Srpanj 22, 2025, 15:38:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Savjet, izrada novog aq..  (Posjeta: 866 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline starwars

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 34
Savjet, izrada novog aq..
« u: Svibanj 14, 2011, 12:21:06 poslijepodne »
Pozdrav svima ..
Evo ovako, imam u planu radit novi akvarij dimenzija  100d x 30š x 40v  nekih 120 l .
Trenutno imam jedan od oko 70 l,  60d x 30š x 40v .. evo vec 3 god ..  Taj sam ja bio rastavljo i ponovo ga ljepio i malo pojacanja ubacio.. jer smo imali poplavu prije jedno moza 5, 6 god ..  :nerv:  ..na prednjoj strani na dnu, tocno na sredini se razljepio, a zasto? zato sto majstor koji ga je ljepio nije dobro poljepio ..  :klap: ..i onda smo ga stavili na tavan, odustali i tak je tamo stajo par god .. I onda mene ponovo puklo da bi akvarij pa sam ga uhvatio na red, sad drzi bez problema.. ;)
No da se vratim na ovaj od 120 l,  razmisljam koja bi debljina stakla bila najbolja ..8 il 10 mm ..?  Jos bi ubacio i pojacanja gore i dole..(volim da je sigurnije  :D  )
I kak da ga ljepim? Cito sam da svi preporucuju ove peko 100 l da se ljepe oko dna ..
Hvala ..

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
Odg: Savjet, izrada novog aq..
« Odgovori #1 u: Svibanj 14, 2011, 13:04:32 poslijepodne »
mislim da ti je uredu 8mm debljina, nema smisla 10 stavljat, em kosta em je tesko za pop...! naravno ako ces lijepit, lijepi oko dna kakav je god akvarij, sigurnije je i bolje, i za 120 litara su ti dosta gornja pojacanja od isto 8mm, makar ak imas 10 mozes i to stavit.
R-46

Offline starwars

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Svibanj 14, 2011, 17:44:00 poslijepodne »
oke..tnx.  sad mi je na redu otic vidit kod staklara kolko ce doc staklo, a ima i trgovina jedna za kucne ljubimce i sve ostalo, pa cu i tam vidit kolko bi doslo..

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Svibanj 14, 2011, 18:29:07 poslijepodne »
Nazovi Agua - terru  Tomašici , ( kod Garašnice ) kažeš mijere  oni ti poljepe i odeš po to .

Sigurno bude jeftinije a i daleko najjkvalitetnije  poljepljeno,, tam imaš i sve što Atman nudi u prodaji :up: :up:

Offline starwars

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Svibanj 14, 2011, 23:49:04 poslijepodne »
vidit cu sta cu i di.
aj ovo jos mi kolko tolko nije daleko Garesnica..al treba onda nac trgovinu.. :)

Offline forser

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
« Odgovori #5 u: Svibanj 15, 2011, 13:33:02 poslijepodne »
vidit cu sta cu i di.
aj ovo jos mi kolko tolko nije daleko Garesnica..al treba onda nac trgovinu.. :)
moj savjet ti je da ti se ne isplati financijski sam ljepiti AQ jer staklo i silikon če te ispasti nekih 500-600 kn. dok u aqua terri taj aq tih dimenzija ti dođe oko 400-450 kn (PROVJERENO PRIJE PAR MJESECI) sa staklom od 8mm..veči je gušt zaljepiti sam aq ako dobiješ povoljno staklo..mene je aq tih dimenzija kod staklara sa brušenjem dosao 550 kn,+35 kn silikon.2 sata ljepljenja i 3 dana sušenja.
sada ti odluči..nadam se da sam ti pomogao..
pozz