Srpanj 27, 2025, 20:23:52 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ciscenje filter materijala  (Posjeta: 1015 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Ciscenje filter materijala
« u: Srpanj 28, 2011, 11:51:04 prijepodne »
Pozdrav svima!

Jedno pitanje..... od sada sam uvijek u filterima imao raznorazne spuzve, njih sam (valjda) naucio kako prati i odrzavati.

Sad sam se poceo igrati sa keramikom, vulkanitom, zeolitom i slicnim, navodno boljim filter materijalima. I ono sto me zeza - kako njih prati i cistiti? Na pakiranju pise da se (vulkanit, zeolit) mjenja svakih 90 dana, ali to mi je malo ono....hmm..... znaci taman kad se bakterije nakupe po tim kamencicima, njih u smece, i stavljati novi paket, pa sve ispocetka.... cijenu te price na stranu, ali to mi nema logike?

Dakle, kako rukovati sa keramikom, i ostalim materijalima, kako ih cistiti, odrzavati?

Tnx!

Offline jurica75

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Ciscenje filter materijala
« Odgovori #1 u: Srpanj 28, 2011, 13:23:12 poslijepodne »
Opereš u vodi iz aq,sve što je sitnije i mrvi se stavi u čarapu najlonku!

Offline texlip

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
    • 150 L Biljni
« Odgovori #2 u: Srpanj 28, 2011, 16:04:01 poslijepodne »
Keramiku, zeolit stavljas u najlonku ili nekakvu mrezicu(zeolit cak i dolazi u mrezici-bar vecina), a vulkanit se bas ne stavlja u filter, vulkanit ide u podlogu koliko ja znam i stoji tamo zauvijek.

a onda kad su u mrezici properes ih u akvarijskoj vodi kao i spuzve. I to je to, s tim za zeolit moze trajati do 90 dana, a keramika ja prakticki zauvijek u filteru.
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Srpanj 28, 2011, 18:25:27 poslijepodne »
Da, zeolit je u svojim vrecicama, dakle, njega ipak moram nakon 90 dana mjenjati...hmmm....

Vulkanit (a mozda i nije to bas to, jer na njemu pise da je materijal za filtere, a i covjek koji mi je dao se time bavi jako dugo) sam stavio u mrezicu, znaci njega ne moram mjenjati?

Tnx!