Srpanj 28, 2025, 21:15:19 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: novo početak  (Posjeta: 1131 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline amano

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • kratko-jasno
novo početak
« u: Svibanj 05, 2011, 07:47:37 prijepodne »
Ovako,imam jedan akvarij koji se što mojom "manjom" brigom što lošim odabirom filtera jednostavno pretvorio u nešto što nisam htio niti stanovnici tog akvarija,pojavile su se alge panjevi su pustili tanin koji je obojio vodu u tamno narančastu da je to jednostavno izgledalo kao neka bara. :dead:Inače akvarij je bio 30 litara (za večeg od 30 litara jednostavno nemam prostora)Imam ja akvarij od 100litara ali je taj u dnevnom boravku i taj funkcionira izvrsno.Početnik nisam ali bi mi dobro došla sva moguča pomoč za što bezbolniji početak :punch:Pa evo priručnik sam pročitao inače imam nekoliko pitanja:
1.Akvarij sam mislio filtrirati sa unutarnjim filterom(za vanjski neam novaca),Mislio sam uzeti eheimov unutarnji filter,što vi mislite o tome?
2.Inače htio sam vas pitati za odabir biljaka koje se mogu saditi u čisti šljunak i kojima odgovara temperatura od 24-27?
3.Kakva bi rasvjeta odgovarala za taj akvarij,jel može možda jedna t8?
4.I šta mislite na microrasbore?
Evo unaprijed se zahvaljujem.Nadam se da čete mi moči pomoći da ponovno zaronim u akvaristiku :up:
Taj akvarij od 100l radi izvrsno zato što su za njega roditelji dali puno novaca za dobru opremu a meni su rekli da ja za taj mali moram sam sve platiti X-(
Ako novac doista ne donosi srecu, onda ga vratite.

Offline veselaST

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 36
Odg: novo početak
« Odgovori #1 u: Svibanj 05, 2011, 11:58:55 prijepodne »
Što živi u tom akvariju?ima li ribica?svako koliko mijenjaš vodu,imaš li trenutno rasvjetu?imaš li grijač?jer po litraži tu bi jednoj zlatici bilo malo,microrazbore bi mogle tu al prvo im moraš stvorit uvjete.Kad već imaš stolitarski u drugoj prostoriji,bilo bi super kad bi ovoga rasformirao,ako ima života u njemu prebaciš u taj veći,staviš podlogu,propereš taj šljunak i vratiš ga,nabaviš filter,uliješ vodu iz tog većeg već zacikliranog akvarija,nažicaš bilja i pustiš barem 2-3tjedna da se filter materijal zaciklira...
Biti roditelj znači da ti srce kuca van tijela!

Offline amano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • kratko-jasno
Odg: novo početak
« Odgovori #2 u: Svibanj 05, 2011, 12:11:57 poslijepodne »
Ok,hvala imam grijač u akvariju nema ništa jer sam ih dao prijatelju di če im biti bolje,inače išao sam sada u pet centar i kupio sam eheimiov unutarnji filter i JBL grijač,kupio sam šljunak kod kuče imam ljepog kamenja pa ču nešto složiti,moram još samo kupiti hranjivu podlogu i neke biljke pa akvarij ide na cikliranje,pa ču vidjeti što ču staviti od stanovnika ;) Stavim slike :) Od rasvjete imam neonke.
Ako novac doista ne donosi srecu, onda ga vratite.