Lipanj 26, 2025, 23:24:19 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ponašanje škorpiona i pauka  (Posjeta: 1974 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zniranac

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Ponašanje škorpiona i pauka
« u: Listopad 03, 2010, 15:05:55 poslijepodne »
Budući da razmišljam o nabavi škorpiona htio bih pitati iskusnije terariste ovdje neke stvari. O izgledu pa i temperamentu se mogu naći informacije, ali me zanimaju neke stvari iz iskustva.
Koja je vrsta više aktivna? -pri tome mislim koji škorpioni češće kopaju, istražuju terarij... Može li se uopće reći da je određena vrsta generalno "aktivnija" ili to sve ovisi o ponašanju pojedine životinje?
Znam da ne mogu očekivati, kao što je to slučaj i kod svih terarijskih živina, da će letjet po terariju i izvodit cirkuske trikove, ali me zanima koje su vrste po vašem mišljenju zanimljive za promatranje. Isto me zanima i za pauke.

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Ponašanje škorpiona i pauka
« Odgovori #1 u: Listopad 03, 2010, 16:14:11 poslijepodne »
Po iskustvu bih ti preporučio rod Heterometrus ili Pandinus. Oni su ti tako reć škorpioni za početnike,dosta su aktivni i narastu lijepi veliki i možeš držati više jedinki u jednom terariju...jedina mana škorpiona je ta da ih preko dana gotovo nikad nečeš vidjet,oni ti izlaze po noći iz svojih skloništa-rupa..
« Zadnja izmjena: Listopad 03, 2010, 16:23:05 poslijepodne od toncek12 »

Offline vzlosa

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 03, 2010, 19:47:59 poslijepodne »
...preporucujem ti da bolje uzmes tarantulu jer imas vise izbora, tako da ces lako nac nesta sto ti odgovara  :up:

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 03, 2010, 19:52:58 poslijepodne »
...preporucujem ti da bolje uzmes tarantulu jer imas vise izbora, tako da ces lako nac nesta sto ti odgovara  :up:

čovijek razmišlja o nabavi škorpiona :up:

Offline zniranac

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Listopad 03, 2010, 20:55:13 poslijepodne »

Trenutno me zanimaju škorpioni jer imam nekih iskustava s euscorpiusima, ali htio bih čuti nešto konkretno i o paucima jer bi i njih mogao nabaviti jednog dana.

Po iskustvu bih ti preporučio rod Heterometrus ili Pandinus. Oni su ti tako reć škorpioni za početnike,dosta su aktivni i narastu lijepi veliki i možeš držati više jedinki u jednom terariju...jedina mana škorpiona je ta da ih preko dana gotovo nikad nečeš vidjet,oni ti izlaze po noći iz svojih skloništa-rupa..

Razmišljao sam o nekom heterometrusu jer sam dobio dojam da malo žešće reagiraju dok love plijen i više koriste bodlju od pandinusa itd. Znam da izlaze samo po noći i nije problem, ali da li tvojim škorpionima smeta svjetlo u sobi ili kada vani padne mrak izlaze bez obzira na svjetlo unutra. Kada sam imao euscorpiouse kao da su imali unutarnji sat. Kada je vani padao mrak oni su izlazili iz skloništa.

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 03, 2010, 21:11:43 poslijepodne »
Nemam lampice iznad svakog ter.u sobi je prirodna svjetlost...tako da je svjetla u sobi kolko je dana.. :) čim se smrači izlaze van i lupkaju klještima po staklu :)

Offline vzlosa

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 04, 2010, 14:04:23 poslijepodne »

Trenutno me zanimaju škorpioni jer imam nekih iskustava s euscorpiusima, ali htio bih čuti nešto konkretno i o paucima jer bi i njih mogao nabaviti jednog dana.

...tako sam i ja krenio sa agamom i kao jos samo jednu tarantulu da probam...na kraju moras skupit sve  :D  :D

Offline zniranac

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Listopad 23, 2010, 16:48:35 poslijepodne »
Nabavio sam aluminijsku mrežicu za komarce koja bi trebala poslužiti za ventilaciju. Je li moguće da ju škorpion kliještima zahvati i potrga? Donja ventilacija bi bila odmah iznad razine podloge.

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 23, 2010, 18:26:04 poslijepodne »
samo je dobro obljepi silikonom po rubu i nemože joj ništa..

Offline zokibrutale

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #9 u: Studeni 04, 2010, 13:14:49 poslijepodne »
Budući da razmišljam o nabavi škorpiona htio bih pitati iskusnije terariste ovdje neke stvari. O izgledu pa i temperamentu se mogu naći informacije, ali me zanimaju neke stvari iz iskustva.
Koja je vrsta više aktivna? -pri tome mislim koji škorpioni češće kopaju, istražuju terarij... Može li se uopće reći da je određena vrsta generalno "aktivnija" ili to sve ovisi o ponašanju pojedine životinje?
Znam da ne mogu očekivati, kao što je to slučaj i kod svih terarijskih živina, da će letjet po terariju i izvodit cirkuske trikove, ali me zanima koje su vrste po vašem mišljenju zanimljive za promatranje. Isto me zanima i za pauke.

Ne znam za škorpione, ali za pauka bi ti preporučio Chromatopelma cyaneopubescens...moj je jako aktivan,stalno piči po terariju, plete nešta pa nosi zemlju i slično...jako je zanimljiv a i uz to je jako proždrljiv pa svaki put kad mu daš za jesti pojest će to i moj se još dosta često hrva sa pljenom pa mi je presmješan..uz sve to još i idu predivne boje plavo/narančasta..eto nadam se da ti je to malo pomoglo :P (evo prilažem i sliku da vidiš te bolesne boje koje imaju)

Offline 2800aaa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #10 u: Studeni 04, 2010, 20:49:56 poslijepodne »
A i imaš groo avicularia koje su jednostavno prelijepe i predrage . Za početak su ti mrak . S njima nemožeš pogriješiti .  :up:
Bull fight is bullshit!

Offline zniranac

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Studeni 06, 2010, 13:37:00 poslijepodne »
Hvala svima na odgovorima.

@zokibrutale:    Takve informacije sam htio procitat :up:

Offline zokibrutale