Lipanj 27, 2025, 01:08:12 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Napokon terarij za pauka...  (Posjeta: 2862 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Daniman123

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Napokon terarij za pauka...
« u: Prosinac 12, 2010, 19:04:45 poslijepodne »
Pozdrav...
Prvo da se zahvalim korisniku acidorange na velikoj pomoći oko pauka...
U ovaj terarij dimenzija 30x25x25 budem držao Holotelu incei. svidjela mi se jer je mala i zlatne boje :)
Stavio sam podlogu cvječe, gotovo na svim kutijama piše da ima teških metala, ali u manjim količinama, u ovoj piše da ima, ali da je napravljena od prirodnih materiala...
Uzeo sam par kamenja, panj, i posadio čuvarkuću...  Staklo je debelo svega 2mm...
Koristio sam pod, neznam koji :D, nisam bog zna kakvi stolar, ali meni je ovo uredu :)
Evo slikice
http://img63.imageshack.us/gal.php?g=dsc00001iu.jpg

Offline Sendy_CTc

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
Odg: Napokon terarij za pauka...
« Odgovori #1 u: Prosinac 12, 2010, 19:17:25 poslijepodne »
hmmmm.....sve ljepo uređeno, ali ako se ne varam terariji bi trebali biti od stakla...ako sam ne u pravu ispravite me...
aaa, kak ti bude velka incei??
meni se čini da je to pre velko za nju, jer incei naraste svega do oko 8cm samo...
Živi svaki dan, kao da je posljednji.

Offline birdeater

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Prosinac 12, 2010, 19:23:37 poslijepodne »
Ja sam se danas zivcirao ali necu vise!! Vidim da je decko neiskusan i da mu triba pomoc, ali on i kada mu ga se savjetuje on ne slusa! Terarij naravno da treba da bude od stakla, a pauk će mu biti veliik nekih 3-4 cm kako je on rekoa u prsloj svojoj temi!! Znaci kada bi mu ovaj njegov terraij i bio od stakla u njemu bi mu bez problema moglo da zivi najmanje 5 odraslih primjeraka Incei-a!! Tako da se ja necu vise živcirati  :cekic po bulji: i trubiti u prazno jer će mise sirena isprazniti  :hang:
Glupi ljudi su dobri ljudi.
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 12, 2010, 19:25:13 poslijepodne »
hmmmm.....sve ljepo uređeno, ali ako se ne varam terariji bi trebali biti od stakla...ako sam ne u pravu ispravite me...
meni se čini da je to pre velko za nju, jer incei naraste svega do oko 8cm samo...
To za drvo neznam, vidio sam xyz puta da je netko držao u drvenom aq tarantule...
Zašto veliko? Zar nije što veče to bolje, htio sam ja još veče napraviti...
Bude bila velika oko 3-4cm, ali mislim da budem ubio prostor, sa još kojom biljkom, kamenom, i još pokojim ukrasom...
Nego, oće paucima smetat ako upalim po noći svijetlo?

Offline Sendy_CTc

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 12, 2010, 20:07:51 poslijepodne »
To za drvo neznam, vidio sam xyz puta da je netko držao u drvenom aq tarantule...
Zašto veliko? Zar nije što veče to bolje, htio sam ja još veče napraviti...
Bude bila velika oko 3-4cm, ali mislim da budem ubio prostor, sa još kojom biljkom, kamenom, i još pokojim ukrasom...
Nego, oće paucima smetat ako upalim po noći svijetlo?

a ja još nisam videl da neko ima tarantulu u drvenom terariju....
još veče?? omg...pa dai fkt pretjeruješ... nutra ti stane oko 20+ malih incea....
pa za tu vel tarantule tie dovoljna kutija od quatro sladoleda....
a za svijetlo...hmmm, mislim dae potpuno nepotrebno, jer su tarantule nočni lovci i noči su više aktivne nego po danu...pa netreba svijetlo...

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 12, 2010, 20:30:01 poslijepodne »
Nisam uopče imao pojma da može biti preveliko...
'' Ako je terarij prevelik, veće su šanse da će uloviti plijen i da će pauk pasti i ozlijediti se ako je terarij viši od 40 cm'' ništa nije pisalo o dužini... Visinu lako skratim :D
I
''Terarij od drva bi mogao biti i veći i prostraniji, što nam u ovom slučaju ne treba, te se teže održava i kraće traje''
Pauk će jednako živjet, to što ga budem trebao mjenjat za par godina nije problem...
I
''Mali pauci mogu se držati u malim plastičnim kutijicama''

Offline Sendy_CTc

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Prosinac 12, 2010, 21:48:59 poslijepodne »
'' Ako je terarij prevelik, veće su šanse da će uloviti plijen i da će pauk pasti i ozlijediti se ako je terarij viši od 40 cm'' ništa nije pisalo o dužini... Visinu lako skratim :D
I
''Terarij od drva bi mogao biti i veći i prostraniji, što nam u ovom slučaju ne treba, te se teže održava i kraće traje''
Pauk će jednako živjet, to što ga budem trebao mjenjat za par godina nije problem...
I
vidim da se ti praviš pametnijim od nas koji se bavimo duže vrijeme teraristikom, onda ti pametni napravi kak je najbolje za tvoju tarantulu....

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 12, 2010, 21:55:56 poslijepodne »
I
I
vidim da se ti praviš pametnijim od nas koji se bavimo duže vrijeme teraristikom, onda ti pametni napravi kak je najbolje za tvoju tarantulu....
Nigdje se ja nisam pravio pametan...
Samo sam citirao sa izvora...
Budem ga stavio u kutiju manjih dimenzija...
Bar je to lagano...

Offline Sendy_CTc

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 12, 2010, 21:56:56 poslijepodne »
I
I
Bar je to lagano...
ok...napravi kak očeš...
oprosti ako sam te uvrijedil prije...ali donosiš neke odluke kak nebi trebal...

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 12, 2010, 22:02:34 poslijepodne »
I
I
Bar je to lagano...
ok...napravi kak očeš...
oprosti ako sam te uvrijedil prije...ali donosiš neke odluke kak nebi trebal...
Možeš li navesti (citirati), gdje sam spomenuo da neću napraviti (kupiti) manji terarij...
No, sve uredno, neželim se svađat...Budem stavio slike kada pojedem quatro :D

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #10 u: Prosinac 12, 2010, 23:03:16 poslijepodne »
Ljudi,a da se smirite malo? :D
Prvo,ne znam zasto napadate decka tako odjednom,terarijum jeste sada veliki tarantuli od par centimetara,ali kad poraste tih 7-8 koliko rastu,bice joj ok i nema potrebe da kupujes novi terarijum zbog par centimetara gore dole..
Kad si vec napravio od drveta,to drvo lakiraj da bi ti duze trajalo,jer bez laka ce upijati vodu i propasti..

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #11 u: Prosinac 13, 2010, 11:02:40 prijepodne »
Kad si vec napravio od drveta,to drvo lakiraj da bi ti duze trajalo,jer bez laka ce upijati vodu i propasti..

Slazem se.

Sto se tice velicine, pricekaj da pauk naraste pa ces onda vidjeti je li mu preveliko ili ne, a zasad ga drzi u nekoj manjoj kutijici (moja tri incei-ja zive u kutijici 10x10cm i imaju dovoljno prostora). U najgorem slucaju mozes staviti unutra neku vecu tarantulu (pretpostavljam da ces s vremenom uzeti jos koju?). Nego, jesi li prepekao zemlju i drvo (ili prokuhao) prije stavljanja u terarij? Djeluje mi dosta vlazno, mogla bi se pojaviti plijesan.

Offline Daniman123

• Punopravni član
!
« Odgovori #12 u: Prosinac 13, 2010, 12:52:45 poslijepodne »
Ljudi,a da se smirite malo? :D
Prvo,ne znam zasto napadate decka tako odjednom,terarijum jeste sada veliki tarantuli od par centimetara,ali kad poraste tih 7-8 koliko rastu,bice joj ok i nema potrebe da kupujes novi terarijum zbog par centimetara gore dole..
Budem lakirao kada kupim lak, išao sam kupit u boje i lakove kažu da nemaju....
Da drvo,kamenje,itd sam prepekao  u pečnici (nesječam se stupnjeva)...
Nego budem uzeo neku manju dok ne naraste, nema problema...
Samo da vas pitam što se pauku događa kada ima velik terarij, što paku smeta kada ima velik terarij? Jedino me to zanima, budem uzeo jednu manju i stavio zemlju (ili treset), jedan kamen...
Ovih dana sam puno gledao o izgradnji terarija, nigdje nisam našao da nesmije biti prevelik, jedino premalo (ovo za prevelik mi nije logično nikako)...

Offline zoidberg

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #13 u: Prosinac 13, 2010, 13:48:45 poslijepodne »
Ne smeta pauku što mu je terarij velik nego je u pre velikom terariju manja vjerovatnost da će pauk nać hranu ako je ne pojede odmah,
niti će cijeloga koristit pa bezveze zauzima prostor
Maksimum 300 :: Preostaje: 270

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Prosinac 13, 2010, 14:44:12 poslijepodne »
Ne smeta pauku što mu je terarij velik nego je u pre velikom terariju manja vjerovatnost da će pauk nać hranu ako je ne pojede odmah,
niti će cijeloga koristit pa bezveze zauzima prostor
Zato sam stavio onaj čep sa zemljom, tamo budem stavljao hranu, malo je uzdignuto pa neće hrana pobjeć ;)
Kada baš nemože nikako biti u ovome terariju,kutija od quatra je tu  :up:
LP

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #15 u: Prosinac 13, 2010, 22:24:39 poslijepodne »
Pauk si isplete na jednom mjestu i uvijek se vraca tamo. Ako je prevelik terarij, moze se izgubiti, a i tesko mu je naci  hranu posto i u prirodi zive na malom podrucju. Vidjet ces, ne krecu se oni bas puno i nekako mi se cini da su 'zadovoljniji' u manjem prostoru.
Moj lividum se jednom tako zagubio, jadnicak je mirno stajao na sred terarija, nije mogao naci kucu  :o Pa je iskopao novu  :D