Lipanj 26, 2025, 18:51:49 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: help! vodena agama wanted!!! :)  (Posjeta: 2090 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline looda gljiva

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: zagreb
help! vodena agama wanted!!! :)
« u: Srpanj 20, 2011, 15:51:41 poslijepodne »
 :P
trebam pomoč!neki dan sam otišla do pet centra i tamo sam vidjela vodenu agamu :P .bila je to ljubav na 1 pogled.sada se malo raspitujem,učim,gledam....što,kako,gdje-uglavnom vidim da su iskustva sa vodenim agamama(očito sa svim životinjama )kupljenim u pet centrima negativni.stoga mi treba pomoč gdje je mogu nači i kolika je cijena preko uzgajivača.tamo je bila oko 500kn...na to još i odgovoran terarij ,lampe i sve ostalo.ali za to ću se već snaći.trebam nekoga ko će me uputiti gdje mogu naći  vodenu agamicu,da mi uljepša život...a i ja njoj... :heart:

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Odg: help! vodena agama wanted!!! :)
« Odgovori #1 u: Srpanj 21, 2011, 08:47:10 prijepodne »
Prvo riješi adekvaten terarij i upogoni ga, pa tek onda razmišljaj o nabavi guštera. U slučaju vodene agame trošak terarija s opremom će biti minimalno 2.500-3.000 kn (vjerovatno i više), tako da ti je trošak nabavke životinje najmanja stavka. Usput rečeno, ako si totalna početnica izbor guštera ti nije baš najbolji. Imaš tu na forumu nekoliko podugačkih tema o vodenim agamama koje su ovako slično počele, a tužno završile. Bilo bi pametnije da zanat ispečeš na nekim manje zahtijevnim gušterima.

Offline looda gljiva

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Srpanj 22, 2011, 21:36:20 poslijepodne »
desilo se to da mi je prijateljica imala bradatu,koja bila predivna,međutim dala ju je u dobre ruke,pošto ima pitoa.ja kada sam agamicu vidjela 1 puta,to je bilo to...sada sam malo gledala googlala,i u pet centru vidjela vodenu agamu.jako mi se svidjela i sigurno nisam jedna opd onih koja će zanemarivati životinju,ma koja god to bila.što se agame tiče svjesna sam da je to puno učenja i brige....ali zašto nebi naučila i imala jednu,ako bi mi to uljepšalo život'!?btw kojeg guštera mi preporučuješ kao početniku.i gdje se mogu nabaviti...hvala ti na odgovoru

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #3 u: Srpanj 22, 2011, 21:50:30 poslijepodne »
Probaj se javiti "Stricheku Matiji" i nek te on uputi u detalje,a i popricat ce s tobom prije uzimanja zivotinje da vidi jel ta zivotinja dobra za tebe. pozz

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #4 u: Srpanj 22, 2011, 22:15:40 poslijepodne »
Za početak se orjentiraj na npr, leopard gekona ili bradatu agamu.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline looda gljiva

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Srpanj 23, 2011, 13:46:11 poslijepodne »
thnx...probati ću doći do stričeka matije....
šta je tako velika razlika između bradate i vodene agame...ne kužim,iz iste su porodice ...ako je tako,onda bih se odlučila za bradatu....još ću malo googlat.hvala na pomoči...
STTRIČEK MATIJA HELP!!!:)

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #6 u: Srpanj 23, 2011, 14:36:40 poslijepodne »
šta je tako velika razlika između bradate i vodene agame...ne kužim,iz iste su porodice ...ako je tako,onda bih se odlučila za bradatu....još ću malo googlat.hvala na pomoči...

Prvi problem je sto vodenu agamu mozes kupit samo u PC-u,a tamo su zivotinje u jako losem stanju. Tako da ces ju svakako trebati lijeciti, za sto bi bilo bolje da imas nesto iskustva. Dosta ljudi ovdje na forumu je bilo tako optimisticno, ali gusteri su im ipak uginuli. Zatim, bradata agama je pustinjska zivotinja, a vodena agama zahtijeva vodu. To je drugu problem. Trebaju visoku stopu vlaznosti, bazencic s vodom, a pocetnicima je sigurno teze odrzavati i vodu cistom i visoku vlaznost.

Offline looda gljiva

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Srpanj 23, 2011, 14:46:26 poslijepodne »
hvala ti na odgovoru...
ali mislim ako bi ju imala sigurno bi dala 100posto sebe u održavanje i davanje pažnje toj divnoj životinjici