0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Poslao si 2 teme zabunom.Bolest mekog oklopa je jednostavno kada je dotakneš oklop nije čvrst. (osjetiš po prstima, naravno ne sitščeš jako)Ovo ti je vjerovatno do tvrde vode, tj, kada se kornjača osuši sva voda ispari a minerali ostanu na njoj.Opiši u kakvim uvjetima je držiš.Nadam se da si pod pojmom "mekog oklopa" mislio samo na boju oklopa koja ostane nakon što voda ispari sa oklopa.Ne mora te previše zamarati minerali koji kornjači ostanu na oklopu, njoj ne smeta.
Zanima me,kada moja kornjača nije dugo,onak jedno 20 minuta u vodi onda joj počinje bjeliti oklop,a kada ju stavim u oklop onda je opet zelen,zapravo,kad je suh onda postaje sve bijeliji,a kad je mokar onda je normalno
Citat: kornajčamen - Siječanj 13, 2011, 23:12:12 poslijepodneZanima me,kada moja kornjača nije dugo,onak jedno 20 minuta u vodi onda joj počinje bjeliti oklop,a kada ju stavim u oklop onda je opet zelen,zapravo,kad je suh onda postaje sve bijeliji,a kad je mokar onda je normalnoTo ti je kamenac od tvrde vode.