Srpanj 21, 2025, 10:15:02 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: skalari  (Posjeta: 1114 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aterik

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
skalari
« u: Ožujak 29, 2011, 18:17:47 poslijepodne »
vjerojatno sam fulao naslov, moglo je biti i "vjerovali ili ne"... naime kako u opisu mog posla postoji i terenski dio te rad sa strankama u njihovom domu danas sam imao priliku u domu jednog poznanika vidjeti nešto što moram podijeliti sa vama... nakon obavljenog posla pala je kavica,  prekrasno vrijeme i moja potreba za nikotinom smjestila nas je na terasu sa koje se pruža pogled na prekrasno uređen vrt... razgovor uz kavicu, kako to već ide, od dnevne politike oštrim zaokretom ( iz zdravstvenih razloga ) prelazi na ribolov i tu lik ustaje, ulazi u kuću i donosi staklenku cca 2,5 litre i pita: znaš li možda koje su ovo ribe... - naravno, skalari... no to moraš staviti u više vode jer tu će uginuti... odgovorim mu... a on se na to samo nasmije i doda: pa ako nisu za dvije godine neće valjda ni sad...
ostao sam začuđen, ma sigurno se šali... no nije bila šala, njegovu priču potvrdila je gospođa, koja se inače "brine" za ribice... pod "brine" ide to da im povremeno promjeni vodu iz pipe i sipne malo hrane... još uvijek mi to nije leglo, dvije litre vode u njoj dva skalara od 10-12 cm... teško je procijeniti veličinu jer praktički su savijeni u toj dunst flaši... bez filtera, gtijača, pumpe za zrak ma bez ičeg... nevjerojatno... žive tako dvije godine a ja mojima ribicama samo što ne pjevam i uvijek neki problem...
žao mi je što ih nisam slikao... sutra ću to učiniti ako mi "ponosni" vlasnik dozvoli tako da vidite čemu moje čuđenje...
eto to bi bilo to, baš me zanima jel itko vidio nešto slično?
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja

Offline selce

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 57
Odg: skalari
« Odgovori #1 u: Ožujak 29, 2011, 18:47:30 poslijepodne »
Imam 3 skalara u 180 lit uz neonkice i rasbore i mislim da im je Ok. E sad možemo samo zamisliti kako je tom blagu u tih 2,5 lit vode :o . što kaže "ponosna" vlasnica preživit će oni, ali mi se bavimo akvaristikom da ribama omogućimo čim kvalitetniju zamjenu za njihovo prirodno stanište.Ja sam mlad u akvaristici i skalare držim nekih 3 mj. i sad su visine nekih 10cm a ti su vjerovatno zbog neadekvatnog prostora zakržljali :( :'(
to ti je ko zlatne u kuglama s tim da je ovo još i tropska riba bez grijača,filtera...i bilja
što reć nego  :down: >:( :not_i:

Offline jakov_os

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • catch & release
« Odgovori #2 u: Ožujak 29, 2011, 20:45:32 poslijepodne »
katastrofa!!!  :down:  >:(   :roll:   >:(   :down:
rođen da peca, nateran da radi...

Offline Vice

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
« Odgovori #3 u: Ožujak 29, 2011, 20:50:27 poslijepodne »
Daj ako budeš išao ponovo u tih ljudi, malo im isprićaj u čemu su pogriješili ! Probaj ih nekako nagovoriti da ti predaju skalare pa da ih netko udomi s foruma ili nešto slično! daj, neka si radje uzmu tu staklenku za cvijeće! Stvarno mi je žao ribica!  :down: :'(
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline aterik

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #4 u: Ožujak 31, 2011, 15:28:45 poslijepodne »
dobio sam dopuštenje vlasnika pa svo i slika...
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Ožujak 31, 2011, 15:49:17 poslijepodne »
Jebote!
Stvarno da se čovjek zapita.........
Ja zarad svoje živine uz veterinu hoću završiti psihologiju i bavim se zenom.........
JBG!

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #6 u: Ožujak 31, 2011, 16:19:36 poslijepodne »
pa to je samo za koze ok!!! Može biti tak' staklenka složena po Walstad metodi, bez cirkulacije vode (tj. uvijek je ima, ali ne mora se filter staviti) - imam ih nekoliko na prozoru, ali brate mili s biološkom filtracijom preko zemlje, podloge i bilje, bez vražje pipovače. A i koze i puževi ne oslijepe i popiii... od efekta kugle.
Svaka čast skalarima, treba im spomenik dignut'! Vlasnike ne želim komentirat'.