Srpanj 18, 2025, 21:54:45 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Savjet iskusnih  (Posjeta: 1357 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline splicho

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Savjet iskusnih
« u: Travanj 12, 2011, 15:03:34 poslijepodne »
Pozdrav ekipa novi sam pa eto ako može neka pomoć.

Naime danas ima pregršt tih akvarija, raznih proizvođača i akcija itd...recite mi da li ima neka solidna marka, meni ne treba ništa ogromno, do nekih 60L za dnevnu sobu stavio bi par ribica (desetak), fora su mi neonke u jatima jako samo me strah na životni vijek (koliko žive)

Ne bi stavljao biljke nego neku dobro pozadinu (preporuka)?
Koristio bih prirodan kamen, pijesak ili kako već vidio sam da ima i tog za kupi.

Ima li neki savjet, di da kupim, sad sam u ST ali za par dana sam u ZGB?!

Hvala

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: Savjet iskusnih
« Odgovori #1 u: Travanj 12, 2011, 15:22:58 poslijepodne »
ako hoćeš bez biljaka malo si pogledaj ciklide ali za nih je 60l pre mali...  ostale tropske ribe se drže obično u dobro ubiljenim akvarijima.... isto tako ne moraš kupovati neki gotovi tvornički akvarij nego odi u aquaterru i tamo ti zaljepe po željama i dimenzijama (na lageru imaju neke standardne dimenzije) isto tako izrađuju i poklopce tako da možeš imati veči a možda i kvalitetniji akvarij za manje novaca ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline veselaST

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 36
« Odgovori #2 u: Travanj 12, 2011, 16:10:55 poslijepodne »
Pozdrav Splicho.pogledaj ovdje na forumu oglasnik imaš jako povoljnih akv.ako imaš mjesta mogao bi uzet i 90-100 litara za malu razliku u novcu.A vjerojatno ćeš brzo htjet i veći,tako nam je svima :D O ribekima imaš dosta vremena za razmišljat,savjetujem ti da prije svega pročitaš priručnik za početnike,proučiš malo po forumu,tako ćeš si lakše definirat što želiš.Bitno ti je da ne budeš brzoplet u cikliranju i izboru riba!Neonke recimo nije preporučljivo stavljat dok se akvarij ne ustabili,barem neka 2mj.od početka cikliranja.Dobra je stvar što si na samom početku i odma se informiraš,pa sve možeš obavit kak spada!Biljni akv.ti toplo preporučujem,bilje nije bauk,i ja sam mislila svašta al evo raste trava zelena...sretno u potrazi i dobrodošao u tople vode!
Biti roditelj znači da ti srce kuca van tijela!

Offline 90lman

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #3 u: Travanj 14, 2011, 09:41:49 prijepodne »
mogle bi  apistogramme  u taj akvarijum (ako volish ciklide):meka kisela voda pa cak i do ph5 (zato sto zive u stanistu gde ima puno lisca)
a mozes i koridorase:kiselkasta i meka voda ........................so nikako nemoj da ubacujes 
ako bas budes hteo ancistruse mogao bi da probas :nisu zahtevni ali im ipak treba obezbediti vodu kao i za korije ............so nikako
i naravno molike :slankasta srednje tvrda i neutralna voda

ali da meni daju taj akvarijum ja bih drzo ramireze
odma da te uputim (ako ti nesto znaci) : voda mora da bude kisela i zesce meka moras cesto menjati vodu da nebi bilo nitfta  i jos na lekove lose reaguju jako su bolesljivi
ako ti voda nije dobra stalno ce im nesto faliti...................................................sve u svemu zahtevna riba
nikola radic