kako ono rekose... di ce suza neg` pod oko

lijep projekt, jednim dijelom ti svakako zavidim na novorodjencu

ako je jos u igri, vidi s Porfom za atija, mislim da je bila 250ka u igri skoro za cijenu 200ke... Nikica (Slavonac) ima 250ku i to mete ko ludo sa one svoje dvije pumpe

rasvjetu ces morat malo pojacat ili napravit 10-12 cijevi da pokrijes cijelu duljinu... ili bolje da ides na 12x54W mislim da su one od metar duljine? Ili ces ove 80ke slagat po duljini da nisu jednako jedna pored druge da pokriju cijelu duljinu? Idi na barem 10 komada ....
za wavebox imam samo dobre rijeci, koliko god je kod mene bio kinez (jedno dva mjeseca na probi dok kolega nije sastavio tank i odnio svoj wbox)... moze se fino postic val, efektivna duljina kod mene je nekih 168cm, tako da ako dodas jos 20-25 mislim da nece bit problem, uz malo podesavanja ide to....
svakako radi 80cm sirine, imao si takav i znas sto se moze s tom sirinom napravit... kod mene je 60 i volio bih da je bar 80

Ako ce ti fishroom bit tipa malo kupatilo, onda i sam znas kako je s vlagom - na kraju, sve zavisi i od vanjske izolacije kuce i samih materijala... Pletko je imao napravljen fishroom unutar jednog WC-a u prizemlju, i problema s vlagom koliko znam nije imao. A bolje rjesenje od samog fishrooma ja nisam vidio, niti smislio. U tanku su samo cirkulacijske pumpe, SVE ostalo je iza zida u fishroomu... zamisli tu tisinu dok gledas dinamiku morskog tanka

, bez brujanja bilo koje pumpe, bez šuma ventilatora od hladnjaka i poptuno odsustvo svih vezanih proizvodjaca buke... plus sto kad mijenjas vodu, sva priprema i sve ide unutar tog rooma i ne brines se o proljevanju, parketu, soli, hrđi, sendvicima, nenajavljenim gostima, punici i PMS-spoiled-sunday-evening-ima i slicno

za povratnu pumpu - ne znam sto rec - sahranio sam jednog Askoll-a od 7800 l/h ali koliko mi se cini ta pumpa je od pocetka rada imala "problemcic".... ova druga (identicna) radi kao zmaj, pogoni i povrat i protok kroz chiller i iz chillera hrani skimmer.... al guta 100W nominalno

za RO - vidjao sam da ekipa napravi tank za RO vodu (za izmjene mora) na povisenom pa onda kad zamijesaju more slobodnim padom vrse izmjenu, brze i jednostavnije, osim sto treba dobro napravit da podloga izdrzi (ne znam, ormaric, podzidano Ytongom ili nesto trece...
E da, ako vec to mozes - ubaci onda i poveci sump i podigni ukupnu litrazu sto vise... ako imas centralno grijanje, probaj napravit izmjenjivac topline preko cijevi od centralnog (preko neke tekucine bi ja radio) pa buduci da grijac radi vecinom kad i centralno (zimi, jel) izbjegnes dodavanje jos potrosnje struje za (barem) dva veca grijaca (kod mene su dva Jagera od 300W, koliko-toliko upareni svaki na svojem termostatu)....
Klimu ces vjerojatno imat pa za hladjenje za prvu ruku postavis ventilatore (u fishroom, nad sump ili vec neki od prikljucenih filtera)....
Garant cu se jos toga sjetit, ali ne ide sad... moram ic pomoc potomku Lego slagat (dobio jucer, dobro da je spavao jer ako je budan gnjavi da slozimo to, pa idem to obavit

)