Srpanj 28, 2025, 00:42:47 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Inox u aq?  (Posjeta: 2475 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Inox u aq?
« u: Veljača 17, 2011, 16:00:50 poslijepodne »
Da li mogu ručni sat koji je od Inoxa (pretpostavljam) i waserdicht držati u akvariju?  Nisam zabrinut za sat nego da li je Inox u vodi kemijski 100% neutralan ili će možda polako otpuštati teške metale u vodu? Voda je Zg. pipovača pH oko 8.

Offline trpimirovich

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
Odg: Inox u aq?
« Odgovori #1 u: Veljača 17, 2011, 16:03:32 poslijepodne »
Možeš, sva prehrambena industrija je od INOX-a. Zašto bi sat držao u akvariju?

Offline Antimon

• Punopravni član
    • www.minigo.info
« Odgovori #2 u: Veljača 17, 2011, 17:19:54 poslijepodne »
Zašto bi sat držao u akvariju?

pa da zna koliko je sati,...

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #3 u: Veljača 17, 2011, 17:23:06 poslijepodne »
Split / Hrvatska

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #4 u: Veljača 17, 2011, 17:49:28 poslijepodne »
Nisam zabrinut za sat nego da li je Inox u vodi kemijski 100% neutralan ili će možda polako otpuštati teške metale u vodu?

Inox otpusta u vodu metale, imam kupinovo vino u inox bacvi i puno je zeljeza  :D

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #5 u: Veljača 19, 2011, 09:32:14 prijepodne »
Zašto bi sat držao u akvariju?

nemojte tako, znam ja jednoga kaj drzi tokie-walkie u akvariju...samo zato sto moze jer je vodootporan  :D :D :D :D :D

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 22, 2011, 15:13:44 poslijepodne »
Razgovara sa ribama ili? Malo sam pogledao dokumentaciju za Kajsijo satove i kao što sam pretpostavljao oznake "water resistant" su lažljiva propaganda i ne bi ih smio shvatiti bukvalno. Ako je sat samo WR onda eventualno smije pokisnuti, da bi ga smio staviti u čašu vode mora biti barem WR 50m a da bi ga smio staviti u aq. trebao bi biti barem WR 100m. Ako bi poželio plivati ili fakultativno zaroniti sa satom onda mora imati oznaku "Diver WR" (i XX metara). Ovaj moj stari Kajsijo mogu umočiti u aq. ali ako ga želim na dnu nema garancije nepropusnosti tako da se malo premišljam da li da uopće postavim planiranu instalaciju bio inox ili ne.

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 22, 2011, 15:41:07 poslijepodne »
Sve 5, ali još (berem meni) nije jasno što će ti sat u akvariju?!?!?!?
Zaboravih napisati: običan WR sat neće procuriti u akvariju. Premali je tlak.

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 25, 2011, 10:53:12 prijepodne »
Ovaj moj ne prpopušta probao sam ga u malom aq. i radio lijepo cijeli dan. Samo što sa izgledom "instalacije" na kraju nisam zadovoljan i odustajem od projekta. Dok sam malo guglao za taj sat slučajno sam naletio na podatak da (navodno) tamo neki teroristi Kajsijo satove koriste kao pomagalo za dizanje objekata u zrak, neke tipove su izgleda uapsili samo zato što su ih zatekli sa Kajsijo satom - ali neki drugi model F91 naizgled vrlo sličan mojem ali nije. Ono pa nije pošteno šta fali mojem satu zašto bi baš taj drugi bio toliko pogodan? Kasnije sam ustanovio da moj koristi isti mehanizam odnosno kako Kajsijo kaže "modul" kao i onaj inkriminirani pa mi je sad malo lakše. Samo i dalje mi nije jasno točno kako i zašto baš taj model, nisam uspio naći ništa konkretnije kaže samo "rewired Casio watch", kupio sam odmah novu bateriju dok nisu još počeli apsiti i one koji kupuju CR2016 baterije.
Ahda sat u akvariju mi treba da bi znao koliko je sati kao što su se neki lukaviji već i sami dosjetili, nemam niti jedan dobar "stolni" sat niti zgodno mjesto u sobi za drženje istog aq. je baš na dobroj lokaciji i što je najbolje sat je lijepo osvijetljen dok stoji unutra ali eto na kraju nisam zadovoljan i odustao od projekta umjesto toga napravit ću s tim satom timer za automatsko dodavanje gnjoja.
Daj Trpimiroviću namjesti veličinu te slike u avataru ili je povećaj ili smanji ono da mi pokazuje scrollbar za samo sedminu slike koja ne stane nema smisla.

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 25, 2011, 12:35:31 poslijepodne »
Ne znam što kod tebe ne valja, ali moja slika na avataru je najnormalnije veličine i manja je od tvoje. Možda je do rezolucije tvog kompa.

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 25, 2011, 12:56:19 poslijepodne »
Imaš pravo nešto se izgleda kod mene dogodilo. Ispričavam se

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #11 u: Veljača 25, 2011, 13:26:39 poslijepodne »
Samo za tvoju informaciju, bateriju 20xx mozes kupiti u bilo kojoj tehno trgovini po cijeni od 5-20kn a bilo je cak i u lidlu cijeli set za isto tak 15-20kn. Onda sam i ja terorist jer u pekacu kruha mi je ta bat, u daljinskom od pieneera u autu i doma od tv tunera itd... :up:

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 25, 2011, 17:48:51 poslijepodne »
Nije mi prva takva baterija makar uglavnom puno više dobrog novca potrošim na CR2032, u čipoteci zna biti vrlo jeftino a zna ih često puta i ne biti tako da sam ustanovio da mi je zapravo najpovoljnije kupovati takve baterije u fotoradnjici u meni najbližem superkonzumu - malo skuplje nego čipoteka ali ništa skuplje nego recimo Varta centar i slični dućani kakve bih inače preporučio a daleko bliže i praktički uvijek imaju nekoliko češćih tipova.
A ono nisam ja izmislio:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Guantanamo_Bay_detainees_accused_of_possessing_Casio_watches
tog modela je vjerovatno proizvedeno na stotine tisuća a možda i preko milion a ipak koliko mogu vidjeti osnovna optužba je bila da su posjedovali takav sat. No nema da brineš prvo će pretpostavljam apsiti one koji su kupili baš tu bateriju a tek poslije one koji su je kupili u kompletu ako u međuvremenu ne napune Abu Grabu toliko da više neće imati kamo sa osumnjičenima.

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #13 u: Lipanj 25, 2011, 12:36:53 poslijepodne »
da ne otvaram novu temu...
rasprava je otišla u krivom smjeru od postavljenog pitanja... znači, INOX smije ili ne smije u aq? imam žice za zavarivanje (žica, ne elektroda!!) od inoxa i dobro mi dođe za biljke koje još nemaju korjen. da ih čupam ili se nemre niš dogodit??

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #14 u: Lipanj 25, 2011, 22:44:06 poslijepodne »
Stavi,dobro čovjek kaže da ga koristi cijela preh ind. a da "otpušta".........................jbg sve otpušta svaštanešta i mi otpuštamo pa šta?
Nisu potrebni labos uvjti u našem aq da bi taj svijet preživio!

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #15 u: Lipanj 26, 2011, 07:53:40 prijepodne »
ma znam, ali nisam znao jel otpušta šta nakon dužeg vremena u vodi. jbg, lakše bi mi bilo olovo ali sam na masu mjesta našao da nije preporučljivo!

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #16 u: Lipanj 26, 2011, 10:19:03 prijepodne »
ma znam, ali nisam znao jel otpušta šta nakon dužeg vremena u vodi. jbg, lakše bi mi bilo olovo ali sam na masu mjesta našao da nije preporučljivo!
[/quotet]
Kao da pitas jel rostfrei hrdja... XD...Slobodno koristi i dalje inox a na olovo nemoj ni pomisljat osim ukoliko ne zelis potrovat sve u akvariju.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #17 u: Lipanj 27, 2011, 22:11:06 poslijepodne »
daj sliku sata u akvariju , saleme. ja sam tak imo betmena.  :up:

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Lipanj 28, 2011, 11:16:16 prijepodne »
Ma kad sam se istrošio za novu bateriju ustanovio sam prvo da ga je teško namjestiti da stoji kao što sam vidio na "instalacijama" na ZV prije puno godina, kad sam ga nekako uspio uspraviti i smontirati uz pomoć kamenja onda sam ustanovio da mu ne mogu naći mjesto gdje bi istovremeno dobro pasao i moglo se dobro vidjeti koliko je sati (to je 42 litarski), zapravo nije izgledao dobro ni na jednom mjestu pa sam ga izvadio van - možda bi dobro izgledao u trokutastom akvariju sa inox postoljem kakav je onaj u Importaneu ali u malom biljno/prirodnom aq. baš i ne. U međuvremenu sam izgubio kopču pa sat više ne mogu montirati niti uz pomoć kamenja, ribe imaju još i kompjuter to im je dosta budem to slikao pa poslao.
Što se tiče Inoxa upozorio bih publikum da postoji nekoliko ne baš istih legura koje se prodaju kao Inox odnosno Rostrfrei, moguće da nisu sve jednako pogodne za prehrambenu industriju pa ni za ovu namjenu. Ja sam stavio aktivni ugljen u filter za svaki slučaj prije nego sam stavio "strano tijelo" u aq. 24 karatno zlato je najsigurnije - hmmm kad malo razmislim nisam više ni u to 100% siguran...