Kao prvo ovo če najvjerojatnije biti poduži post pa se odmah na početku zbog toga ispričavam i nadam se da vas to neče odvratit od čitanja ovog posta i od želje da mi pomognete.
E sada ovako,imam tank od 112 litara tj 80x40x35 i u njemu držim večinu južno američkih riba tj skalare,tetre,koridorase,plecostomuse i nekoliko padobranaca tj ženku borca,platiya-dobro on je centralana amerika,albino barbusai foxa. Što se tiče bilja imam 3 vrste cryptocorina,limun,valisteriu,anubias nanu,2 vrste ehinodorusa,vodenu kugu i cabombu.Od ovog gore navedenog moglo bi se reči da je akvarij više manje južno američki bar što se tiče ribljeg fonda,ali nikako i što se tiče bilja. Moja želja je napraviti južno američki biotop ali tu je prvi problem tj neznam koji dali flooted american forest,amazon acid pool ili downriver amazon inače meni su najljepša prva dva ali želim vaše mišljenje jer me zanima koji bi najbolje pasao ribama koje imam. Što se tiče bilja znam da ehinodorus,cabomba,nana i eventualno vodena kuga bi pasali u taj biotop ali cryptocorina bi morala letiti van,a za limun neznam,pa je drugo pitanje koje bi mi bilje još preporučili da metnem unutra.
Treče pitanje se odnosi na podlogu tj koju,kakvu i od čega podlogu jer podlogu tako i onako moram mijenjati iz razloga jer kad sam je slagao totalno sam je sje.. a i metnuo sam crveni šljunak e da i još koje kamenje da stavim tj kakvo i koje granjei kakvu pozadinu,tapetu ili nešto drugo. Što se tiče sadašnjeg izgleda akvarija i više sam nego zadovljan ali me ova podloga užasno smeta pa me to odmah ponukalo da kad mjenjam podlogu promjenim tj uredim biotop,a vjerojatno ču i mjenjati staklo tj tank jer ovo je užasno izgrebano-takvo sam dobio-a i vjerojatno ču uzeti veče.
Inače ja imam neku svoju predođbu kako bi to trebalo i kako bi htio da to izgleda ali želim mišljenej većine,starijih i iskusnijih da nebi ponovio greške koje sam napravio kad sam slagao ovaj tank,jer više je glava pametnije od jedne.
Još jedanput se ispričavam zbog duljine posta-znam da je moglo i krače-i unaprijed zahvaljujem svima koji če mi pomoči u ovoj dilemi i problemu.