PRVO, ISPRIKE ADMINU JER MI JE OVO IZLETILO KAO NOVA TEMA. DELETE NOVE TEME, pls? HVALA!
Sorry, tek sad pročitah onaj dio da trebam navesti sve moguće detalje.
Prije tjedan dana nam je u kuču stigao akvarij sa jedva 10l, sa dvije ribice (te dvije sa prethodno objavljene slike). U akvarij smo stavili pijesak i dvije plastične biljčice.
Već idući dan smo shvatili da su nam prodali bezobrazno premali akvarij, tvrdeći da je to ok za dvije ribe. Malene su disale na površini, voda je bila strašno mutna. Razdvojili smo ih - jedna je ostala u akavariju (uz promjenu vode), a Crvenkapica je dobila smještaj u plastičnoj prozirnoj posudi nešto većoj od akavarija.
Sve smo oprali u alkoholnom octu i dobro isprali. Voda je bila tretirana Aqua Safeom. U četvrtak sam kupila testove za vodu i shvatila da je zagrebačka voda, bez obzira na stajanje preko noći, pretvrda, pa sam u kombinaciju ubacila i destiliranu. Kasnije sam mijenjala vodu tek kad bi se malo zamutila, cca 30% svaki drugi dan.
Mrljice koje se vide na slici na Crvenkapici su od početka bile tu. Mislili smo da to nije ništa zabrinjavajuće dok se nije počelo širiti. Prvo smo kupili Gold Med, shvatili da je beskorisno, pa uzeli Baktopur. Narančasta ribica je uginula u petak, bez ikakvih znakova bolesti na tijelu - samo se umirila, nakon nekoliko sati prevrnula na bok i uginula. Crvenkapica je izgledala kao da se oporavlja. Mrlje su se prestale širiti, čak i povlačiti, ali je danas i ona bila slabija, sporija nego inače. Uginula je jutros.