Kolovoz 15, 2025, 16:06:09 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: tetra ex 700 problem  (Posjeta: 1677 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rukirule

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
tetra ex 700 problem
« u: Prosinac 20, 2010, 00:22:08 prijepodne »
oslabio protok na tetri ex 700 sve ćisto cijevi spojevi sve isprano provijerena jaćina struje, rotor krilca sve izgleda uredu filter u pogonu dva mjeseca.

da li neko imao isto problem i da li zna u ćemu je kvaka?

Offline dhoko

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: tetra ex 700 problem
« Odgovori #1 u: Prosinac 20, 2010, 07:35:48 prijepodne »
Može biti svašta.
Možda ti je ostala pritisnuta ona pumpica s kojom pokreneš vodu da krene u filter.
Meni je najčešće zastoj u onom dijelu sa dva ventila koji kojima možeš regulirati protok. To treba dobro isprati mlazom vode u oba smjera.

Offline rukirule

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 20, 2010, 21:51:17 poslijepodne »
sve isprano ventili....sve sve :roll: pumpica provijerena protok još uvijek slab 3lit za 31 sek znaći 360 lit za sat šte reć......  :D

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #3 u: Prosinac 20, 2010, 22:12:58 poslijepodne »
sve isprano ventili....sve sve :roll: pumpica provijerena protok još uvijek slab 3lit za 31 sek znaći 360 lit za sat šte reć......  :D
prijatelju a šta ti ja pričam cijelo vrijeme da je to loša marka, fluval ili eheim  :up:
skrpaj ti njega pa da mi štedimo lovu za Cichlidenstadel
Virovitica - Brezovica

Offline trpimirovich

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #4 u: Prosinac 20, 2010, 22:48:08 poslijepodne »
Kako znaš da ti je oslabio protok? Kapa na prskaljke ili šprica? Mjerio si protok? Kod mene doma su svi filteri Tetrini. Nikada nisam mjerio protoke, samo ispirem filter materijal a cijevi ni ne čistim jer bi to bio je... posao. Jedna od mogučih stvari može biti da nisi do kraja otvorio ventile ili da ti se onaj zeleni ''leptirić'' kojim otvaraš i zatvaraš ventil ''prevrtio'' odnosno vrti se a kuglasti ventil ostaje zatvoren. Drugo što može biti je puž koji je zapeo u impeleru. Ovako na pamet ne znam što bi moglo biti.

Offline rukirule

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 20, 2010, 22:55:07 poslijepodne »
ma sve od struje do pipica sve izvadio van i oćistio ..... probao protok slab nigdije nepušta sve izglrda kao novo!! neznam šta reć >:( >:(

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #6 u: Prosinac 20, 2010, 22:59:29 poslijepodne »
Nikad kraja problemima sa Tetrom. Savjetujem ti da pogledas vratasca koja sluze kao nepovratni ventil za rucnu pumpu unutar glave, iz mog iskustva su se znala zacepiti ili ostati na pola otvorena i blokirati protok. Ako ti je filter jos pod garancijom pametnije ti ga je poslati na servis jer jednom kad raskopas glavu postoji mogucnost da ti nece priznati garanciju ako ce ti u buducnosti trebati.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline rukirule

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 20, 2010, 23:14:29 poslijepodne »
probao pirnuti u tu rupu i sve šljaka :D :D a ovi u pet centru kažu procedura dijedan dana bez filtera da po..... X-(

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 21, 2010, 09:24:48 prijepodne »
Možda imaš negdje u sistemu zračni džep odnosno dio u cjevovodu u kojem se nalazi zrak pa voda samo lagano curka kroz to mjesto. 360l/h može biti i normalan protok za taj filter ako je ispust u akvarij u gornjoj zoni rada filtera (150cm od dna filtera).
« Zadnja izmjena: Prosinac 21, 2010, 09:31:26 prijepodne od trpimirovich »

Offline tonkovic.kreso

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #9 u: Prosinac 21, 2010, 11:45:47 prijepodne »
problem je največi u tome sto svi proizvođaći pišu protok pumpe bez opterečenja znači (samo glava sa praznom posudom) dok ti staviš filter materijal to ga dosta smanji.
primjer ja imam fluval 205 koji je deklariran tvornički na 680l/h protok pumpe a u njegovoj brošuri stoji ovako FILTER CIRKULATION 420l/h nisam mjerio ali je sigurno tako
pogotovo ako je filter 1m ili više ispod akvarija.

Offline robyz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • "He who dares, wins."
« Odgovori #10 u: Prosinac 21, 2010, 11:53:49 prijepodne »
A ja htio kupiti takav filter.  :roll:

Offline rukirule

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 21, 2010, 23:24:24 poslijepodne »
da tonkovic tog se i ja bojim ali na tetrinim uputstvu piše samo protok filtera 700l/h  >:( kopiš filter koji ima protok 700l/h a ono mauna, strašna trgovina!!

Offline rukirule

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Prosinac 21, 2010, 23:30:58 poslijepodne »

nemoj ništ kupovati napravi sam. ja razmišljam o tome  -? ovi današnji proizvodi ne vrijede pišljiva boba!! sa svime problemi kud god kreneš

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #13 u: Prosinac 22, 2010, 14:23:13 poslijepodne »

nemoj ništ kupovati napravi sam. ja razmišljam o tome  -? ovi današnji proizvodi ne vrijede pišljiva boba!! sa svime problemi kud god kreneš
ma nemoj se zajebavt i radit sam filter da ti nebi kuča plivala, jedino ako misliš na pregradne filter iza aq
Virovitica - Brezovica

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
« Odgovori #14 u: Prosinac 22, 2010, 14:58:08 poslijepodne »
moja ex 700 isto ima taj protok od 360, dobro filtrira kroz medije. a u akvarij (1oo l.) sam dodao običnu kinesku protočnu pumpicu od 300 l /h.
ex 600 mi ima i slabiji protok od 300 l., isto dobro filtrira kroz medije. i u taj akvarij sam dodao kinesku pumpicu.
sa samim radom oba filtera sam zadovoljan i prestao sam se opterećivati što nemaju deklariran protok.

p.s. protok mi je isti - bez obzira na potpuno otvorene ventile ili su do trećine zatvoreni... dakle, promjer cijevi je predviđen za deklariran protok.

na ex600 impeler brže vrti nego ide protok pa stvori mreškanje i bući... no odavno sam "out" ventil malo zatvorio i buka je nestala. tih je kao riba.... napominjem i kad su in i out otvoreni do kraja - bući.
kad je in potpuno otvoren a out za trećinu manje - protok je sasvim isti, samo je bez buke kad je out malo zavoren.

ne dira me je li to tvornički fuš ili ne i što nije protok po deklaraciji jer filter mediji besprijekorno rade posao.
« Zadnja izmjena: Prosinac 22, 2010, 15:12:00 poslijepodne od mima&dominik »

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Prosinac 22, 2010, 15:31:42 poslijepodne »
ne dira me je li to tvornički fuš ili ne i što nije protok po deklaraciji jer filter mediji besprijekorno rade posao.

Slažem se. Ako filtrira kako treba onda je sve OK. Ja recimo imam nekakve preinake na cjevovodu koje mi dosta smanjuju protok pa se javlja veći pad tlaka ali opet filter radi kako treba odnosno kako mene zadovoljava (vjerojatno bi neki drugi filter radio bolje ali se ne zamaram s tim).

Offline astralis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #16 u: Prosinac 30, 2010, 17:30:35 poslijepodne »
prije dva tjedna sam radio prvo ciscenje svog novog ljubimca jbl e900....
i nakon ponovnog strartanja, svakih pola sata cijelo  se  culo prelijevanje, koma za usi, a i protok je bio opao....zracni dzepovi....ponovno ga otpojim, posumnjam u vatu od Sere koju sam dodao na vrh da kupi vece necistoce, upogonim nanovo, ista stvar....
kipim, pokusavam, palim, gasim....isto.... i onda buljeci u lillypipe vidim nekakav bijeli talog kako ispada kad sam palio i gasio pumpu...u usisnom dijelu i kod koljena lulice se nakupilo nekakog taknog filma i nije omogucavao kontinuiran protok te samim tim se javljao prazni prostor sto je stvaralo takav nesnosni zvuk prtakanja i šuštenja....
sada radi kao i prvi dan, quietly  :up:
a glede deklariranog protoka, ah, to je realnost.... pola od deklaracije....
eruption of emotions