Lipanj 24, 2025, 23:47:40 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Smioni početnik  (Posjeta: 4062 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Angelfish

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Smioni početnik
« u: Kolovoz 03, 2005, 10:37:00 prijepodne »

Pozdrav akvaristima! Iako za akvaristiku oduvjek gajim simpatije tek prije 6mj. sam se odlučio za veliki korak. Skupili se novci, kupio se akvarij, filteri, pumpe, stijenje, bilje, panjevi, hrana i naravno ribice. Ovaj forum je fenomenalan pa molim njegove velebne majstore akvaristike (vidim da tu ima puno pametnih glavica) da me savjetuju i daju koji dobronamjerni komentar.

Evo par slikica akvarija (sorry tek se ufuravam s digitalcem i kompresijom slikica)

:

Akvarij je Rio Juwel 240l

Stijenja ima cca 30 kg

Biljka ne znam točno koja je (u početku ih je bilo više )

Ribice su : archochentrus nigrofasciatusX3, ancitrus X2, balantiochelios melanopterus X1,botia rohachata X1, botia marachantha X6, corydoras aenus X1, epalzeorhynchos bicolor X!, hemichromis bimaculatus X2, macropodus opercularis X3, megalechis thoracata X2, pangasius sutchi X1, pelvicachromis pulcher X3, pterophillium scalare X5, trichogaster trichopterus X2, ampullaria cuprina X3, peocilia latipinna X3 i još neke (nisam siguran kako se zovu). Puno pozdrava iz Slavonije.

P.S. Ona bijela cijevčica iz pozadine će uskoro biti sakrivena.  
Slavonac, Požega

Offline zare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Smioni početnik
« Odgovori #1 u: Kolovoz 03, 2005, 10:56:00 prijepodne »

Sve je super - samo dodaj vise biljaka sa strane. Probaj sa nekim cryptama!
Zagreb/Glavni kolodvor
Tko se mača lača lakukaracha. :)

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Smioni početnik
« Odgovori #2 u: Kolovoz 03, 2005, 10:58:00 prijepodne »

Aq je ko stvoren za ciklide. Lijepo je, dapače, ogledni primjer za istočno afričke ciklide.

Što se tiče riba, ništa dobro ti ne mogu reći. Za sada se sigurno slažu ali uskoro bi se mogao nagledati terora.....
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline Njofra

• Punopravni član
Smioni početnik
« Odgovori #3 u: Kolovoz 03, 2005, 11:02:00 prijepodne »
Pozdrav i dobrodošao na forum.Akvarij si dosta dobro složio,meni se sviđa tamna podloga.Ali ako od riba stvarno imaš ovo što piše onda je to stvarno smiono .Nigrofasciatus,scalar,bicoolor,macropodus.Al dobro vremenom češ več i to sredit.Dal si ti vadio van originalni filter od Juwela ili je to od juwela samo okvir i poklopac?Za prvi put  
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Angelfish

• Novi član
  • *
Smioni početnik
« Odgovori #4 u: Kolovoz 03, 2005, 11:31:00 prijepodne »
Pa akvarij radi ovako već 6 mj. za sada nije bili problema sa ribama iako sam ih očekivao jer sam dosta riba dobio na poklon (koje i nisu bile u kombinacijama koje sam si planirao) međutim problema nisam imao osim s pojedinim biljkama i trotočkastim guramijama i jewel ciklidima koji vole rovati pri korjenu biljke. Isti par ciklida mi se već dva puta mrijestio pa valjda im je onda dobro. Jedine novije ribe su botie macrachanthe ali one su dobre sa svima, tako da ih ni agresivnije ribe uopće ne fermaju. Ideja mi je složiti ciklidni akvarijpa ćuse morati odreći dosta riba.
Slavonac, Požega

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
Smioni početnik
« Odgovori #5 u: Kolovoz 03, 2005, 11:54:00 prijepodne »
Jaonoga tko mi želi kupiti ribu na poklon ili išamaram ili mu kupim šarplaninca .

Vjerojatno i neće biti frke u akvariju jer kako vidim ima poprilično riba tako da među njima vlada košmar i zbunjenost (kao u dućanu) a to svakako ne pridonosi želji (ukoliko je ima) za njihovim prirodnim ponašanjem.

Što se tiče samog akvarija, dobro je složen i dobra je podloga ... tu zamjerki nemam .
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Angelfish

• Novi član
  • *
Smioni početnik
« Odgovori #6 u: Kolovoz 03, 2005, 12:01:00 poslijepodne »

Citat: Njofra
Pozdrav i dobrodošao na forum.Akvarij si dosta dobro složio,meni se sviđa tamna podloga.Ali ako od riba stvarno imaš ovo što piše onda je to stvarno smiono .Nigrofasciatus,scalar,bicoolor,macropodus.Al dobro vremenom češ več i to sredit.Dal si ti vadio van originalni filter od Juwela ili je to od juwela samo okvir i poklopac?Za prvi put

Od juwela je kompletan okvir i poklopac te stalak, a filter koji je išao s njim je vanjski Sacem Marathon 500.
Slavonac, Požega

Offline Angelfish

• Novi član
  • *
Smioni početnik
« Odgovori #7 u: Kolovoz 03, 2005, 12:11:00 poslijepodne »
Nabavio sam jedan manji akvarij koji tek osposobljavam pa ću početi sa razdvajanjem riba. zanima me koje mogu ostaviti u većem ciklidnom akvariju od ovih koje imam? Te bih molio ako mi može netko preporučiti nekakvu literaturu vezano za ribe i biljke.
Slavonac, Požega

Offline Njofra

• Punopravni član
Smioni početnik
« Odgovori #8 u: Kolovoz 03, 2005, 14:04:00 poslijepodne »
A ovisi koje ciklide hočeš držat,od ovih tvojih zajedno sigurno nejdu scalar i nigrofasciatus jer su neka totalna suprotnost ali sa skalarom možeš stavit neke male amerikance.Od literature ti najbolje mogu preporučit čitanje starih poruka na ovom forumu .Prokopaj malo i nači češ sve što te zanima.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Sheep

• Punopravni član
Smioni početnik
« Odgovori #9 u: Kolovoz 03, 2005, 22:47:00 poslijepodne »
tank je baš  cool(za ribe znaš što  trebaš), kakva ti je to podloga?
5 sezona u par dana,viva Torrent
Zadar

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
Smioni početnik
« Odgovori #10 u: Kolovoz 03, 2005, 23:02:00 poslijepodne »

svida mi se sto akvarijumima tamnu podlogu.

nekako mi ima premalo biljaka ( mozda nisi stavio mineralnu podlogu, pa ti biljke slabije rastu). Sto neće biti bitno ako budes uzgajao ciklide.

a kamenje je pre nisko, pa prostor iznad ostaje prazno.

ali sve u svemu nije lose.
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline okram00

• Punopravni član
Smioni početnik
« Odgovori #11 u: Kolovoz 04, 2005, 09:15:00 prijepodne »
a jesi li razmišljao da digneš jedan panj u visinu...da malo slomije prostor.....inače akvarij je lijep
Rijeka/Hrvatska

http://okram00.my-album.us/ -pogledaj i uživaj

Offline Angelfish

• Novi član
  • *
Smioni početnik
« Odgovori #12 u: Kolovoz 04, 2005, 15:47:00 poslijepodne »

Citat: Sheep
tank je baš cool(za ribe znaš što trebaš), kakva ti je to podloga?

Pa ovako, pijesak se zove "natural black scale", proizvođač je talijanski Calcio mare S.n.c., uvoznik je Zoo Produkt d.o.o. Zagreb Vinogradska 113a, tel.01/61 40 279, a evo i web adrese talijanske firme na kojoj možeš pogledati uzorke pijeska te granulaciju. Mislim da je dostupan u večini pet ili zoo shopova kod nas.

[url]http://www.calciomare.it/en/acquariologia/F/materiali_fondo. php#/[/url]
Slavonac, Požega

Offline Aqarius

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Smioni početnik
« Odgovori #13 u: Kolovoz 04, 2005, 17:22:00 poslijepodne »

Dobro nam došao, još jedan Slavonac! Akvarij je super!

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
Smioni početnik
« Odgovori #14 u: Kolovoz 04, 2005, 20:02:00 poslijepodne »
pogledala sam pijesak, stvarno super stvar. nego nisam vidjela cijene. koliko dođe 1 kg pijeska i koliko naplate transport.
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala