Kolovoz 04, 2025, 10:33:14 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Novi ciklidi na tržištu  (Posjeta: 905 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Novi ciklidi na tržištu
« u: Siječanj 22, 2011, 17:11:13 poslijepodne »
Prije je to izazov za stvarno jake ciklidofile, poput znate koga mislim.U početku jeseni u prodaju je stavljen jako zanimljiv Malavi ciklid :Otopharynx spalaeotes opisan sa strane ihtiologa Cleaver, Konings & Stauffer 2009.Poznat je kao King cave, još preporuka, ako ga vidite kupite ga odmah, jer če bit na prodaju tek krajem ove godine.
Drugi je ciklid iz Tanzanije Tropheops sp Mauve yellow.po boji se vidi, da je to interesantan ciklid i sad kolekcioneri rariteta treba da ga počnu tražiti.
slika broj 1 O.spalaeotes
slika broj 2 T.sp Muave yellow

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Odg: Novi ciklidi na tržištu
« Odgovori #1 u: Siječanj 22, 2011, 21:27:32 poslijepodne »
nazalost cu te morati razocarati Bojko...  :-[

sp king cave je vec vise od godinu dana prisutan na evropskom ciklidofilskom trzistu a posto nemam bas vise mjesta za nove vrste a i prioriteti su mi neke druge vrste nisam ga nikada kupio sto ne znaci da necu...

za sp mauwe vrijedi ista stvar, on je cak i 3 godine skoro pa redovito prisutan na evropskim stocklistama i kad se TiTech odlucivao kojeg Tropheopsa uzet uzeo je sp red cheek i vec ih je nesto rasprostranjeno po hr...

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Odg: Novi ciklidi na tržištu
« Odgovori #2 u: Siječanj 22, 2011, 22:53:37 poslijepodne »
U biti nisi me razočarao, ipak puno toga se o ciklidima zna, samo treba"klještama" vaditi.

Uh ta ciklidistika :)