Kolovoz 05, 2025, 20:41:42 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: FILTER ferplast blue compact 01  (Posjeta: 1840 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Innna

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 43
FILTER ferplast blue compact 01
« u: Siječanj 22, 2011, 13:47:35 poslijepodne »
OVAKO - POMOC TRAZIM!!!  imam taj filter koji je dosao sa akvarijem. znaci FERPLASTOV BLUE COMPACT 01 . u njemu je bila jedna PLAVA spuzvica. i sada kupim ja novu spuzvicu BAS ZA TAJ FILTER i u pakiranju dobijem DVIJE spuzvice jednake velicine. jedna je plava (kakva je vec bila u filteru) a druga je crna tj.spuzvica aktivnog ugljena. OBE SU ISTE VELICINE I NE STANU U FILTER. ne vidim logike u tome da se stavljaju zasebno pa sam svaku prerezala po pola i stavila.

molim tko ima iskustva sa tim filterom ako mi moze pomoci!!! na trzistu se nude samo takva pakiranja spuzvica  za bluecompact 01 pod nazivom blumeclpus 01 !!!!!

HVALA

ova prva slika su spuzvice koje sam ja dobila. druga je filter koji imam. a treca isto spuzvice za taj filter koje sam nasla na netu. ne razumijem nista. kako bi ja te dvije velike trebala ugurati odjednom u filter??? a kupila sam ga samo sa plavom sto bi znacilo da je bez aktivnog ugljena.

Offline dem

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: FILTER ferplast blue compact 01
« Odgovori #1 u: Siječanj 22, 2011, 15:24:13 poslijepodne »
Nemam iskustva sa tim tipom filtera a što se tiče spužvica one su predviđene da se koriste zasebno, crna spužvia aktivnog ugljena ti je za kemijsko filtriranje a plava za mehaničko pa možeš birati po potrebi.Nije nikakva pogreška što si ih prerezala i stavila od svake polovicu ali sad imaš kemijsko filtriranje.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Siječanj 22, 2011, 21:35:07 poslijepodne »
Trebala si ostavit plavu, a onu sa aktivnim ugljenom ak ga ima koristiš kad čistiš akv, od ljekova  itd

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #3 u: Siječanj 23, 2011, 11:43:08 prijepodne »
Stavi samo tu bez aktivnog ugljena jer on izvlaci ljekove odnosno nakon ljecenja sve sto je u vodi od ljekova a ovu plavu ostavi jer ona ti je "glavna" za filtraciju  :up:
A kad ti protok oslabi skroz to znaci da ti se spuzva onecistila ili isporkala kako god hoces.Onda izlijes malo akvarijsek vide iz akvarija i operes je iskljucivo samo u akvarijskoj vodi da dobre bakterije iz filtera i spuzve se ne izgube odnosno operu jer onda neces imati dobru biolosku filtraciju u akvariju (one ti trose nitrate ....)  ;)  :up:
Nadam se da sam ti pomogao

Offline robyz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • "He who dares, wins."
« Odgovori #4 u: Siječanj 23, 2011, 17:29:00 poslijepodne »
Pozdrav !

Sve gore rečeno stoji, ali ja ne bih čekao da se protok u filteru smanji, da ne bi poremetilo parametre vode.
Moja ti je preporuka oprati spužve (plave) svako 14 dana u aq.vodi obavezno, a možda i češće u ovisnosti o broju riba i litraži akvarija.
Imaš brdo tema na forumu u svezi ove problematike.

Offline Innna

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 43
« Odgovori #5 u: Siječanj 24, 2011, 18:00:13 poslijepodne »
 hvaaaaaaaala vam svima!!!!
naime,nakon sto sam stavila tu spuzvu dugu u kombinaciji sa plavom (tako sto sam ih obe prerezala po pola) drugi dan uginuo mi je betta splendens a druge ribe su ok.
jel moze to biti od filtera??? inace bio je super do sada....
p.s. imam jedan hladnovodni akvarij sa vanjskim filterom u koji uvijek ide aktivni ugljen pa mi bilo cudno da to ovako funkcionira sa ovim ferplastovim .... pa sta se ne stavlja UVIIJEK u filter ugljen????

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #6 u: Siječanj 24, 2011, 18:48:31 poslijepodne »
 :frown: :as4: