Srpanj 19, 2025, 19:19:38 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ciklidi malavci  (Posjeta: 2554 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline spidfait

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Ciklidi malavci
« u: Siječanj 02, 2011, 13:28:35 poslijepodne »
Pozdrav svima na forumu tek sada sam pronasao taj forum i odlican je!
Prije sam imao hladnovodne ribice ali me kolega zarazio toplovodnim odnosno ciklidima sto se tice zivahniji su u aq i interesantni,trenutno mi je
poklonio dva malavca i jednog papagaj,vidio sam ima ih mnogo kod mene u ČK nemogu nabavit druge vrste imam aq od 200L pa bih Vas zamolio dali mi netko moze prodat koje ciklide.Unaprjed Hvala

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Ciklidi malavci
« Odgovori #1 u: Siječanj 02, 2011, 17:31:50 poslijepodne »
Papagaj je američki ciklid i ja osobno ga nikad ne bih mješao s malawcima, a mislim da će ti to potvrditi i svi koji imaju imalo znanja o ciklidima.

Offline jakov_os

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • catch & release
« Odgovori #2 u: Siječanj 02, 2011, 18:54:59 poslijepodne »
slazem se... ali to je sad pitanje jel covjek zeli imati biotop ili ribe koje mu se svidjaju... ja sam recimo na poklon jednom davno dobio 10-tak malawija, oscara i red parrota... i sve zajedno zivjelo bez ikakih problema... :)
rođen da peca, nateran da radi...

Offline Darren

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Malawi World
« Odgovori #3 u: Siječanj 02, 2011, 19:42:18 poslijepodne »
Papagaj je američki ciklid i ja osobno ga nikad ne bih mješao s malawcima, a mislim da će ti to potvrditi i svi koji imaju imalo znanja o ciklidima.

potpisujem ovo što je kolega rekao, različiti biotopi se ne bi smjeli mješati zajedno!! uostalom ja ti preporučujem da pročitaš naš vodič za početnike kojeg možeš i preuzeti sa početne stranice,pa će ti mnoge stvari biti jasnije! sretno!
...ti si nebo, ja sam ptica...ti si moja tanka žica...meni si sve, a ja sitnica za tebe...

Offline Darren

• Punopravni član
  • Malawi World
« Odgovori #4 u: Siječanj 02, 2011, 19:44:36 poslijepodne »

potpisujem ovo što je koega rekao, različiti biotopi se ne bi smjeli nikako mješati zajedno!! preporučujem ti da pročitaš vodič za početnike koji možeš preuzeti na našoj naslovnoj strani, pa će ti mnoge stvari biti jasnije! eto sretno!
...ti si nebo, ja sam ptica...ti si moja tanka žica...meni si sve, a ja sitnica za tebe...

Offline Vonfy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kc
« Odgovori #5 u: Siječanj 02, 2011, 21:57:39 poslijepodne »
Kao što je i kolega rekao.
Odluči se za jedno jezero i sukladno tome napravi biotop, odaberi ribe i to je to!! 
Sretno i dobrodošao u ciklidne vode!   :up:

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
« Odgovori #6 u: Siječanj 03, 2011, 12:16:27 poslijepodne »
Dobrodošao  :)  najbolje je imati samo jedan biotop jer mislim da se ribe tako najbolje osjećaju posebno što se tiče prehrane, a i karaktera riba.Problem je ako imaju različitu vrstu prehrane pa je to teško uskladiti,to znam iz iskustva  na samom početku držanja ciklida.U Čakovcu baš nema nekog izbora ciklida,(ja sam iz okolice Čakovca) moglo bi se reči da ih uopće ni nema,ja ih kupujem u Zagrebu.Znala sam ih  povremeno vidjeti u Varaždinu.Trenutno imam jednu trudnicu ali nije odvojena tako da će biti velika sreća ako koji preživi, a malce nemam.Probaj pogledati u shopovima u Varaždinu možda imaju koje ili nazovi pa pitaj. ;)

Offline Vonfy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kc
« Odgovori #7 u: Siječanj 03, 2011, 17:21:08 poslijepodne »
Ja bi se na tvome mjestu prvo odlučio za jedan biotop, a onda pogledao na oglasnik što se nudi, a nude se lijepe i kvalitetne ribe,po meni puno bolje nego u zoo shopovima, iako se i kod njih da naći na kvalitetnu ribu!!
Zatim ti je jako bitna površina aq, dužina i širina,dok visina i nije toliko bitna, te da li misliš stavljati pozadinu ili ne,jer sa aq od 200lit, za čas složiš aq od 100lit, i tu mislim na pijesak, kamen,pozadinu itd...
Dobro razmisli i kad se odlučiš, onda kreni u nabavku svega potrebnog!

Offline spidfait

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Siječanj 03, 2011, 17:54:03 poslijepodne »
Uredu nisam znao rekao dobi sam na poklon tri crna Nigrica sa prugam i tog jednog bjelog vidim i sam da taj bjeli stalno proganja ali sam htio stavit one plave među te crne ali ih nigdje nemogu kupit i k tome sva cetri su muška.
« Zadnja izmjena: Siječanj 03, 2011, 17:59:27 poslijepodne od spidfait »

Offline Xena

• Punopravni član
  • Ciklidić
« Odgovori #9 u: Siječanj 03, 2011, 21:17:57 poslijepodne »
kojeg plavog? Ako možeš stavi slike riba koje imaš i one koje misliš nabaviti ili barem ime vrste ako znaš.Ako su svi muški onda će najvjerojatnije biti borbe za teritorij.Moraš nabaviti ženke ili ako se odlučiš za druge vrste onda staviti više komada tako da budu i ženke.Najbolje bi bilo jedan muški na više ženki ali znam da je to malo teže posebno kad su ribe male pa se teško razlikuje spol.

Offline spidfait

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Siječanj 04, 2011, 13:32:19 poslijepodne »
Evo ja imam nigrica a stavio sam ostale slike koje bi htio imat neznam dali te vrste mogu ici zajedno zato vas molim za savjet.

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #11 u: Siječanj 04, 2011, 15:13:48 poslijepodne »
Evo ja imam nigrica a stavio sam ostale slike koje bi htio imat neznam dali te vrste mogu ici zajedno zato vas molim za savjet.
ja bi ti preporučio da gledaš aq na forumu i da se odlučiš koje jezero želiš imati, ove slike što si stavio prvi ti je američki ciklid, malawi i tanganjika
Virovitica - Brezovica

Offline Darren

• Punopravni član
  • Malawi World
« Odgovori #12 u: Siječanj 04, 2011, 15:48:39 poslijepodne »
ja bi ti preporučio da gledaš aq na forumu i da se odlučiš koje jezero želiš imati, ove slike što si stavio prvi ti je američki ciklid, malawi i tanganjika
slažem se sa kolegom,odaberi jedno jezero i to će onda biti super. :)

Offline Xena

• Punopravni član
  • Ciklidić
« Odgovori #13 u: Siječanj 04, 2011, 15:52:30 poslijepodne »
odabrao si lijepe ribe ali ipak ne idu ti ta tri jezera nikako zajedno,to ne bi dobro prošlo.Evo dobio si najbolji savjet da odabereš jedno jezero pa će onda biti lakše odabrati vrste. ;)

e da, a nekoje narastu prilično velike npr. cyphotilapia koja nikako nije za 200l.
« Zadnja izmjena: Siječanj 04, 2011, 15:55:33 poslijepodne od Xena »

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Siječanj 04, 2011, 18:07:48 poslijepodne »
Pa niti jedna od ovih vrsta ne ide nikako zajedno i ako samo copy-pasteaš imena ispod slika u google možeš to vrlo lako otkriti. Između ostaloga na sajtu s kojeg si skinuo te slike je sve detaljno objašnjeno, samo treba malo čitat.

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #15 u: Siječanj 04, 2011, 19:00:49 poslijepodne »
odabrao si lijepe ribe ali ipak ne idu ti ta tri jezera nikako zajedno,

ne razumijem , koja tri jezera???
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline spidfait

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 u: Siječanj 04, 2011, 19:05:51 poslijepodne »
Procitao sam ja oko toga ali prvi post kojeg sam postavio je dali netko ima te ciklide za prodat jer ih nemogu nigdje naci.A sad mi je svejedno koja vrsta od tih odabranih.

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #17 u: Siječanj 04, 2011, 19:12:09 poslijepodne »
Nigrofasciatuse možeš nači di oćeš, ovu afru ne znam da li tko ima, probaj kod kolega iz Pule. Znam da su imali neke vrste afri koje su jako atraktivne. A za ove tanganikance raspitaj se kod ekipe koja drži tanganjiku (cvele, Ikota..)
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline Xena

• Punopravni član
  • Ciklidić
« Odgovori #18 u: Siječanj 05, 2011, 12:23:58 poslijepodne »
odabrao si lijepe ribe ali ipak ne idu ti ta tri jezera nikako zajedno,

ne razumijem , koja tri jezera???

ja sam mislila na ciklide iz jezera Malawi i jezero Tanganyika (Afrika) te ciklide iz srednje Amerike,barem su to ovi na slikama, ne samo da imaju različite potrebe i karaktere, nego su i iz različitih kontinenata koliko ja znam. ;)
dobro, možda sam se krivo izrazila za nigrofasciatuse pod treće jezero pa me nisi shvatio što sam mislila,znam da njih ima na više mjesta.Mislila sam na njih kao treći biotop,treću vrstu  koja ne ide sa ovima nikako.Mislim, ja ih ne bih mješala  :)
« Zadnja izmjena: Siječanj 05, 2011, 12:30:43 poslijepodne od Xena »