Neki ozbiljniji co2 sistem nije problem nabaviti, mislim na onaj financijski dio.... jasno ako ikada dodjem do zakljucka da je to bas ono sto mi treba, onda cu nekako stisnuti i nabaviti i to...
ovo sam za sitne pare uzeo, cisto da isprobam, da vidim kako to funkcionira. smjesu nije problem praviti ni svakih par dana ako bas treba. ne ocekujem nekakva cuda sa tim co2 sistemom, ali i on kao takav mora ipak dati neki rezultat, ipak na ovaj ili onaj nacin ubacuje odredjenu kolicinu co2 u vodu, dakle, nekom logikom, sigurno je bolji i ovaj sistem (ma koliko god on los ustvari bio ili nebio) nego nikakav...
Taj ventil-regulator sam nabavio, tj., dobio....pa cu ga spojiti izmedju boce i countera, pa planiram preko noci smanjiti protook na njemu.
Nisam shvatio ovaj dio....jasno ako odspojim crijevo da co2 izlazi u sobu, ne u akvarij, pricam o nocnoj varijanti..... stete nebi trebalo biti nikakve, jer je to premala koncentracija co2 u zraku, a bitno je da ne ide preko noci u akvarij, da ne napravi stetu, jer mi se ne sjedi cijelu noc i gleda u akvarij.... da, smjesa se trosi, jasno mi je, u principu baca se uzalud, ali ako je to cijena nekakve sigurnosti da mi preko noci co2 ne pobije sve zivo u akvariju, onda je to prihvatljivo, ne brine me bas toliko....
I malo OT....ustvari vise razmisljanje naglas.... vani dosta hvale taj nutrafin sistem.....ono, value for money..... co2 kit za pocetnike, za manje akvarije, i svi tvrde da radi posao kako treba, bez nekih problema.... jasno rezultati s njime i sa "pravim co2 sistemom" su neusporedivi, ali tocno u onoj mjeri kolika je razlika sa ovim sistemom ili bez ikakvog co2, tako da.... vodjen time, valjda ce ipak koliko toliko ubacivati potrebni co2, ionako nemam neke turbo zahtjevne biljke, cak mogu reci da mi to ni ne treba bas, ali hajde, sve treba isprobati....