Srpanj 16, 2025, 13:30:40 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: reef iz jednog akvarija u drugi  (Posjeta: 1316 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ars

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
reef iz jednog akvarija u drugi
« u: Kolovoz 07, 2005, 12:17:00 poslijepodne »

Nešto me zanima zbog eventualne situacije u budućnosti kad se budem selio.. Jeli problem
primistit reef iz jednog akvarija u drugi? jel se naruši sistem i
parametri? treba li opet kroz cikliranja prolazit?

Radi se o istoj litraži, pa se naravno ne bi ni nove stvari stavljale.. samo bi drugi oblik bio..

Edited by: Ars

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
« Odgovori #1 u: Kolovoz 07, 2005, 16:19:00 poslijepodne »
Ja sam selio iz jednog akvarija sve u drugi. Pola vode je bilo stare, pola friške. "Operacija" je trajala od 10 ujutro do ponoći    . Sve je preživjelo bez problema. Stavio sam bio i friški živi pijesak. Nitriti su porasli bili na 0,2 na 2-3 dana, ali nisam primjetio da je to ikome posebno štetilo od koralja ili riba. I sve je još nakon skoto godinu dana živo i raste.
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline Brada

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
  • Brada
    • My Reef Aquarium
« Odgovori #2 u: Kolovoz 07, 2005, 16:55:00 poslijepodne »
Ja sam selio iz 112 u 180 lit. dodao 80 lit svjeze vode (trecina je bila iz RO, a ostalo iz pipe). Stanje se samo poboljsalo, bez obzira na slabije svijetlo, cak se ni Diatomeje nisu pojavile. Koliko vidim ne treba nikakvo cikliranje. Ako nemas riba, mozes "zasoliti" par Molly. Dodajes slanu vodu kroz 3-4 sata u posudu sa slatkom vodom. Kad si uspio zamjeniti vise od 80%, pusti ih u akvarij i uzivaj.
Zagreb - Sigećica
Samo glupost je vječna, sve ostalo može proći!!!!
http://www.bradareef.webs.com/

Offline Mislav1

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 09, 2005, 12:28:00 poslijepodne »

Ja sam selio svoj reef iz akvarija od 600 u akvarij od 720l. Sva voda u akvariju je bila nova. Pazio sam samo da SG nove vode odgovara SG stare vode. Kamenje i koralje prebacio sam bez privikavanja - samo sam ih stavio unutra, a ribe sam prilagođavao kao i kad ih donesem iz trgovine. Sve je obavljeno u jednom danu isve jeprezivjelo, koralji su se otvorili za sat vremena od prebacivanja.