Kolovoz 04, 2025, 18:14:11 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: molim pomoć  (Posjeta: 1484 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline mato

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 38
molim pomoć
« u: Prosinac 23, 2010, 15:04:16 poslijepodne »
uspio sam izmrijestiti bete i sad su porasli, oko 2mj su stari, hranim ih artemijom i sad treba koliko sam uspio pročitati po člancima na netu mužjake odvajati....
al kako da razlikujem mužjake????
mislio sam da će ih biti 20tak, al sad vidim da ih ima oko 100tinjak,  8) :o
na slici sam usliko akv u kojem su betice, a na drugoj slici su 4 bette koje su brže napredovale i duplo su veće, odvojio sam ih u flašu i super im je, dajem im malo grindal crva,...u ovom akv su još male, al od ove 4 u flaši možd se vidi razlika mužjaka i ženke, molim vaše savijete????? :-[
i čime da ih još hranim osim artemije?
Slav. Brod

Offline skalar-pet

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Odg: molim pomoć
« Odgovori #1 u: Prosinac 23, 2010, 21:47:40 poslijepodne »
 :) Cestitke na mrijestu-
Hranjenje zivom artemijom u dobi preko mjesec dana kod normalno razvijenih malaca je nepotrebno i po mome iskustvu takvi malci napreduju slabije od onih koji su u toj dobi presli na suhu hranu.
Bette sa 2 mjeseca starosti je prerano za odvajati i prepoznavanje musko zensko jos je nemoguce.
Vidim tvoje malce i mogu ti reci da jos nisu spremni na odvajanje.
4 malca u boci  sta prije pusti van dok nisu obolili u tim uvjetima. To je premalo vode za 4 bette i to bez filtera i amoniak ce uskoro napravit svoje.
Imas previse malaca i neces moc sve muzijake odvojit u posebne male grijane akvarije .Zato bi bilo najbolje one sitnije ,zakrzljale deformirane ili manje ljepe dat nekim vecim ribama kao hranu.
Znam da zvuci okrutno al je manje okrutno nego ih drzat po nekim casama gdje ce ugibat od neuvjeta ili ostanu li skupa u velikom akvariju stalno ce se tuc i sakatit.
Predložio bi ti da nabavis termo kabel i plasticne posude od recimo sladoleda sa min 2 l vode .
Koliko budes imao takvih posuda sa grijanjem moci ces uzgojit toliko zdravih mladih muzijaka sve ostalo je mucenje i za tebe i ribe-
Sretno ;)

Offline mato

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #2 u: Prosinac 25, 2010, 14:50:26 poslijepodne »
:) Cestitke na mrijestu-
Hranjenje zivom artemijom u dobi preko mjesec dana kod normalno razvijenih malaca je nepotrebno i po mome iskustvu takvi malci napreduju slabije od onih koji su u toj dobi presli na suhu hranu.
Bette sa 2 mjeseca starosti je prerano za odvajati i prepoznavanje musko zensko jos je nemoguce.
Vidim tvoje malce i mogu ti reci da jos nisu spremni na odvajanje.
4 malca u boci  sta prije pusti van dok nisu obolili u tim uvjetima. To je premalo vode za 4 bette i to bez filtera i amoniak ce uskoro napravit svoje.
Imas previse malaca i neces moc sve muzijake odvojit u posebne male grijane akvarije .Zato bi bilo najbolje one sitnije ,zakrzljale deformirane ili manje ljepe dat nekim vecim ribama kao hranu.
Znam da zvuci okrutno al je manje okrutno nego ih drzat po nekim casama gdje ce ugibat od neuvjeta ili ostanu li skupa u velikom akvariju stalno ce se tuc i sakatit.
Predložio bi ti da nabavis termo kabel i plasticne posude od recimo sladoleda sa min 2 l vode .
Koliko budes imao takvih posuda sa grijanjem moci ces uzgojit toliko zdravih mladih muzijaka sve ostalo je mucenje i za tebe i ribe-
Sretno ;)

hvala na odgovoru  :)
a kad se buu trebali odvajati, znači odvajam samo mužjake, ženke mogu biti zajedno?
Slav. Brod

Offline Gwyneeth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #3 u: Prosinac 25, 2010, 15:55:35 poslijepodne »
U teoriji zenke mogu ostati zajedno, odvajas ih samo ako primjetis da je neka posebno agresivna prema drugima. Muzjake ces vec poceti razlikovati u sljedecih mjesec dana, cini mi se da se vidi jedan muzjak u casi al to je prerano za biti siguran.

Slazem se sa skalarom da bi trebao selektirati one najmanje i krzljave, jer sto se bolje razvijaju ovi normalni to ce ovi manji biti jace potlaceni a to nije previse humano u tako malom prostoru.  :up:
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...