Srpanj 04, 2025, 06:13:29 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Cabomba  (Posjeta: 1839 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MAXIMUS

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Cabomba
« u: Rujan 07, 2005, 21:29:00 poslijepodne »
Evo i ovu sam kupio. Nije baš u nekom stanju,nadam se da će se oporaviti! Crvenkasta je,a nije aquatica. Koja još može biti? Hvala unaprijed! Pozdrav!
M

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Cabomba
« Odgovori #1 u: Rujan 07, 2005, 21:43:00 poslijepodne »
Cabomba furcata, jedna od najzahtjevinjih biljaka,... imao sam je, ali nažalost tada nisam imao dovoljno svjetla za nju,...

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #2 u: Rujan 07, 2005, 21:44:00 poslijepodne »
Hvala Ti,Antimone!
M

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Cabomba
« Odgovori #3 u: Rujan 07, 2005, 21:45:00 poslijepodne »
no frx!

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #4 u: Rujan 07, 2005, 21:45:00 poslijepodne »
Ako ima netko nekakav savjet,samo dajte!
M

Offline riza

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #5 u: Rujan 08, 2005, 01:38:00 prijepodne »

Dodaj svjetla koliko god mozes . Evo ja u caymana 100pro dodo 2 od 20w i cini mi se da ljepo napreduje.

Moje postavke hranjiva su florabela+serasubstrat+aqalit u podlozi i kod promjene vode dodajem tekuce gnojivo sa zeljezom i naravno dodajem co2, bilje ne da raste nego ga nemogu obuzdat

Kad jena vrhuakvarija odrezi je na pola gornji dio posadi, a doljni iscupaj i uvjek ces imat ljepu i jaku biljku
Lokve, Gorski Kotar Hrvatska

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
Cabomba
« Odgovori #6 u: Rujan 08, 2005, 09:05:00 prijepodne »
Trazi puno svijetla i po mogucnosti co2,spada u zahtjevnije biljke.
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #7 u: Rujan 08, 2005, 11:10:00 prijepodne »
Hvala! Ma kupio wsam ju jučer. Vidio sam da baš i nije u nekom stanju,no svidjelka mi se,pa sam ju kupio! Imam tekuće gnojivo Ferropol,serine tablete za podlogu,nutrafinov reaktor,sad za rasvjetu ne znam,ona je u barbusariju  od nekih 98 litara,a imam samo 18W? Moram li hitno nabaviti nešto jače,ili?Edited by: MAXIMUS
M

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
Cabomba
« Odgovori #8 u: Rujan 08, 2005, 11:15:00 prijepodne »

Citat: MAXIMUS
Hvala! Ma kupio wsam ju jučer. Vidio sam da baš i nije u nekom stanju,no svidjelka mi se,pa sam ju kupio! Imam tekuće gnojivo Ferropol,serine tablete za podlogu,nutrafinov reaktor,sad za rasvjetu ne znam,ona je u barbusariju od nekih 98 litara,a imam samo 15W? Moram li hitno nabaviti nešto jače,ili?

Stavi reflektore ako ih nemas i bit ce puno bolje osvjetljenje,vidim da imas co2 i nebi trebalo biti problema
Zagreb/Dubrava

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #9 u: Rujan 08, 2005, 11:20:00 prijepodne »
Gdje da to nabavim?
M

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
Cabomba
« Odgovori #10 u: Rujan 08, 2005, 11:31:00 prijepodne »

Gdje da to nabavim?

Imas ih u villiu, belugu, pet centru.........ovaj na slici je juwel-ov ali ako se ne varam ima ih i od arcadie(ali neznam gdje se mogu ti kupit)

Zagreb/Dubrava

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #11 u: Rujan 09, 2005, 21:11:00 poslijepodne »
Evo fakat ne mogu vjerovati,ali altenathera "lilacina" mislim da se tako piše,je pustila milijun malih korjenčića,a i cabomba furcata je crvena i napreduje! Sa 18 W??????????? Imam co2 reaktor,serine tablete i ferropol-ako se netko želi iskušati! Edited by: MAXIMUS
M

Offline riza

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #12 u: Rujan 10, 2005, 00:24:00 prijepodne »
Mora da ti je akvarij visok 30 cm
Lokve, Gorski Kotar Hrvatska

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #13 u: Rujan 10, 2005, 11:49:00 prijepodne »
 Stavio sam ih u barbusarij od 100 L (bivše rodilište,budući da gupića imam dosta)! Sad je to bila proba(uspješna) sa aq. od 100,slijedeći tjedan kupujem ove biljke i u onaj od 500! Stvarno mrak izgledaju- crvene su boje,a altenathera ima i ljubičastih nijansi!Edited by: MAXIMUS
M

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #14 u: Rujan 10, 2005, 20:09:00 poslijepodne »
Evo sad sam čitao neke stare teme o rasvjeti pa sam totalno zbunjen! Dakle altenathera(koja je pustila milijun korjenčića) i cabomba koja se jaaako popravila od kad sam ju kupio dobro napreduju u 100 litara s 18W (Sylvania,ak se ne varam). Aq. nema poklopac, no iznad svjetla je,po meni,obična aluminijska folia,koja bi trebala biti reflektor,fakat ne znam... Evo da ja pređem na stvar- Hoće li te biljke biti crvene(za sada jesu) il će biti neka srednja žalost? Imam co2 reaktor,stavljam tekuće gnojivo i tablete u podlogu! Unutra su barbusi(u prilagođenom, bivšem rodilištu,jer mi guppy-i više ne trebaju,imam ih u onih 500 litara sasvim dosta)! Što kažete?
M

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #15 u: Rujan 10, 2005, 20:12:00 poslijepodne »
Visina je 41 cm!
M

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Cabomba
« Odgovori #16 u: Rujan 10, 2005, 23:00:00 poslijepodne »

Evo fakat ne mogu vjerovati,ali altenathera "lilacina" mislim da se tako piše,je pustila milijun malih korjenčića,a i cabomba furcata je crvena i napreduje! Sa 18 W??????????? Imam co2 reaktor,serine tablete i ferropol-ako se netko želi iskušati!

ja nemam kabombu ni CO2,... jedino sam stavio laterit i isto mi altenathera raste ko luda... dobro ne bas ko luda ali lijepo i umjereno, jednom tjedno ju cvikam... mislim da ima i drugih (s)tvari osim CO2 i svijetla.... mozda recimo siri spektar svjetla...opcenitobiologija u akvariju mora stimat... pogotovo na mikro razini... a kazu da bilje uspijeva bolje kod nizeg pH... mozda ne svo pa.....
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #17 u: Rujan 11, 2005, 10:50:00 prijepodne »
Nature,kakva je tvoja rasvjeta? Vrati se 4 posta unazad. Ma ne bih ja ni izmišljao da imam gdje na aq. staviti još neonki,no taj aq. sam dobio od susjeda,pa sam mislio za rodilište je dosta....
M

Offline nature

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #18 u: Rujan 11, 2005, 14:27:00 poslijepodne »

koliko sam skuzio u tom manjem ti raste i sad ubacujes u veci.... pa trebalo bi onda uspijeti i u vecem....

ja ti imam 2x20W nekakve T4 neonke... nemam pojima kakvo svijetlo daju ali ga daju puno (od oka) i jednu 20W Flora Glo ..... ona svijetli cca 13 sati a one dve 10-11 sati i kao sto rekoh nemam previse problema sa algama.. a cini mi se da je akvarij sazrio tako da ako se vec nisu pojavile valjda ni nebudu... a kao sto rekoh bilje, kojeg nema bas previse uspijeva... cak i mali echinodorusi, a akvarij mi je dubok 60cm... skoro je do vrha pun (1.5cm) podloga malo nekakvog Plant Gro-amalo laterita i dosta sljunka sitnog 3mm... i punooo mangrovine.... eto dakle nista posebno.. akvarij uopce nedobiva svijetlost od sunca u hodniku u "ormaru" tako da

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #19 u: Rujan 11, 2005, 15:08:00 poslijepodne »
Ma te biljke nemam još ni tjedan dana,no evo,nakon 4 dana,djeluju mi puno bolje nego kad sam ih tek kupio! Posebno altenathera,a i cabomba se popravila.bila je strava... Valda će biti Ok!
M

Offline nature

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #20 u: Rujan 11, 2005, 16:41:00 poslijepodne »
ma tesko je to sve nekako definirati i postaviti neke kriterije koji bi bili stalni... mislim to bilje se polako privikava.. prisiljeno je na to zakonom prirode.. tako da za par generacija (naravno ovisi o puno toga) ovo bilje koje se smatra jako teskim za uzgoj postat ce s vremenom malo pomalo lakse... no opet to je zanemariva cinjenica... brijem da je ipak najvaznija priprema akvarija... odnosno nije uzrok u jednoj, dvije stvari... nego u milionu sitnica... koje cine taj prekrasan dio prirode u nasim domovima ..... a jesam ga... idem ga malo gledat dosta mi ovog monitora

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
Cabomba
« Odgovori #21 u: Rujan 12, 2005, 10:35:00 prijepodne »
Ja mislim da je to sve relativno, a evo podastrijet cu to i primjerom u vlastitom akvariju,podloga je kvarcnipijesak granulacije 1-3 i nema nikakvog gnojiva u podlozi niplant gro ni lateriti a ni co2,a lampe su flora i power glo38W(ako se ne varam)i napokon sam nabavila crveni lopoc koji slovi kao vrlo zahtjevna biljka......e sad ono najvaznije kod svake biljke je pola tablete serinog gnojiva (a pise da se stavlja cijela tableta svakih 2 tjedna) a lopoc pusta lisce ko lud svaka 3-4 dana............divota.
Zagreb/Dubrava

Offline nature

• Punopravni član
Cabomba
« Odgovori #22 u: Rujan 12, 2005, 18:38:00 poslijepodne »
mislim da sam za tu biljku cuo da i nije previse zahtjevna.... no mozda se ne radi o istoj biljci.... inace ima biljaka koje "rastu" po jedan list mjesecno... ili cak u dva mjeseca... to ne znaci da su zahtjevne, samo da su spore u rastu Edited by: nature