Ma sve ide ispocetka - cikliranje obavezno...
Al bas bi sad trebao pomoc najvise jer da ne stavim neku podlogu i biljke i onda da me to ogranicava u izboru ribica.
Za pumpu sam si i ja razmisljal da je to malo da bi trebala jaca a i kolko sam citao protk vode i nije bas nesto kroz taj filter u poklopcu. Imace imam i rezervnu pumpu za vodu koju sam mislio privremeno ubaciti da s druge strane akvarija vuce vodu - tu bi dobio cirkuliranje od 800 L ali to bi morao isprobati jer neznam kak ce se ponasati ti filteri - mislim da se nece voda preljevati preko njih a ne kroz njih...
a vanjski filter mi je malo problem zbog prostora a i bebac je na putu pa bi cim vise toga zelio ostaviti van njegovog dohvata :-)
Inace super vijest (bar za mene) jucer sam citajuci prirucnik zamjetio neki pokret u velikom akvariju (ostavio sam 50ak l vode iznad trenutne podloge za slucaj da je jos koja ribica ziva iako sam odavno izgubio nadu. I onak nevjerujem idem upaliti svjetlo i vidim ancistrusa, ulovio ga i nebudi lijen ostavim jos malo svjetlo i kroz pola sat aopet kretanje - opet ancistrus - tako a sma jucer nakon dva tjedna spasio jos dva ancica
To su mi najdraze i najzanimljivije ribe a i gazde u mom akvariju - (cak i "strasni" borac bjezi od njih

)- i ocito neunistive. 2 tjedna bez filtracije, bez hrane i bez aeracije.
Jedinu stvar koju znam za novi setup akvarija je da ancici idu unutra - ostalo je sve otvoreno