Srpanj 23, 2025, 18:09:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mrijest corydorasa - pomoć molim  (Posjeta: 8362 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline luka 33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
Odg: Mrijest corydorasa - pomoć molim
« Odgovori #25 u: Kolovoz 28, 2010, 12:42:09 poslijepodne »

a evo pitanja koje je povezano sa coryima...
Uzeo sam zabunom sljunak granulacije 3mm-5mm... jel to dobro? nebi htio mjenjat nis jer sam ispod stavio tetrin substrat a nie bas tak jeftin da bi se bacao  -? :down:

Pa nemoraš cijelu podlogu mijenjati,napraviš im jedan kut sa pijeskom gdje će oni dolaziti čeprkati,tako bi barem ja napravio.

I ja :D ;)

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #26 u: Kolovoz 28, 2010, 13:39:26 poslijepodne »
Not bad not bad. Nisam se toga ni sjetio  :D
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Rujan 06, 2010, 12:13:13 poslijepodne »
Evo update
Od druge ture ništa. Bilo je dosta neoplođenih jajašaca (pretpostavljam), a ono što je i bilo oplođeno, ja sam kriv što neće biti ništa. Zaboravio sam staviti sredstvo protiv plijesni, pa ih je ona sredila. Kad sam primjetio, stavio sam, ali je tad već bilo kasno  :'(
Prvi malci su sad već par dana sa roditeljima. Morao sam ih tamo staviti. Valjda ih neće potamaniti. Vidim ih samo ponekad (imaju dosta mjesta za sakriti se), tako da ne znam koliko ih ima trenutačno.
Ovi koje vidim ponekad poprimaju polako izgled roditelja. Preostaje čekati
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline alensab

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #28 u: Rujan 07, 2010, 21:40:54 poslijepodne »
zavidim ti

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Rujan 16, 2010, 20:46:38 poslijepodne »
Eee da... zec i ražanj...  -?
Nisam pisao ništa dok na kraju ne vidim što će biti.
Prije nekoliko dana počeli malci polako  :dead:. Vidio jednog, a reko ok ne mogu svi preživiti. Pa još jednog i tako...
I bilo bi to ok da je bilo samo tako. Da je tim tempom samo to bilo, ostalo bi malaca jedno 20-ak ili 30-ak kom. sigurno.
Ovako nisam ih vidio nigdje da se muvaju (tu i tamo nekog vidim), ali sam mislio da se sakrivaju u panju, po travi i na sličnim mjestima jer ih onako u prolazu ne vidim uopće, ali kad stanem i promatram vidim ipak da se nešto mrda, promigolji se gdje koji.
Došlo na red čišćenje filtera i pogledam, vidim da se nešto mrda. Kad pogledam bolje ono cory. Ma reko kako se tu uvukao i izvadim ga van. I onda skužim još 2 i njih izvadim. I reko možda ih ima još. Na kraju ukupno 5 kom. Izvadim iz filtera. A kad sam počeo razmotavati vatu katastrofa. Tih 5 se probilo kroz materijal do mjesta na kojem je pumpa (ne znam kako ih nije usisala) i tu su plivali, a ostali su se zavlačili kao i ovi i pozapinjali na sve strane u filteru i kad više nisu mogli mrdnuti tu su i ostali  :dead:. Ne znam što reći. Žao mi ih je bilo, toliko puno ih unutra... Ne znam kojeg su se vraga zavlačili i šta su radili. Ma za pop***iti.
I tako da nažalost ništa od djeljenja coryja ekipa. Ja bi najviše volio da sam vam ih mogao podijeliti, ali na kraju toliko zaj***ncije za ništa. Evo maloprije sam baš gledao, 3 vidio i ne vidim više ni jednog osim ta 3. Oni super izgledaju. Već su pravi mali coryji i njuškaju okolo, a od ostalih ništa. Još uvijek postoji mogućnost da koji izađe iz panja ili odnekud, pa ću vidjeti još kad prođe neko vrijeme.
Na kraju jedno ružno iskustvo, ali drugi put ću znati bolje, samo uvijek se na teži način nauči  :(

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #30 u: Rujan 16, 2010, 22:10:59 poslijepodne »
A prava šteta  :'( :'( :'(

Offline DARIO 28

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #31 u: Rujan 16, 2010, 23:57:50 poslijepodne »
Prijatelju evo mali savjet,na ulaznu cijev od filtera moraš staviti neku spužvu da ih nemože filter uvući,nažalost filter ih je ubio... :nerd:

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Rujan 17, 2010, 12:53:03 poslijepodne »
Ma nema filter cijev. Zapravo je neka improvizirana verzija pregradnog, tako da ih nije filter usisao nego su se baš pozavlačili. To sam i napravio upravo iz tog razloga. Prije je bio filter koji je imao cijev, pa sam napravio ovo da ih ne usisa.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #33 u: Rujan 17, 2010, 14:05:09 poslijepodne »
A jel se mogu coriji normalno razmnozavat ako su u akvariju samo oni i neonke?

Znaci prirodnim putem koliko je to moguce bit prirodno u akvariju? Za sad je unutra 10 corydorasa i bit ce oko 50 neonki, akvarij od 330L

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Rujan 17, 2010, 15:44:46 poslijepodne »
Nisam stručan po tom pitanju, ali sam čuo da se mrijeste u zajedničkom akvariju. Koliko ih preživi to je pitanje. Vjerojatno kao i sve po onom sistemu da će ih preživiti više što je više mjesta za sakrivanje. Ja sam na ovom naučio - kad vidim jajašca po staklu idu jajašca sama u mali akvarij, dodati sredstvo protiv plijesni, sakriti od svjetlosti, mali spužva filter u koji se neće zavući, bez podloge da lakše mogu usisati jer je problem usisavati dok oni letaju okolo, komadić drveta i ubaciti koju plutajuću ili sličnu biljčicu zbog vode i da se imaju gdje zavući. I tako bar jedno 2-3 mjeseca. Tako ću ako opet bude bilo mrijesta.
Za neonke - ne znam za male corydorase, ali su meni male kozice rješavale u kratkom roku. Nisam mahovinu imao, ali je bilo ostalog bilja

Offline apis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • www.szrapis.com
« Odgovori #35 u: Listopad 17, 2010, 22:42:09 poslijepodne »
Evo update
Od druge ture ništa. Bilo je dosta neoplođenih jajašaca (pretpostavljam), a ono što je i bilo oplođeno, ja sam kriv što neće biti ništa. Zaboravio sam staviti sredstvo protiv plijesni, pa ih je ona sredila. Kad sam primjetio, stavio sam, ali je tad već bilo kasno  :'(
Prvi malci su sad već par dana sa roditeljima. Morao sam ih tamo staviti. Valjda ih neće potamaniti. Vidim ih samo ponekad (imaju dosta mjesta za sakriti se), tako da ne znam koliko ih ima trenutačno.
Ovi koje vidim ponekad poprimaju polako izgled roditelja. Preostaje čekati
reci mi kakvo sredstvo protiv pljesni koristis,ja imam 5 corya,3 paleatusa i 2 albinca
Pcelarstvo Kovacevic,proizvodnja opreme za pcelarstvo

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Listopad 20, 2010, 21:29:35 poslijepodne »
Jaooo sry što nisam odgovorio, pročitao sam post kad nisam bio kod kuće, a nisam znao kako se zove sredstvo, pa nisam mogao odgovoriti. Htio sam odgovoriti kad dođem kući, ali sam potpuno zaboravio. Evo sad kad sam se sjetio. Koristio sam sera mycopur. Možda to i nije za tu namjenu, ali to sam imao pri ruci. Kad sam to nasuo, sve je bilo ok, bez plijesni (bila je na svega par jajašaca), a kad to nisam nasuo, sva jajašca je napala plijesan, tako da vjerujem da je to pomoglo.

Offline badja1974

• Novi član
  • *
« Odgovori #37 u: Siječanj 24, 2011, 11:37:33 prijepodne »
Evo i mog nenadanog iskustva.

Negdje u prolječe 2010. zbog još nerazjašnjenih razloga u tri dana su mi uginule sve ribe u akvariju njih cca.30, a zanimljivo ostali su samo coridorci svih 8 koje sam imao. Toliko sam bio jadan da do sada još nisam ništa kupovao jer sam u planu imao akvarij prnamjeniti isključivo sa ciklide i već sam sam napravio pozadinsku stijenu. Pojavljivala su se jajašca po staklu često, ali ja bedak u neznanju, a i kad sam pitao tipa u shopu, on veli da su to neki paraziti( kakav biser, a i ja kaj nisam malo prosurfo po netu) tako da su ta jajaŠCA VALJDA PROPADALA ILI BILA POJEDENA.
E sada neki dan na veliko iznenađenje ugledam u akvariju jednog malog coria. Mali je do danas već cca. 1 cm i brije po akvariju ko veliki.

Prije 3 dana sam pokušao staviti nova jajašca u staklenku 3 lit i temp digao na 30-32 stupnja, pa ćemo vidjeti. Ne nadam se previše jel nemam u flaši ncirkulaciju zraka.

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #38 u: Siječanj 24, 2011, 12:33:23 poslijepodne »
A jel se mogu coriji normalno razmnozavat ako su u akvariju samo oni i neonke?

Znaci prirodnim putem koliko je to moguce bit prirodno u akvariju? Za sad je unutra 10 corydorasa i bit ce oko 50 neonki, akvarij od 330L
Koliko znam corydorasi jako vole ikru od drugih riba pa mozda tako i njih samih pa ako ih imas dosta vrsta u zajednickom akvariju neznam mozda prezivi mali mali broj malaca al vjerujem da ti znas to od mene bolje  :up:

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #39 u: Siječanj 24, 2011, 13:38:34 poslijepodne »
jeli koji preživio gmatanic ako je daj slikicu ;)

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Siječanj 24, 2011, 16:00:37 poslijepodne »
Ja u sadašnjem još uvijek nemam corydorase, ali ići će paleatusi unutra, pa će nadam se biti opet mrijesta.
Od onih malaca su nakon nezgode sa filterom preživila samo 2 mislim (ili 3  -? ne sjećam se više), ali nisu kod mene, tako da ne mogu nabaciti sliku. Vidio sam ih prije jedno mjesec dana otprilike i rastu fino. Uživaju sa kozicama, ancistrusima i živorotkama

E da, a u treutku kad su se meni izmrijestili bili su u akvariju samo oni, ancistrus, kozice i 2 neonke. Tako da valjda vole kad nije gužva u akvariju - što se riba tiče ?