Kolovoz 14, 2025, 07:47:12 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Chapalichthys pardalis - je li tko vidio ovu živorotku?  (Posjeta: 959 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
Chapalichthys pardalis - je li tko vidio ovu živorotku?
« u: Studeni 30, 2010, 01:51:13 prijepodne »
Nekaj me puklo u ovaj mučni noćni sat, povodom preuranjenog kićenja grada, i išla sam kopati da vidim kakvih sve "šljokičastih" ribica ima...
  Našla sam jednu koja mi je zapela za oko: Chapalichthys pardalis-  izgleda kao platy, a nije- živorotka je kao i švert, i platy i molly (i guppy). Nisam baš vidjela da je se ovdje spominje, gledala sam i imaju li je u Viliju, al' nisam je uspjela naći u popisu...
   Iskopala sam samo da su u Meksiku ugrožena vrsta u divljini (http://livebearers.org/modules/content/index.php?id=23), ali i to da ih ima u akvarističkom svijetu (nije li tako s većinom ribica...)

Dakle, je li ih tko vidio...?   :P

Ili bar slične varijetete platika i molika- zlaćane, zelenkaste, ugl. ribice "divljeg" izgleda ...?

I neke ne-živorotke su mi interesantne za vraćanje u akvarijske vode: sunčanice su mi lijepe (Lepomis gibbosus) al' ne i to kaj narastu prek' 30 cm, kao i bezvezribe da ne nose parazite (Pseudorasbora parva)...