Kolovoz 02, 2025, 20:59:00 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Čistači  (Posjeta: 2423 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline puzahacker

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Čistači
« u: Srpanj 14, 2011, 10:11:38 prijepodne »
Pošto sam novi u svemu ovome imam jedno pitanje zbog kojeg će se mnogi možda čak i smijati... Zanima me da l' je moguće nekako nahraniti moje čistače da malo porastu brže? Nemojte se smijati, nisam siguran ali mislim da sam negdje pročitao da im treba dati paprike ili nešto od povrća, dakle bez smijeha mislim da sam negdje pročitao tako.
Evo ovo je moj akvarij kojem još uvijek fali ribica ali bit će... http://www.youtube.com/watch?v=dwDWvOyrp7c&feature=channel_video_title
Pozdrav...

Offline Narayan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 57
Odg: Čistači
« Odgovori #1 u: Srpanj 14, 2011, 10:28:42 prijepodne »
Prvo, mislim da bi trebao izbacit ove školjke van i ubacit nešto biljaka...

Offline amano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • kratko-jasno
« Odgovori #2 u: Srpanj 14, 2011, 12:12:49 poslijepodne »
Pozdrav,najbolje ti je da malo poradiš na akvariju,kao npr. zasadiš koju biljčicu, izvadiš školjke i možda ubaciš koji panj ;)To su samo dobronamjerni savjeti :)
Inače corydorasi vole sitniji šljunak jer često kopaju po šljunku tražeči hranu,i da jel možeš napisati malo tehničkih podataka o akvariju.Koliko ja znam corydorase se hrani tabletama za ribe dna i artemijom,i da corydorasi bi trebali biti u jatu ;)Nadam se da sam malo pomogao :clown:

Ako novac doista ne donosi srecu, onda ga vratite.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Srpanj 14, 2011, 12:26:11 poslijepodne »
Akvarij me podsječa na Julija Cezara i ostatke Rima, daj malo popikaj koju biljku :nerd:

Offline jurica75

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 14, 2011, 12:26:31 poslijepodne »
Pitanje,ako ti hraniš čistače,što oni rade?
Kako će oni "čistiti"ako su siti non stop?
Jesi kada vidio ancistrusa starog 5,6god? zašto ti se žuri da riba tako izgleda!
Komunalcima daješ tu i tamo raznoliku hranu od povrća,spiruline granula,ali tu i tamo,inače imaš utovljene neradnike!

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #5 u: Srpanj 14, 2011, 12:29:38 poslijepodne »
Filter nemaš?

Offline amano

• Punopravni član
  • kratko-jasno
« Odgovori #6 u: Srpanj 14, 2011, 12:36:08 poslijepodne »
I ja se slažem da čistači služe da čiste akvarij,ali im povremeno treba dati dodatne hrane :)
A jedan corydoras neče baš puno čistiti,zato mu nabavi društvo i zasadiš koju biljčicu.
A ovo za ancitrusa se slažem,ja imam jednu grdosiju koja budimo iskreni izgleda kao da je ispala iz nekog SF filma :D
I da gdje je filter -? Akvarij može biti bez filtera samo ako je NPT.

Offline puzahacker

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Srpanj 14, 2011, 15:20:36 poslijepodne »
Prvo filter... Ako obratite pozornost u 48 sekundi na desnoj strani primijetit ćete u drugom pregratku spužvu. To mi je filter.
Dalje...
Da vidio sam jednog ancistrusa  ooooooooooooooogrooooooooooomnoooggg kod susjeda... I dopao mi se jako, pa bih i ja "povećao" svoga :D
Na red dolazi corydoras... Da imam 2 corydorasa ako ponovo pogledate pažljivije video primijetit ćete ih... Samo što mi je jedan ostao onakav kakvog sam ga i kupio (prije nekih 3 tjedna) dok je drugi znatno porastao, kao dva čovjeka od 30kg jedan ostane na 30 a drugi nagura na 50 tako izgledaju.
Evo baš sada razmišljam o jednom panju od vinove loze koji imam u dvorištu, ali je 20cm ispod zemlje morat ću kopat. Zanima me isplati li se to uopće? Kopati toliko i kolike su šanse da nešto zeznem? Naravno ako to može tako... Školjke vadim već večeras a bilje ne znam kad ću moć stavit.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #8 u: Srpanj 14, 2011, 15:24:59 poslijepodne »
Koliki je uopće akvarij?

Offline puzahacker

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Srpanj 14, 2011, 15:45:20 poslijepodne »
Trenutni je dimanzija 25 širina 40 dužina 25 visina bez filtera. Ali uskoro dolazi jedan od oko 120 litara.

Offline amano

• Punopravni član
  • kratko-jasno
« Odgovori #10 u: Srpanj 15, 2011, 07:45:27 prijepodne »
Mislim da ti je bolje da odeš i kupiš jedan panj :)Što se tiče filtera,sorry nisam ga vidio :nerd:
Ali opet corydorasi vole društvo,pa ih se zato u akvarij ne stavlja manje od 4-5 komada.

Offline puzahacker

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Srpanj 15, 2011, 07:56:51 prijepodne »
Hmmm... Mislim da ću danas otići kupiti malo ukrasa, biljku-dvije i skalara jednog-dva ako bude i panj. Znači ako odem danas večeras je tu novi video...
A corydorase moram nabavit. Pa onda bih mogao kupiti danas još dva ako budu...

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #12 u: Srpanj 15, 2011, 08:02:28 prijepodne »
koridorisi ne narastu mniogo veliki stoga ... pretjeranim hranjenjem im nećeš ubrzat rast vjerojatno će da obole  to ti je ko kod ljudi i ustvari svih živih bića
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline amano

• Punopravni član
  • kratko-jasno
« Odgovori #13 u: Srpanj 15, 2011, 10:10:57 prijepodne »
Premali ti je to akvarij za skalare..

Offline puzahacker

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Srpanj 15, 2011, 10:34:52 prijepodne »
Da odmah upozorim, corydorase ja zovem muljatori jer čiste dno :D a onog zovem staklar :D
Dakle njih nisam ni mislio hraniti jer je dno poprilično čisto imam i jako dobar filter zapremnina akvarija je vrlo mala oko 27 litara čini mi se a filter filtrira po 2 litra u minuti, znači za sat se akvarij prefiltrira 2 puta... Samo ovaj "staklar" da bolje čisti figurice koje planiram ubacit i biljke staklo i ostalo...
Hmm... Premali za skalare... :( Štteta, a tako mi se sviđaju...

Offline amano

• Punopravni član
  • kratko-jasno
« Odgovori #15 u: Srpanj 15, 2011, 12:31:44 poslijepodne »
Ok,sada se razumijemo, :) Skalari ti narastu veliki i njima je važnija visina akvarija zato što su to dosta "visoke" ribe.Bolje nabavi veči akvarij pa ih možeš uzeti :up:
Što se tiče ukrasa,po meni je najbolje prirodno,zato nemoj uzimati neke brodove ili škrinje sa blagom :D Ali opet o ukusima se ne raspravlja :k014:
Ja bih na tvom mjestu uzeo,par biljčica kupio jedan lijepi panj i koji kamen ;)Ali moraš paziti koje biljke uzimaš jer nemaš hranjivu podlogu,pa možeš samo uzimati one biljke sa malim zahtjevima.Najbolje biti bilo kupiti panj i kupiti biljku anubias,koju u akvarij stavljaš tako što ju flaksom zavežeš na panj :)
Nadam se da sam malo pomogao

Pozz Luka

I da popuni profil do kraja ;)

Offline jurica75

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Srpanj 15, 2011, 13:01:42 poslijepodne »
I da popuni profil do kraja !
Doterat će te lima u red!

Offline amano

• Punopravni član
  • kratko-jasno
« Odgovori #17 u: Srpanj 15, 2011, 13:45:48 poslijepodne »
Tak je gospon :D

Offline Brljator

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Srpanj 15, 2011, 16:28:22 poslijepodne »
Neko pravilo koje sam ja naučio tuj u akv-netu je 1-10 znači akvarij od 100 l - 1000 l , protok vode .
Znači na taj akvarij od  27 l bi trebao bit filter protoka 270 l, ja sam imao 2 skalara  u akv od 115 l  pa kad su porasli poklonio sam ih jer su bili dost veliki za akv

Offline puzahacker

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #19 u: Srpanj 16, 2011, 02:59:25 prijepodne »
Danas se ide u nabavku... Ako bude kupit ću neki panjčić lijepi, a imam i jednu fontanu kao u priirodi napravljena od kamena mala, za mene lijepa pa sam mislio nju ubaciti, poslikat ću vam to, prije je bila i svi kažu da je ljepše sa njom... Imam plavih LED-ica pa sam mislio i neku "mjesečinu" sredit a elektronika mi je struka znači to će biti vrlo lako izvodivo :)
Naručeno  je staklo već za 120 litara

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #20 u: Srpanj 16, 2011, 07:53:12 prijepodne »
nerazumijem ja tebe    u prvom postu pitaš jel ih moguće nahranit da brže rastu   kasnije kažeš da ih nemisliš hranit ........... :roll:
mular  -cory  , staklar  -ancistrus ,,,,,  oba sporo rastu  dok recimo za godinu  ancitrus će da bude velik oko 10 cm

Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline puzahacker

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Srpanj 16, 2011, 17:39:57 poslijepodne »
Ne ja kažem da coryije mi nije toliko bitno, samo sam mislio ancitrusa malo nahranit ali eto... Ako vi mislite da je bolje onda neka stoji... Večeras će biti ubačen novi video...