Srpanj 25, 2025, 22:10:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tigrasti guppy  (Posjeta: 7845 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Tigrasti guppy
« Odgovori #25 u: Studeni 26, 2013, 13:38:02 poslijepodne »
Razlika između fancy guppya i endlera je ajmo reči očigledna, al ja bi volio da mi netko obijasni koja je razlika između raznih varijeteta divljih guppya i endlera.Kolko sam ja upoznat sa problematikom ni znanstvenici nisu baš pre sigurni da guppyi i endleri nisu ista vrsta. -?

hvala na pojašnjenju  :rolleyes:
znam koja je razlika između endlera i gupija, ali mi nije jasna razlika tih križanaca koje enigma spominje, odnosno u mom slučaju, po čemu je zaključio da neki gupiji su križanci endlera?

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #26 u: Studeni 26, 2013, 19:00:50 poslijepodne »
Razlika između fancy guppya i endlera je ajmo reči očigledna, al ja bi volio da mi netko obijasni koja je razlika između raznih varijeteta divljih guppya i endlera.Kolko sam ja upoznat sa problematikom ni znanstvenici nisu baš pre sigurni da guppyi i endleri nisu ista vrsta. -?

hvala na pojašnjenju  :rolleyes:
znam koja je razlika između endlera i gupija, ali mi nije jasna razlika tih križanaca koje enigma spominje, odnosno u mom slučaju, po čemu je zaključio da neki gupiji su križanci endlera?
nadji na google slike endlera i usporedi s ovim sta sam ti zaokruzia ima ti  ovalne sare , obojane krugove karakteristicne za endlera da pojasnim :)

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #27 u: Studeni 26, 2013, 19:05:05 poslijepodne »
Evo jedan linkić na tu temu:
http://www.wildguppies.com/wildtypes.html
ja zadnje vrime sta san cita vise nigdi se endleri ne svrstavaju s gupijima ,dvije odvojene vrste ,prije se pricalo daje endler divlja varijanta gupija islicne tvrdnje...