Srpanj 24, 2025, 11:17:51 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pocetnicki savjeti  (Posjeta: 774 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zareST

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 41
pocetnicki savjeti
« u: Rujan 17, 2010, 23:43:24 poslijepodne »
...pozz ekipa!!

...nakon bavljenja biljnim odlucija san napravit i jedan ciklidni aqua, znam neke osnove slaganja al potrebna mi je pomoc oko izbora ribe, slaganja filtera i nekih caka za koje neznam a vrlo su bitne!!!

...iman tank od 120L i na njega san ogranicen a u planu mi je malawi ili tanganyika, al nekako malawi su mi prvi izbor, sta se tice filtracije iman fluvala 305

...zanima me kojim materijalom napunit filter, da je kvalitetno za ciklide, koje ribe stavit na moju litrazu a dobro su dosli svi vasi savjeti!!! bilo bi mi drago ako ima netko iz splita pa da se mozemo nac na kavi i popricat

...unaprijed zahvaljujem!

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: pocetnicki savjeti
« Odgovori #1 u: Rujan 17, 2010, 23:48:40 poslijepodne »
ne bi se htel mešati previše u nepoznato područje oko tanganyike, ali po mojem to ti je jedini izbor..a dat će ti carevi tanganyike (kojih ovdje ima ko u priči  :D ) kvalitetan odgovor..malawi ne, jer je to premalo mjesta za bilo koju vrstu :)

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #2 u: Rujan 18, 2010, 10:14:52 prijepodne »
Tanganyika,  :up: 8) e a sad,pogledaj odluči se pa opet navrati da vidimo što misliš složit(nije sve kompatibilno u toj litraži a neke nećeš ni moći tu litražu
p.s, ja nisam car..ja sam više protektorat carstva..i imam svoj film  :D :D :D
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #3 u: Prosinac 04, 2010, 21:03:11 poslijepodne »
Zašto ne malawi?????
Osobno imam 6 malaca Malawaca u 100 litara. Kad narastu ostat če samo 1m i 3ž i to je prihvatljivih 25litata po ribi. S obzirom da sam u 200litara imao 40 odraslih ovo bi im trebal biti raj ;)

Znači može 1 vrsta ili 2. Max 8-10 riba. Nije preporučljivo al može zakaj ne. Stavi 2 vrste manjih M'buna pa vidi.
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Ki-Ki

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #4 u: Prosinac 04, 2010, 22:55:26 poslijepodne »
Ja osobno imam 9 "Labidochromisa caeruleusa" i 9 "Iodotropheusa sprengerae" u oko 100l. Za sad nisam imao preoblema. Nakon selekcije planiram ih ostaviti 10 (2x1m/4ž). Ovo su mi prvi Malawci i imam ih kratko pa ti za sad ne mogu reći više ništa.