste i dobit neš novo  :up: :up: :up: :up: :up:
:) :P

Offline Werther

• Punopravni član
    • Betta Svijet
« Odgovori #5 u: Srpanj 03, 2011, 22:49:02 poslijepodne »
Pa moram priznati da sam prilično iznenađen, očekivao sam puno više komentara na ovu temu. Zar više nitko ne želi podijeliti svoja iskustva?  -?

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Srpanj 04, 2011, 00:01:47 prijepodne »
Pozdrav,

sve ti ovisi o ribi, al je ovijek dobro uzet od razlicitih izvora bar po 4 ribice ali naravno ovisi dali su jatasice ili ne, koj je ukupni broj riba sto bis htio... Kako god okrenes uvijek je bolje mjesat krv ali naravno prvo s ribama u karantenu!  ;)
Forza Fiume ;)