Lipanj 24, 2025, 13:51:45 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Tanganyika i sol  (Posjeta: 3949 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Tanganyika i sol
« Odgovori #25 u: Veljača 23, 2011, 13:27:45 poslijepodne »
da,imas za kupit digitalnu vagu.Ja sa njom mjerim(a i cesto ce mi trebat za druge akvarije)
Kako i pise na pakovanju,malafcima se stavlja 3 put manje soli.a Buffer ne znam jel uopce potreban vama..
P.s. Pa nije to sol kao sol za more.nego mjesavina soli minerala totalno razlicito od soli.
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Ikota

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #26 u: Veljača 23, 2011, 13:49:56 poslijepodne »
Vidim tema je ponovo ozivjela.. :) Bas mi je drago!
A vidim i da dobro dode i sol malawcima, pa cu i ja također pronaci sol, i pokusat staviti svojim malawcima da vidim kako djeluje na njih..
samo zanima me, kako da znam da je dosta soli u akvariju, da nebi presao i stavio previse.. (Imam akvarij od 200lit) dali ima nesto za kupit da mi mjeri to? dal je to isti termostat kao i za morski za mjerenje soli ili neki drugi ima?

Lijepo ti piše na pakiranju. Mislim da sam za 200 lit vode stavljao jednu čajnu žlićicu kod svake izmjene
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #27 u: Veljača 23, 2011, 14:31:33 poslijepodne »
koju sol koristiti, dali se to stavlja kod promjene vode, na onu količinu koja je promjenjena ili na ukupnu količinu aq i kako se onda stavlja ffm
Virovitica - Brezovica

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #28 u: Veljača 23, 2011, 21:51:40 poslijepodne »
"sOL" sam dozirao prema uputstvu na poleđini ambalaže. Mislim da ide 1 žlićica čajna na 40 lit.
AKVARIJ 200 LITARA.: Čim je došla "sol" odmah sam stavio 1 žlićicu, nakon 3 dana još 1 i tako svaka 3 dana po jednu. Nakon 4 stavljanja (160 litara vode = 4 žlićice) Promjenio sam 80 litara vode i stavio 2 žlićice. Kasnije svakom izmjenom, a gledal sam da to bude cca 40 lit., stavljal sam 1 žlićicu po izmjeni.
Mislim da je to bilo OK.
Ali.... svako ima svoje iskustvo i naćin doziranja. sigurno će se još netko javiti pa odlući sam za što ćeš se opredjeliti. ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #29 u: Veljača 24, 2011, 07:33:02 prijepodne »
cichlid lake salt jel to ima za kupit u hr ili je sve iz slo, ako če netko narućivati ajde da se skupimo pa naručimo zajedno
Virovitica - Brezovica