Hmmm, opet te gnjavi?

Negdje se griješi..
Gnojenje je ok , ako tako gnojiš onda sigurno nemaš problema sa manjkom nečeg.
Svijetlo... veliki akvariji često imaju problem sa previše svijetla jer tu baš i ne vrijedi ono grubo pravilo W/lit, sad ne znam kojih je akvarij dimenzija ali ako one dvije lampe idu po cijeloj duljini akvarija možda da pokušaš samo sa njima jedno vrijeme? Ja bi i smanjio trajanje rasvjete dok postoji problem sa algama na kojih 8 sati
CO2 je dosta kompliciran , a pogotovo u velikim akvarijima gdje može jako varirat. DC nije baš najbolji pokazatelj .
Ako je protok vode namješten tako da previše ''otvara'' površinski sloj vode onda co2 može prebrzo izvjetrit.
Treba imat dobro pomicanje površine zbog razmjene plinova ali ne prejako ''brćkanje''.
Kad si namjestio protok onda lagano uštimavaš co2, neka ti ribe budu indikator , bitno je da postupno pojačavaš, svakih nekoliko dana MALO pojačaš co2 dokle god se ribe ne počnu čudno ponašat i dizat na površinu, e onda znaš da si na maximumu sa co2 , malo smanjiš i pronašao si maximum co2 razinu za svoj akvarij.
Neće ribama niš bit ako postupno pojačavaš i pratiš im ponašanje.
Problem je ako se ide naglo pojačavat co2 ,onda ribe ''polude'' zbog nagle promjene i počnu ić na površinu puno prije nego dosegneš visoki co2.
Kad nađeš koliko co2 možeš dodavat onda održavaj tu razinu konstantnom, bez većih oscilacija tipa ,,danas ću malo više a sutra malo manje''
Filteri bi trebali bit čisti i protočni .
Dok su problemi sa algama ja bi radio češće izmjene vode, dok ispuštaš vodu razmahuj rukom da podigneš smeće sa dna i to isisaš. Izmjenu vode radi ili prije ili poslije gašenja svijetla da ne osciliraš taj co2.
Sretno!