Svibanj 06, 2025, 10:17:39 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: početnički 64l  (Posjeta: 1382 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline daysleeper

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Bjelovar
početnički 64l
« u: Siječanj 10, 2011, 11:24:39 prijepodne »
64 l
uglavnom u ovoj postavi funkcionira oko 5 mjeseci bez većih problema, smrti, bolesti i sl...
ribe:
ajmoner 1
ancistrus 2x
corydoras 2x
neonka  6x
barabus tetrazona 3x
hasemania nana 4x
tetre hyphessobrycon eques 4x
crvena zebrica 5x
1 spašeni platy od susjedovih skalara

molim kritike,,pozz
« Zadnja izmjena: Siječanj 20, 2011, 09:12:32 prijepodne od daysleeper »

Offline xlavier

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
Odg: početnički 64l
« Odgovori #1 u: Siječanj 10, 2011, 11:52:30 prijepodne »
Lijepo ozgleda aq...

30 riba na 64 litre? Nisam baš isusan, ali nije li to malo previše stanovnika u aq? :O

Offline Venom

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #2 u: Siječanj 10, 2011, 12:52:27 poslijepodne »
64 l
uglavnom u ovoj postavi funkcionira oko 5 mjeseci bez većih problema, smrti, bolesti i sl...
ribe:
ajmoner 1
ancistrus 2x
corydoras 2x
crna udovica 2x
neonka  6x
barabus tetrazona 3x
hasemania nana 4x
tetre hyphessobrycon eques 4x
crvena zebrica 5x
1 spašeni platy od susjedovih skalara

molim kritike,,pozz
Ovo nije dobro akvarij je super ALI Imaš previše riba i neke koje ne mogu u 54L kao ajmoner,barbus tetrazona ti je teritorijalna riba koja moze samo s cistacima ili jos nekima NIH DEFINITIVNO NE.Ovo drugo ja mislim da moze nek iskusniji kazu jer nisam najpametniji ovdje. Sto se uređenja tice super ti je akvarij bilje i sve ostalo ali imas previse vrsta riba i neke koje tu ne odgovaraju  :up:  :down:

Nemoj se ljutit al to je tako kako je shvati to ozbiljno i sve ce bit 5  ;)

Offline Dentex

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #3 u: Siječanj 10, 2011, 19:40:43 poslijepodne »
venom nemoj se ti ljutit, al ne slazem se sa tobom  :up: pitam se dal si uopce procito post, a i naslov  :D jer vidim da spominjes 54 l a rijec je o 64, mala razlika ali je  ;)
Ajmoner tek treba narast, dok je mali zasto nebi bio u 64 litre, sta mu fali? Covjek je reko da mu stvar funkcionira 5 mjeseci bez problema, da ima problema doslo bi do njih vec prvi tjedan valjda  :)

@daysleeper:
Slazem se da moras smanjit broj vrsti.. na tvom mjestu bi izbacio npr ajmonera kojeg ces kasnije morat izbacit ionako (osim ak nije veci akvarij u planu), crne udovice, hasemanie, ove tetre.. A onda bi ubacio jos 5-6 neonki (da povecas jato, ljepse ce izgledat), 2 barbusa (sretniji su kad ih je vise, i zabavni su ful :up: ) i 2-3 corya (isto su jatne ribe pa su sretniji sto ih je vise)
to je moj savjet.. ak sam ja nesto failo nek me iskusniji isprave  :up:
I jako ljep akvarij, slobodno stavis jos koju slikicu  ;)
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Venom

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #4 u: Siječanj 10, 2011, 20:14:00 poslijepodne »
A joj  :D 10 litrica vise cini veliku razliku ma da to ne izgleda bas veliko.Al barbusi mogu s neonkicama i ostalim jatnima jer koliko znam da su dosta teritorijalni  :question: Mozda grjesim jer tek sam pocetnik u nekim stvarima 8u mnogim mislim  ;))

Offline Dentex

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #5 u: Siječanj 10, 2011, 22:29:58 poslijepodne »
mislis zbog imena? ovog zona? :) ak da to se odnosi na zone crnih pruga, kojih ima 4  ;)
Ja znam da su jako "zaigrani" i da se ganjaju unutar vrste, a agresivni su samo ako ih je premalo, zato sam i savjetovao da uzme jos par komada.. Nebi ih se trebalo drzat sa sporijim ribicama i ribicama dugih peraja jer ih vole grist.. Neonke su male i dovoljno brze da pobjegnu ako ce bit potrebe.. Meni osobno nije lijepi prizor vidit 2-3 neonke, ljepse je jato od nekoliko desetaka komada  :) samo tu litraza ne dopusta bas previse njih..
I kaj se tice terotorijalnosti, nisam vidio da mi je neka riba u biljnom akvariju drzala do teritorija  -? doduse skalar je, al skalar je ciklid tak da je to vec druga prica, kod ciklida je jednostavna situacija tu nema zafrkavanja, svatko ima svoje  :up:
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline daysleeper

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Bjelovar
« Odgovori #6 u: Siječanj 11, 2011, 08:07:38 prijepodne »
hvala svima na korisnim informacijama i kritikama,, ne znam zašto se svi ispričavaju i paze da se netko ne naljuti prije nego upute neku kritiku,, pa stavio sam ovdje slike i želim čuti svačije mišljenje ma kakvo ono bilo,ovdje  pričamo o posudi sa vodom i ribama, a ne o mojim životnim odlukama,,, zato navalite...
kako sam početnik vjeurjem da sam napravio pogreške koje radi i većina, a to je da sam  od silnog izbora riba pretjerao sa količinom,,,od riba koje sam stavio primjetio sam da su crne udovice i barabusi malo agresivniji pa ću njih pokloniti i zadržati se na ovim ostalima koje imam,,, ajmoner je za sad ok,,, i čini mi se puno korisniji od sijamskih alogjeda,, ne znam mozda griješim,,, inače... bilje raste kao ludo,,, puževa nema,,, voda je čista... ribe su zdrave..ostalo su sitnice...pozzz