Srpanj 22, 2025, 21:43:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Dodatna lampa u juwel poklopac...da ili ne???  (Posjeta: 1127 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gtrifun

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Dodatna lampa u juwel poklopac...da ili ne???
« u: Ožujak 06, 2011, 18:02:43 poslijepodne »
Da li se može ugraditi još dvije lampe u poklopac od rio 180,sad imam dvije po 30w
to mi je malo za biljni pa bih ubacio bar još jednu ili dvije,da li je netko već na forumu to radio (može link)
ili jednostavno do električara po savjet...

Offline Njofra

• Punopravni član
Odg: Dodatna lampa u juwel poklopac...da ili ne???
« Odgovori #1 u: Ožujak 08, 2011, 00:26:32 prijepodne »
Pa uvijek se može ugratit...bilo žice ,..prigušnice i lampa.... Ali najjednostavnije je kupit  gotovu rasvijetu,...glomat,...dimenzije koje trebaš,...probušiš 4 rupice za nosače i to je to.... Ja sam u juwelu tako riješio
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #2 u: Ožujak 08, 2011, 04:57:22 prijepodne »
Sve se može :)
Ovako sam ja to nekoć riješio. Možda da pokušaš stavit  reflektore prije, manje je zahebancije -?

Offline gtrifun

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 08, 2011, 10:48:03 prijepodne »
@ibanezfrelon..to su 4 lampe ili?? Sam si ih radio i koliko te na kraju ispalo,da li si primjetio veliku razliku
nakon ugrađivanja,koje lampe imaš u njemu i kako si ih raspodijelio,mislim po jačini,od stakla prema pozadini
slabija pa na kraju jača,mislim na kelvine (4200-18000)..zanima kako pravilno posložiti lampe  :roll:

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #4 u: Ožujak 08, 2011, 11:18:38 prijepodne »
@ibanezfrelon..to su 4 lampe ili?? Sam si ih radio i koliko te na kraju ispalo,da li si primjetio veliku razliku
nakon ugrađivanja,koje lampe imaš u njemu i kako si ih raspodijelio,mislim po jačini,od stakla prema pozadini
slabija pa na kraju jača,mislim na kelvine (4200-18000)..zanima kako pravilno posložiti lampe  :roll:
Dvije na konzoli su original Juwelove T5-ice a ja sam dodao još 2 t8ice , zaljepio sam plastične nosače za okvir sa Bison Montage kit-om , spojio cijevi sa luster klemama preko prigušnica od štednih i to je to. Sve zajedno me došlo ispod 100kn ako se dobro sjećam.
Kasnije sam to izvadio jer mi je dopizddilo vadit konzolu svaki put kad sam htio ruku umočit u akvarij. Koristio sam najobičnije uredske lampe daylight od 6000k.

Offline neonblade

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Ožujak 17, 2011, 12:02:01 poslijepodne »
Sve super dok nekog ne ubije struja