Kolovoz 17, 2025, 18:32:10 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: nabava riba iz Vana  (Posjeta: 5847 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mastino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Odg: nabava riba iz Vana
« Odgovori #25 u: Listopad 26, 2010, 23:35:00 poslijepodne »
i opet se ponavljamo...

SVI BI _EBALI BEZ DA IM UĐE! :D

ali ljepo je vidjeti da su ljudi zainteresirani.
da, sve mi je toplo oko srca od tolike zainteresiranosti...  :roll:

put pod noge i krenite, nebude kruha (citaj ciklida) od "i ja sam zainteresiran ali..." ;)

Offline papa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #26 u: Studeni 04, 2010, 17:17:46 poslijepodne »
sve se zna, a i tekst teme bi se mogao nači i u starijim temama.
ali ljepo je vidjeti da su ljudi zainteresirani.

Cvele sve sam ti rekao kako i cak poslao stock listu, sta je problem voznje od 1h?, nemoras ih pokupit u petak ujutro mozes i u petak poslje podne pa i navece mos i u subotu ujutro, samo mislim da to nije pravi problem nego kao sto mastino kaze... Svi bi ..... a da im ne ....

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #27 u: Studeni 04, 2010, 18:16:25 poslijepodne »
kako sam vec reko na pocetku teme,ja vam ih mogu pokupit na granici jer sam do granice 3 km.ako ih neko dopelja sa ove strane granice ja ih uzmem.ali preko grane ih nebi nosio

Offline Cvele

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #28 u: Studeni 05, 2010, 08:00:24 prijepodne »
je Papa: sve si ti meni ljepo objasnio, poslo listu i više nego od toga.
možda je nekima lako preči preko grane, vjeruj mi meni nije.
ja sam čak davo svoj auto frendu samo da pređe preko grane, a ja sam dalje vozio.
ali nema sada veze, snašo sam se drugačije.
nakraju sam ribe naručio u aquateri, po sličnoj cijeni kao s one liste.a ribe budu došle skoro mi pa doma.

dobro vas dvojica kažete, svi bi , a da im neko ne ftekne.

cvele

Offline tony_ri

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Studeni 05, 2010, 22:30:29 poslijepodne »
ja sebi planiram uvoziti koije pa evo što su mi odgovorili iz ministarstva,ovo je legalna opcija,naravno uvijek ostaje i ona metodom ako prođe-prođe

uglavnom ako ribe imaju porijeklo iz eu,nisu za zoo ili prodaju netreba karantena i treba puno manje papira

Poštovani,

Za  uvoz pošiljaka ukrasnih riba vrste koi šaran  podrijetlom iz država članica Europske unije, nije potrebno ishoditi  rješenje Uprave o nepostojanju veterinarsko zdravstvenih smetnji, sukladno članku 3. Pravilnika  o pošiljkama koje se mogu uvoziti bez rješenja kojim se utvrđuju veterinarski uvjeti za uvoz pošiljaka (»Narodne novine«, broj 73/09, 100/09 i 4/10),  iti je potrebno određivanje karantene ukoliko su ispunjeni zahtjevi utvrđeni Pravilnikom o načinu obavljanja veterinarskih pregleda i kontrola živih životinja u prometu preko granice Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 154/08, 254/09 i 28/10);

- pošiljke ukrasnih riba prati odgovarajući veterinarski certifikat u skladu s obrascem HR-U-1-8-2 EU objavljen na web-stranici nadležnog tijela, na  adresi  www.mps.hr, koji je ispravno ispunjen i ovjeren od nadležnog tijela države izvoznice, i dopuštenje za uvoz navedene vrste riba koje izdaje Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu prirode,

- ako ukrasne ribe iz pošiljke nisu namijenjene zoološkim vrtovima i trgovinama za prodaju kućnih ljubimaca,

- uvoznik ili osoba odgovorna za pošiljku mora je obvezno prijaviti graničnom veterinarskom inspektoru na ulaznoj graničnoj veterinarskoj postaji u Republiku Hrvatsku, najmanje 24 sata prije planiranog dolaska, a nakon obavljenog veterinarskog pregleda i  kontrole  životinja ukoliko  je nalaz prilikom pregleda zadovoljavajući, pošiljka mora biti izravno otpremljena na mjesto odredišta, a službeni ili ovlašteni veterinar mora, prilikom istovara na odredištu.

Ukoliko su ukrasne ribe podrijetlom iz trećih zemalja iz kojih je dozvoljen uvoz u Republiku Hrvatsku iz razloga zdravlja životinja, potrebno je ishoditi rješenje Uprave, te prilikom podnošenja zahtjeva potrebno je priložiti ispunjen i ovjeren zahtjev za izdavanjem rješenja, original potvrdu o uplaćenoj upravnoj pristojbi u iznosu od 1.020,00 kn uplaćenoj na broj žiro-računa u korist državnog proračuna, original uvjerenje u  karantenskom objektu izdanom od nadležnog veterinarskog inspektora, te dopuštenje za uvoz navedene vrste riba koje izdaje Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu prirode. Pošiljke mora pratiti veterinarski certifikat u skladu s obrascem HR-U-1-8-5 TC koji je objavljen na stranici Ministarstva.

Modeli certifikata koji moraju pratiti pošiljke ukrasnih riba koje se uvoze u RH su u privitku.

Sa poštovanjem,

Sanja Zanetti,DVM
Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja
Uprava za veterinarske inspekcije
Sektor granične veterinarske inspekcije i međunarodnog prometa
Načelnica odjela za međunarodni promet i analizu rizika
HR-10000 Zagreb
tel.: +385 1 6106 703
fax.: +385 1 610 6462
e-mail: [email protected]

nadam se da će nekome pomoći

« Zadnja izmjena: Studeni 05, 2010, 22:44:48 poslijepodne od tony_ri »

Offline tony_ri

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Studeni 11, 2010, 12:34:08 poslijepodne »
ovako,čuo sam se opet sa Sanjom Zanetti iz Uprava za veterinarske inspekcije i situacija je ovakva:

-ako ribe ulaze u RH dostavom onda vrijedi sve ono što sam napisao gore i moraju ući na graničnom prijelazu koji ima graničnu veterinarsku kontrolu

ALI

ako se uvozi do 5 komada i nosi ih se osobno onda mogu ući na bilo kojem prijelazu i tretiraju se kao kućni ljubimci i kao takvi ne podliježu redovnom uvoznom postupku,uz njih je potrebno imati samo veterinarski certifikat iz zemlje podrijetla

i u jednom i drugom slučaju ribe treba prijaviti na granici i na njih platiti pdv jer ako skuže da se uvoze bez znanja carine  može biti dosta gadno

i još jedna važna stvar ribe iz trećih zemalja(ne EU) koje su u EU ušle legalno i tamo proborave cca 3mjeseca (rekla mi je gospođa da još nije 100% definirano ali da ce vjerojatno biti u sljedećih mjesec ili dva) tretiraju se kao uvoz iz EU i za njih izvozni certifikat može dati ovlašteni veterinar u toj zemlji

iz ministarstva kulture,uprave za  zaštitu prirode mi se još ne javljaju,danas sam ih uspio dobiti na telefon ali osoba zadužena za to je na sastanku do kraja dana pa cu probati opet sutra

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #31 u: Studeni 11, 2010, 12:42:18 poslijepodne »
pa to su dobre vijesti,
jedino je problem da neznam nekoga ko je išao samo po 5 riba ;)

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #32 u: Studeni 11, 2010, 13:03:23 poslijepodne »
pa to su dobre vijesti,
uzmes ženu i djecu i vozis 20 riba uz to da i malo vise potrosis na soping

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #33 u: Studeni 11, 2010, 13:07:03 poslijepodne »
je sigurno.

:D :D

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #34 u: Studeni 11, 2010, 13:17:17 poslijepodne »
je sigurno.

:D :D
e neznam dal po osobi 5 kom il opcenito 5 kom.

Offline tony_ri

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Studeni 11, 2010, 13:34:04 poslijepodne »
pa to su dobre vijesti,

ako jedna osoba ide više puta za redom mislim da nece proc,ali zato imamo prijetelje,braću,sestre,rođake :D :D :D

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #36 u: Studeni 11, 2010, 15:59:01 poslijepodne »
to ti je zato jer se druzis s "krivim" ljudima... ;)  :D

Offline tony_ri

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Studeni 11, 2010, 16:10:30 poslijepodne »
za sve one koji me na pm pitaju da im posaljem

ovo su certifikati koji moraju pratiti ribe,ispunjava ih i potvrđuje ovlašteni veterinar u zemlji izvoznici

za ribe iz EU --> HR-U-1-8-2 EU
za ribe iz svih ostalih zemalja-->HR-U-1-8-5 TC

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #38 u: Siječanj 19, 2011, 01:58:58 prijepodne »
bok, vidim niko nebi preko granice po ribe  :D :D
imam ja jednog lika koji ima svoj ducan u sloveniji u gorici, ima sve vezano uz akvaristiku, kod njega se mogu naručiti ribe koje zelite, tj ako ih u tom trenutku ima, i on dostavi preko pošte ili se možete s njim naci na granici hr-slo.. nista vas neizađe, on ima svoju dozvolu i može prenjet što hoće.. pa sad da nestavljam njegovu stranicu, neznam bas jel mi to dozvoljeno, da nebi ispala kao neka reklama, pa ako tko zeli mogu mu poslat na pp.. pa neka sve s njim dogovori.. Pa se nadam da ce neki naci neko rijesenje.. iako je od zadnjeg odgovora na ovoj temi proslo kojih 2mjeseca, ali nikad nije kasno, uvijek se moze nesto pokrenut.. velik pozdrav i sretno u pronalaženju..  ;)

:up: