prije 15tak dana sam probao mrijestiti bete, ali nije uspjelo jer sam prerano odvojio ženku, prvi dan je on pravio gnjezdo i ženka je bila odvojena u posudici, drugi dan sam ju pustio k njemu, ali nije se ništa događalo- samo ju je naganjavao po akvariju, a ona bježala, poslje sam morao na faks, a kad sam se vratio kući, gnjezdo duplo veće i ona sva raščupana i ja zaključim da su se mrijestili, a nevidim ikru i ja ju vratim u drugi akv i ostavim u posudici, kad ujutro imam šta viditi, ona u toj svojoj posudici sama od sebe bacila ikru-

ja poludio - od mrijesta ništa
u srijedu probam ponovo, počeo tatica praviti gnjezdo, jučer ujutro već je dosta napravio te mu pustim ženku i ona opet samo bježi, e onda malo poslje on ide k njoj ona k njemu, al on onda pobjegne kod gnijezda i tako dosta dugo, više sam izludio čekajući i tek tamo oko 15h vidim ja da ona dolazi pod gnjezdo i gledam, konačno su se sparili

i gledam oće bit ikre, nema...
stiskaju se i trude, al prvi im je mrijest pa su neiskusni, i tako se oni stiskaju,ali bez rezultata, tek poslje vidim ja da ima i ikre, (konačno dočeko), al se dogodilo to da se oboje onesvijeste, i opet se naživciram što se ženka prije mužjaka osvijesti i pojede ikru, a on nekako spor uspije spasiti samo par jajašaca i spremiti ih u gnijezdo...
al na kraju dosta je ona izbacila ikre tako da sam zadovoljan, uspio je mužjak nešto i spasiti i sutra očekujem malce...

i da sada stoji ispod gnijezda i čuva ga