Kolovoz 19, 2025, 00:10:03 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Fossilis????  (Posjeta: 1449 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline birg

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
Fossilis????
« u: Kolovoz 21, 2005, 15:53:00 poslijepodne »
Vidio sam ribu toga imena u Belugu i opasmo mi se sviđa , no htio bih saznati nešto više o njoj ! Unaprijed zahvaljujem!!!!!!
Bilježim se sa štovanjem!
ZG Sopot...

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Fossilis????
« Odgovori #1 u: Kolovoz 21, 2005, 16:50:00 poslijepodne »
Heteropneustes fossilis,... neznam puno o njoj nisam je nikad imao, znam samo da naraste 30-ak cm,...

ukucaj latinski naziv i proguglaj malo,...

Offline profi23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
Fossilis????
« Odgovori #2 u: Kolovoz 21, 2005, 23:38:00 poslijepodne »

To je neki som!

Offline korni

• Punopravni član
Fossilis????
« Odgovori #3 u: Kolovoz 22, 2005, 01:38:00 prijepodne »

ja imam fossilisa vec duze vrijeme. spada u rod cat-fisheva.slican je jegulji, valjkast i dug, s velikim brkovima. mijenja boju ovisno o raspolozenju, osvjetljenosti i okolini, pa tako moze biti smedji, crni, crvenkast i rozkasto-bijel.

u pocetku je brzo rastao pa sam neko vrijeme planirao rijesiti ga se, nonakon sto sam ga bolje upoznao sad mi je jedna od obveznih riba u akvariju, iako je dosegao nekih 18cm i jos raste.

cistac je. jede sve sto nadje na dnu, guta cijelo. ako nadje mrtvu ribu velicine gupija progutat ce je u komadu, zive ribe ne dira.nocna je riba, vrlo plah, zna podivljati ako ga se uznemirava pa se vrti po akvariju dok ne nadje kakvu rupu ili spilju za skrivanje. guta cak i soder da ga odrzava na dnu. uglavnom dosta jede a malo se krece po danu. po noci je stalno aktivan i moze zasmetati ostalim ribama koje se odmaraju. moze biti i opasam jer na bocnim perajama ima bodlje koje navodno imaju nekakav otrov ali ne znam puno o tome, a nemam namjeru loviti ga rukama pa me ni ne zanima.

uglavnom nista spektakularno, niti sminkersko.ali otkad sam uocio njegovu skonost prozdiranja sitnih puzeva postao mi je omiljena riba. dakle osim sto pocisti dno od krupnog otpada i mrtvih riba, takodjer cisti i akvarij od puzeva, ali samo ako je manja populacija. invaziju ne moze sprijeciti jer se tada puzevi prebrzo mnoze.

svakako zanimljiva riba koja uvijek izmami uzdahe cudjenja se ako slucajno prosece akvarijem kad dodju gosti i vide ga u punoj velicini.

pozdrav.

K.

Edited by: korni
Zagreb

Offline birg

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
Fossilis????
« Odgovori #4 u: Kolovoz 22, 2005, 01:50:00 prijepodne »
Hvala korni puno si mi pomogao . Hvala i tebi Antimone . Ako netko zna još nešto o njima molim vas da mi javite.Hvala!!!!
Bilježim se sa štovanjem!
ZG Sopot...