Srpanj 18, 2025, 01:09:52 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ro ili Ro/di voda za morski akvarij?  (Posjeta: 1322 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bkaradza

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
Ro ili Ro/di voda za morski akvarij?
« u: Prosinac 19, 2010, 17:54:17 poslijepodne »
Kako od početka sa novim akvarijem imam problema sa Ro/di vodom jer očito je vijek trajanja di medija prekratak tj oko 200 litara - cca 30 dana vode za moj akvarij počeo sam razmišljat da skroz izbacim Di medij i da probam samo sa RO vodom za akvarij pa me zanima što vi koristite za vaše akvarije RO ili RO/DI vodu.

Isto tako zanima me što vam TDS metar javlja nakon prolaska vode kroz RO medij jer meni atm pokazuje 1-2 (filteri su stari oko 2 mjeseca)

Offline vd_2208

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • Last ever after
Odg: Ro ili Ro/di voda za morski akvarij?
« Odgovori #1 u: Prosinac 19, 2010, 18:45:43 poslijepodne »
Ja koristim od početka samo ro vodu bez di medija,a tds pokazuje 5-6,filteri stari 5mjeseci.Sad bi ih trebo mjenjati,tak barem preporučuju zamjenu svakih 6 mjeseci.
Fala puno
pozz

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
Odg: Ro ili Ro/di voda za morski akvarij?
« Odgovori #2 u: Prosinac 19, 2010, 18:58:53 poslijepodne »
Kod mene je tank startan i odgulio preko godinu dana na jednostavnom RO (bez DI) - sediment, AC i membrana... mijenjao sam filtere nakon nekih 8 mjeseci prvi put... nabavio novu RO/DI duplo veceg kapaciteta (sediment, 2x AC, membrana, 2x DI komora) i radi ko zmaj, nikakvih problema ni sa onim starim, ni sa ovim novim (na tank mislim, nikakvih dinoflagelata, ljiga i slicno - naravno vezanih za problem sa RO vodom, ostalih ljiga je bilo) a DI medij cu zamijenit cim mi dodje postom (slijedeci tjedan)... DI medij je onaj sto je zelene boje dok je OK a vremenom (koristenjem) prelazi u smedju, sad je 80% granulata smedje boje, ali svejedno nikakvih problema (taj RO/DI je u pogonu jedno 8 mjeseci mislim, mijenjani filteri na 6 mjeseci... kako hlapi jedno 5-8 litara vode dnevno, plus 60 litara zamjene svaka 2 tjedna, daleko je premasilo broj od 200 litara u ovih 8 mjeseci)... nemam pri ruci TDS da vidim sto daje, ali problem ne vidim  :up:

/edit - evo nasao TDS metar medju igrackama od potomaka  :D :D, ulaz vode 172 izlaz 002  :)
« Zadnja izmjena: Prosinac 19, 2010, 19:29:23 poslijepodne od Pamook »
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.